A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindent a Balaton első kutyabarát strandjáról!

Hídvégi Józsefet, Fonyód polgármesterét kérdeztük


2016. április 01., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Megnyílik a Balaton a kutyások előtt! Az első balatoni kutyabarát strand kialakításáról Hídvégi Józsefet, Fonyód város polgármesterét kérdeztük. Megtudtuk azt is, milyen lesz a kutyás strand, és mikorra várható a nyitás.Kitörő örömmel fogadták a kutyások a hírt a hamarosan megnyíló fonyódi kutyabarát strandról. A Balaton teljes partszakaszán eddig tilos volt a kutyákkal való strandolás. A tiltás alá nem csak a kutya úsztatása, fürdetése esett: a strandok területére sem lehetett bemenni kutyával (még a szabadstrandokra sem!) A Balaton déli partján fekvő Fonyód önkormányzata azonban végre megtörte ezt az áldatlan állapotot! Már nem kell sokat várnunk és megnyílik a várva-várt első balatoni kutyabarát strand!

 

A kutyusok nagyon élvezték a vizet az őszi FALKAstrandon!
A kutyusok nagyon élvezték a vizet az őszi FALKAstrandon!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Tavaly nyáron nagyon sokan kerestetek meg minket a balatoni kutyás strandolás lehetősége utáni érdeklődésetekkel, ám akkor még sajnos azt a választ kellett adnunk kérdéseitekre, hogy hivatalosan sehol sem megengedett a kutyás strandolás a strandszezon ideje alatt. Ezt a nagy érdeklődést azonban, mely tisztán jelezte, hogy hatalmas igény van a kutyások körében egy balatoni kutyás strandra, nem lehetett szó nélkül hagyni. Nyáron több ízben beszéltünk a balatoni önkormányzatokkal, köztük Fonyóddal is, tolmácsolva a gazdik kérését. Minden kutyás legnagyobb örömére az igényeket Fonyód önkormányzata meghallotta és tett is a gazdik érdekében: a képviselő testület rendkívüli ülésen megszavazta a kutyabarát strand nyitását Fonyódon!

 

Dog Diving  a FALKAstrandon
Dog Diving  a FALKAstrandon - Fonyódon már a strandszezonban is úszhatnak majd a kutyák!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

"Egyre nagyobb az igény a kutyabarát strand nyitására, mind a helyiek, mind a nyaralók között. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Balatonon elsőként kiválasztunk egy területet és ezt kijelöljük kutyabarát strandnak" - mondta el kérdésünkre Hídvégi József, Fonyód város polgármestere.  "A kutyás strand megnyitásával szeretnénk elkerülni azokat a vitákat is, melyek esetleg a kutyás és a nem-kutyás strandolók között alakulhatnak ki. A strandok területére nem lehet kutyát bevinni. Fonyód 11 stranddal rendelkezik a 14 km-es partszakaszon - úgy gondoltuk, egy ekkora területen egy pár száz méteres szakaszon tudnunk kell helyet szorítani a kutyásoknak is."

 

A fonyódi kikötő melletti területen jelölték ki a kutyabarát strandot
A fonyódi kikötő melletti területen jelölték ki a kutyabarát strandot

 

A strandszezon május 15 környékén indul, május végére már jó idő szokott lenni. Ez időre a strandoknak már el kell készülnie a Balaton partján is. Így lesz ez a Balaton első kutyabarát strandján is:

Májusra felkészülünk a kutyabarát strand megnyitására: beszerezzük a szükséges higiéniai eszközöket, megfelelően kitáblázzuk a strandot. A kutyásokkal való egyeztetések alapján egyelőre nem kerítjük el a területet, de természetesen, ha az igények úgy hozzák, akkor ezt is meg tudjuk majd oldani. Ezt a területet folyamatosan ellenőrizni is fogjuk, és felügyeljük a tisztántartását. Bízunk benne, hogy a kutyások is kulturáltan fogják kezelni a strandot, és vigyáznak annak tisztaságára. Abban az esetben, ha a kijelölt 1200 négyzetméteres kutyabarát strand területe nem bizonyul elég nagynak, akkor bővítjük azt.

 

Az első balatoni kutyabarát strand területe
Az első balatoni kutyabarát strand területe 
Fotó: Fonyód Média

 

Fonyód polgármesterétől azt is megtudtuk, hogy minden szükséges lépést megtettek a strand kialakítására: minden hatósággal egyeztettek a vonatkozó szabályokról, engedélyekről. “Egyeztettünk a Vízügyi Hatósággal, az ÁNTSZ-el a higiéniai megoldásokról, valamint a Nemzeti Parkkal is. Minden oldalról körbejártuk a kérdést, és végül ezen tapasztalatok alapján hoztuk meg a döntést.”

 

Ezen a területen nyitják meg a fonyódi kutyabarát strandot
Ezen a területen nyitják meg a fonyódi kutyabarát strandot
Fotó: Fonyód Média

 

Remélhetően egy folyamat indul el Fonyód kezdeményezésének hatására, és további balatoni önkormányzatok gondolják át újra a kutyabarát strandok nyitásának lehetőségét!

 

Köszönjük Fonyód városának ezt a nagyszerű lépést!

Köszönjük, hogy gondoltak ránk, kutyásokra is!

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! 5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Bár az időjárást befolyásolni nem tudjuk, tehetünk azért, hogy a strandolást ezen kívül semmi ne árnyékolja be. Legyen a kutyabarát strandon eltöltött idő a kutyusnak és a gazdinak is élmény!

Nyári veszélyek - Vízmérgezés kutyáknál Nyári veszélyek - Vízmérgezés kutyáknál
Jóból is megárt a sok, és ha kutyánk előszeretettel játszik a vízben vagy a kerti slaggal, a szükségesnél nagyobb mennyiségű vizet nyelhet le, mely rövid idő alatt életveszélyes állapothoz vezethet. Tudj meg többet a vízmérgezésről és megelőzési lehetőségeiről!

Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod, ha kutyával barátkozik! Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod, ha kutyával barátkozik!
Melyik gazdinak ne lenne álma, hogy kutyusa a négylábú közösség mintapéldánya legyen? Barátságosan köszöntsön minden szembejövő bundást, imádja a kölyköket és végtelen türelemmel tűrje, ha hátára mászik egy-egy vehemensebb ifjonc? Mennyire megkönnyítené mindez a kutyás nyaralást, a futtatóban a barátkozást, a szállodaszoba birtokbavételét és a többi…

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Beagle Club Online Irodakutya.com Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kávézó mentett kutyáknak? Íme a Dog Cafe! Hírek - Címlapon
Kávézó mentett kutyáknak? Íme a Dog Cafe!
Tavaszköszöntő kutyás programok a hétvégére Hírek - Címlapon
Tavaszköszöntő kutyás programok a hétvégére