A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Mindent a Balaton első kutyabarát strandjáról!

Hídvégi Józsefet, Fonyód polgármesterét kérdeztük


2016. április 01., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Megnyílik a Balaton a kutyások előtt! Az első balatoni kutyabarát strand kialakításáról Hídvégi Józsefet, Fonyód város polgármesterét kérdeztük. Megtudtuk azt is, milyen lesz a kutyás strand, és mikorra várható a nyitás.Kitörő örömmel fogadták a kutyások a hírt a hamarosan megnyíló fonyódi kutyabarát strandról. A Balaton teljes partszakaszán eddig tilos volt a kutyákkal való strandolás. A tiltás alá nem csak a kutya úsztatása, fürdetése esett: a strandok területére sem lehetett bemenni kutyával (még a szabadstrandokra sem!) A Balaton déli partján fekvő Fonyód önkormányzata azonban végre megtörte ezt az áldatlan állapotot! Már nem kell sokat várnunk és megnyílik a várva-várt első balatoni kutyabarát strand!

 

A kutyusok nagyon élvezték a vizet az őszi FALKAstrandon!
A kutyusok nagyon élvezték a vizet az őszi FALKAstrandon!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Tavaly nyáron nagyon sokan kerestetek meg minket a balatoni kutyás strandolás lehetősége utáni érdeklődésetekkel, ám akkor még sajnos azt a választ kellett adnunk kérdéseitekre, hogy hivatalosan sehol sem megengedett a kutyás strandolás a strandszezon ideje alatt. Ezt a nagy érdeklődést azonban, mely tisztán jelezte, hogy hatalmas igény van a kutyások körében egy balatoni kutyás strandra, nem lehetett szó nélkül hagyni. Nyáron több ízben beszéltünk a balatoni önkormányzatokkal, köztük Fonyóddal is, tolmácsolva a gazdik kérését. Minden kutyás legnagyobb örömére az igényeket Fonyód önkormányzata meghallotta és tett is a gazdik érdekében: a képviselő testület rendkívüli ülésen megszavazta a kutyabarát strand nyitását Fonyódon!

 

Dog Diving  a FALKAstrandon
Dog Diving  a FALKAstrandon - Fonyódon már a strandszezonban is úszhatnak majd a kutyák!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

"Egyre nagyobb az igény a kutyabarát strand nyitására, mind a helyiek, mind a nyaralók között. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Balatonon elsőként kiválasztunk egy területet és ezt kijelöljük kutyabarát strandnak" - mondta el kérdésünkre Hídvégi József, Fonyód város polgármestere.  "A kutyás strand megnyitásával szeretnénk elkerülni azokat a vitákat is, melyek esetleg a kutyás és a nem-kutyás strandolók között alakulhatnak ki. A strandok területére nem lehet kutyát bevinni. Fonyód 11 stranddal rendelkezik a 14 km-es partszakaszon - úgy gondoltuk, egy ekkora területen egy pár száz méteres szakaszon tudnunk kell helyet szorítani a kutyásoknak is."

 

A fonyódi kikötő melletti területen jelölték ki a kutyabarát strandot
A fonyódi kikötő melletti területen jelölték ki a kutyabarát strandot

 

A strandszezon május 15 környékén indul, május végére már jó idő szokott lenni. Ez időre a strandoknak már el kell készülnie a Balaton partján is. Így lesz ez a Balaton első kutyabarát strandján is:

Májusra felkészülünk a kutyabarát strand megnyitására: beszerezzük a szükséges higiéniai eszközöket, megfelelően kitáblázzuk a strandot. A kutyásokkal való egyeztetések alapján egyelőre nem kerítjük el a területet, de természetesen, ha az igények úgy hozzák, akkor ezt is meg tudjuk majd oldani. Ezt a területet folyamatosan ellenőrizni is fogjuk, és felügyeljük a tisztántartását. Bízunk benne, hogy a kutyások is kulturáltan fogják kezelni a strandot, és vigyáznak annak tisztaságára. Abban az esetben, ha a kijelölt 1200 négyzetméteres kutyabarát strand területe nem bizonyul elég nagynak, akkor bővítjük azt.

 

Az első balatoni kutyabarát strand területe
Az első balatoni kutyabarát strand területe 
Fotó: Fonyód Média

 

Fonyód polgármesterétől azt is megtudtuk, hogy minden szükséges lépést megtettek a strand kialakítására: minden hatósággal egyeztettek a vonatkozó szabályokról, engedélyekről. “Egyeztettünk a Vízügyi Hatósággal, az ÁNTSZ-el a higiéniai megoldásokról, valamint a Nemzeti Parkkal is. Minden oldalról körbejártuk a kérdést, és végül ezen tapasztalatok alapján hoztuk meg a döntést.”

 

Ezen a területen nyitják meg a fonyódi kutyabarát strandot
Ezen a területen nyitják meg a fonyódi kutyabarát strandot
Fotó: Fonyód Média

 

Remélhetően egy folyamat indul el Fonyód kezdeményezésének hatására, és további balatoni önkormányzatok gondolják át újra a kutyabarát strandok nyitásának lehetőségét!

 

Köszönjük Fonyód városának ezt a nagyszerű lépést!

Köszönjük, hogy gondoltak ránk, kutyásokra is!

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hivatalosan is megnyílt a Kőszegi Kutyastrand Hivatalosan is megnyílt a Kőszegi Kutyastrand
Vidám kutyák, mosolygó gazdik, pancsolás, játék és faültetés - így zajlott pár szóban leírva Vas megye első kutyastrandjának hivatalos megnyitója.

4+1 kutyás strand a Krk-szigeten 4+1 kutyás strand a Krk-szigeten
Horvátország rendkívül kedvelt nyaralási célpont a magyarok körében, és egyre több kutyás is felfedezi az adriai államot. Horvátország meglepően kutyabarát, a négylábú turistákat is szívesen látják! Rövid látogatásunk alkalmával ezt mi is tapasztaltuk: tárt karokkal fogadtak minket a Krk-szigeten!

Bányatavak - csak a kijelölt helyen fürödj! Bányatavak - csak a kijelölt helyen fürödj!
A forróság kínozza az embert és az állatot egyaránt. Olyan jól esne ilyenkor csobbanni a hűsítő vizekben… Talán ezért is vagyunk hajlamosak megfeledkezni arról, hogy a bányatavak nem véletlenül kerültek tiltólistára a fürdés tekintetében.

Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon
Megőrült a világ. Újabb döbbenetes történet látott napvilágot, ismét a Balaton mellől: szerencsére ezúttal nem történt tragédia, de nem sokon múlt.

Hattyútámadás áldozata lett egy spániel Írországban Hattyútámadás áldozata lett egy spániel Írországban
Hattyú támadott meg egy úszkáló spánielt - a fiókáit védő madár pillanatok alatt végzett a kutyával.

Utazás kutyával – minden, amit tudnod kell, ha együtt indultok útra! Utazás kutyával – minden, amit tudnod kell, ha együtt indultok útra!
A kutya nem csak háziállatunk, hanem családtagunk! Következésképpen visszük magunkkal mindenhová, ahová csak lehet. Indulás előtt jó azonban utána nézni a különféle utazási módok szabályaival. Íme, egy kis segítség, hogyan utazz kedvenceddel autóval, tömegközlekedési eszközön, vagy akár repülőn!

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2019 Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2019
A nyáron hullámokban érkező kánikulák során egyre magasabbra kúsznak a hőmérők higanyszálai, a rekkenő hőség egyre hosszabb ideig tombol. Hol máshol lehetne legjobban átvészelni a forró napokat, mint a vízparton? Nagyon nem mindegy azonban, hogy merre indulunk útnak, ha kutyával vagyunk!

Mancsokkal a Balaton körül - két lány kutyáival kutyagolja körbe a Balcsit Mancsokkal a Balaton körül - két lány kutyáival kutyagolja körbe a Balcsit
Két fiatal kutyaimádó lány és három imádnivaló kutya – nem kisebb kalandra vállalkoztak, mint hogy körbesétálják a Balatont. Az izgalmas túrára már gőzerővel készülnek, hiszen júniusban útra is kelnek!

Rekord összegű bírságot kapott egy állatkínzó Rekord összegű bírságot kapott egy állatkínzó
Közel három millió forint bírságot szabott ki Balatonboglár önkormányzata egy állatkínzóra, aki nagyon rossz körülmények között tartotta két kutyáját.

Kutyák lepték el a strandot Pécsett Kutyák lepték el a strandot Pécsett
… na persze nem „strandfoglaló hadjárat” keretében, hanem a strand szinte már hagyományosnak mondható záróeseményén, a kutyás strandoláson!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kávézó mentett kutyáknak? Íme a Dog Cafe! Hírek - Címlapon
Kávézó mentett kutyáknak? Íme a Dog Cafe!
Tavaszköszöntő kutyás programok a hétvégére Hírek - Címlapon
Tavaszköszöntő kutyás programok a hétvégére