A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jön az év legnehezebb éjszakája - segíthetnek a természetes stresszoldók

Kutyák és a szorongás


2022. december 30., 16:45


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Egészség
Számtalan gazdi tapasztalta már meg, hogy milyen az, amikor kedvence valamitől fél, szorong. Ilyen szituációban a legrosszabb, amikor sehogy nem tudjuk megnyugtatni a kis rettegőt és tehetetlenül vagyunk kénytelenek nézni, ahogy zihálva, remegve mászkál fel s alá a lakásban vagy próbál valahova elbújni. Esetleg olyannyira próbál menekülni, hogy félelmében még akár a bejárati ajtót is képes kibontani, kockáztatva ezzel a saját testi épségét és komoly károkat is okozva.Aki élt már át ilyet, az úgy gondolom egyetért velem abban, hogy bizony bármit megadnánk csak, hogy kezünkben legyen egy olyan megoldás, amivel meg tudjuk nyugtatni ilyenkor az állatkát.

 

A nyugalom mindent megér

 

Annyira jelentős számú kedvencet érint ez a probléma, hogy gyógyszeripar már többféle nyugtatóval, szorongáscsökkentővel is előrukkolt az elmúlt években. (Ezek használatáról azonban mindenképp állatorvossal javasolt konzultálni! Ők tudják ugyanis, hogy milyen esetekben melyiket célszerű használni. Illetve, hogy az adott egyed számára megfelelő lehet- e egy készítmény.) Sok gazdi inkább azonban a természetes megoldásokat részesíti előnyben. Napjainkban ők is egyre többféle megoldás közül választhatnak, hogy segítségére legyenek imádott társuknak. Ott vannak a szájon át beadandó, természetes nyugtató hatású anyagokat tartalmazó készítmények vagy a nyugimellény például. De készülnek kifejezetten kutyáknak, cicáknak szóló nyugtató zenék is. És az illóolajok közül is több van, amit ki lehet próbálni, akár párologtatva, akár masszázsolajként.

 

Hogyan tudunk segíteni rettegő kedvencünknek?


Szilveszter közeledtével az Aromaterápia Kutyáknak oldal szakértője, Varga Erzsébet (Böbe) egy ingyenes kiadvánnyal kedveskedik a gazdiknak, amiben megosztja néhány bevált illóolaj-keverék receptjét. Ezek a keverékek nem csupán petárdázáskor, tűzijátékkor hatásosak. Sok gazdinak segítettek már, akiknek kutyusa, cicája félt például a vihartól, az állatorvosnál, az autóban vagy egyéb számára ismeretlen helyzetben. Az ingyenes receptes füzet ide kattintva tölthető le.

 

A kiadványban szereplő receptekben minden esetben Doterra illóolajok kerülnek felhasználásra.
Más gyártó termékének használata előtt mindenképpen győzödj meg róla, hogy használható e kedvencedre! Ha nem találsz erre vonatkozóan infomációt a gyártó honlapján vagy az olajhoz mellékelt használati útmutatóban, akkor vedd fel velük a kapcsolatot.


Indexkép forrás: Internet

Témába vág

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Rehabportál Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt! Hírek - Címlapon
Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt!
Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni Hírek - Címlapon
Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni