A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jön az év legnehezebb éjszakája - segíthetnek a természetes stresszoldók

Kutyák és a szorongás


2022. december 30., 16:45


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Egészség
Számtalan gazdi tapasztalta már meg, hogy milyen az, amikor kedvence valamitől fél, szorong. Ilyen szituációban a legrosszabb, amikor sehogy nem tudjuk megnyugtatni a kis rettegőt és tehetetlenül vagyunk kénytelenek nézni, ahogy zihálva, remegve mászkál fel s alá a lakásban vagy próbál valahova elbújni. Esetleg olyannyira próbál menekülni, hogy félelmében még akár a bejárati ajtót is képes kibontani, kockáztatva ezzel a saját testi épségét és komoly károkat is okozva.Aki élt már át ilyet, az úgy gondolom egyetért velem abban, hogy bizony bármit megadnánk csak, hogy kezünkben legyen egy olyan megoldás, amivel meg tudjuk nyugtatni ilyenkor az állatkát.

 

A nyugalom mindent megér

 

Annyira jelentős számú kedvencet érint ez a probléma, hogy gyógyszeripar már többféle nyugtatóval, szorongáscsökkentővel is előrukkolt az elmúlt években. (Ezek használatáról azonban mindenképp állatorvossal javasolt konzultálni! Ők tudják ugyanis, hogy milyen esetekben melyiket célszerű használni. Illetve, hogy az adott egyed számára megfelelő lehet- e egy készítmény.) Sok gazdi inkább azonban a természetes megoldásokat részesíti előnyben. Napjainkban ők is egyre többféle megoldás közül választhatnak, hogy segítségére legyenek imádott társuknak. Ott vannak a szájon át beadandó, természetes nyugtató hatású anyagokat tartalmazó készítmények vagy a nyugimellény például. De készülnek kifejezetten kutyáknak, cicáknak szóló nyugtató zenék is. És az illóolajok közül is több van, amit ki lehet próbálni, akár párologtatva, akár masszázsolajként.

 

Hogyan tudunk segíteni rettegő kedvencünknek?


Szilveszter közeledtével az Aromaterápia Kutyáknak oldal szakértője, Varga Erzsébet (Böbe) egy ingyenes kiadvánnyal kedveskedik a gazdiknak, amiben megosztja néhány bevált illóolaj-keverék receptjét. Ezek a keverékek nem csupán petárdázáskor, tűzijátékkor hatásosak. Sok gazdinak segítettek már, akiknek kutyusa, cicája félt például a vihartól, az állatorvosnál, az autóban vagy egyéb számára ismeretlen helyzetben. Az ingyenes receptes füzet ide kattintva tölthető le.

 

A kiadványban szereplő receptekben minden esetben Doterra illóolajok kerülnek felhasználásra.
Más gyártó termékének használata előtt mindenképpen győzödj meg róla, hogy használható e kedvencedre! Ha nem találsz erre vonatkozóan infomációt a gyártó honlapján vagy az olajhoz mellékelt használati útmutatóban, akkor vedd fel velük a kapcsolatot.


Indexkép forrás: Internet

Témába vág

Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?

Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra? Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra?
A tudomány is elismeri, hogy kedvenceink nagyfokú érzékenységet mutatnak a geomágneses változásokra. Mire számíthatunk és hogyan segíthetünk nekik ebben az időszakban?

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt! Hírek - Címlapon
Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt!
Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni Hírek - Címlapon
Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni