A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kávézó mentett kutyáknak? Íme a Dog Cafe!

2016. április 02., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Los Angeles - A "The Dog Café" nevű trendi helyen egy mennyei kávé kortyolgatása közben a vendégek örökbefogadható kutyusokkal is ismerkedhetnek! Innovatív program!



A kaliforniai kutyakávézó ötlete Sarah Wolfgang, elhivatott állatbarát és önkéntes állatmentő fejéből pattant ki. 16 éven át segített menhelyeken a gazdikereső kutyák ellátásában. Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a tengerentúlon bajbajutott kutyák mentésére is rengeteg időt szán, erőfeszítéseinek hála több ártatlan állat is megmenekült a kutyahúsfarmok kegyetlen világából.

 

The Dog Cafe - egy szuper hely kutyabarátok és kutyusok számára
The Dog Cafe - egy szuper hely kutyabarátok és kutyusok számára
A képen: Diamond Sheng (balra) és Erin Maloney (jobbra)
Fotó: facebook.com/events/234582340226165/

 

A The Dog Cafe honlapján található ismertetőben ez áll:

 

„A Dog Café kényelmes és szórakoztató közeget biztosít kutyabarátoknak és kutyusoknak egyaránt. Egy kellemes hely, ahol nyugodt és biztonságos környezetben ismerkedhetnek meg egymással. Itt nyoma sincs a túlzsúfolt menhelyeken tapasztalható stressznek, agressziónak és félelemnek. A nálunk lévő kutyusok mindegyike örökbefogadható, végleges otthont keres, de azokat az érdeklődőket is szeretettel fogadjuk, akik valamilyen oknál fogva nem tudják megosztani életüket egy kutyával. Ők is tartalmasan tölthetik el szabadidejüket a kávézó négylábúival, mindenki legnagyobb örömére.”

 

The Dog Cafe, ahol minden kutya békésen pihenhet
The Dog Cafe, ahol minden kutya békésen pihenhet
Fotó: facebook.com/TheDogCafe.LA/

 

A The Dog Café hivatalos megnyitójára 2016. április 7-én kerül sor, de már az elmúlt időszakban is próbaüzemmódban működött a hely. Alig néhány nap van csak hátra a nagy eseményig, de a gazdikereső ebek már most élvezik a csodálatos kezdeményezés előnyeit. Három kutyusért is megérkezett már az álomgazdi! Azok pedig, akik a menhely ijesztő környezetében viselkedésproblémákkal küzdöttek, a vidám hangulatú kávézóban megforduló embereknek köszönhetően pozitív irányba változtak, s igazi jellemük is megmutatkozott. Mintha kicserélődtek volna!

 

Snorlax, a mentett kölyök a kutyakávézóban és új gazdáival
Snorlax, a mentett kölyök a kutyakávézóban és új gazdáival
Fotó: instagram.com/thedogcafe_la/

 

Viselkedése miatt Royce például egyike volt azoknak, akik a menhelyen a reménytelen esetek közé tartoztak. Sarah választása mégis rá esett, s a programnak hála a „régi” Royce eltűnt, s ma már boldogan és izgatottan várja a vendégeket! 

„Senki sem akarta örökbefogadni, mivel a kennel végében kuporgott. Ha bárki megállt előtte, ijedtében hátraszaladt, és elbújt. Kihoztuk és elhelyeztük a kávézóban, néhány hét elteltével pedig teljesen más lett, kinyílt. Mindenkihez odaszalad és beleül az ölükbe.”

 

Chris és Royce, az amerikai kutyakávézó gazdikereső kutyusai
Chris és Royce, az amerikai kutyakávézó gazdikereső kutyusai
Fotó: instagram.com/thedogcafe_la/

 

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a kutyusokat az első találkozás után haza lehet vinni, megnyugtatásul szolgálhat a kávézó szigorú örökbefogadási procedúrája, melyen minden komoly érdeklődőnek át kell esnie. Így a feltételek betartásával és a kutya igényeinek ismeretében a számukra legideálisabb gazdikat igyekeznek megtalálni, hogy egy-egy meggondolatlan döntés miatt még véletlenül se kerüljenek újra az utcára vagy vissza a menhelyre.

 

A kutyakávézóban boldogan telnek a mindennapok
A kutyakávézóban boldogan telnek a mindennapok
Fotó: instagram.com/thedogcafe_la/

 

„Meglehetősen válogatósak vagyunk, ami az örökbeadást illeti” – árulta el Wolfgang, a kávézó tulajdonosa. „Biztosak akarunk lenni abban, hogy mindegyik kutyusunk a lehető legjobb otthonba kerül.”

 

Ha kíváncsi vagy további képekre, kattints a

The Dog Cafe Instagram-oldalára !

 

Ajánljuk figyelmedbe a euronews rövid riportját is: 

 

Kutya Café: simogatás és örökbefogadás
Megnyílt az első Kutya Café Los Angelesben, ahol az ügyfelek a kávéjuk mellett, 10 dollárért, 55 percen át játszhatnak kutyákkal. A Kutya Café szolgáltatása nem öncélú. A hely alapítója és tulajdonosa kutyabarát, az ebeknek pedig nincs gazdájuk. Azt szeretné, ha a reggeli kutyasimogatás végén néhány gazdára találnának.

 

Forrás: hu.euronews.com, lifewithdogs.tv, thedogcafela.com
Indexkép forrás: instagram.com/thedogcafe_la/
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatvédők tiltakoznak a dél-kínai kutyahúsfesztivál ellen Hírek - Címlapon
Állatvédők tiltakoznak a dél-kínai kutyahúsfesztivál ellen
Mindent a Balaton első kutyabarát strandjáról! Hírek - Címlapon
Mindent a Balaton első kutyabarát strandjáról!