A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála

2021. február 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Léleksimogató történet arról, hogy egy apró jócselekedet is szebbé varázsolhatja a gazdátlan ebek életét.



Törökországban rengeteg kutya és macska él az utcákon, helyzetük nem rózsás, de nagyon sok állatbarát igyekszik segíteni rajtuk. Közéjük tartozik a szóban forgó üzlet tulajdonosa is, aki egy nap elhatározta, hogy tenni fog valamit a hontalan négylábúakért. Mivel lakberendezési tárgyak széles választéka kapható nála, a lehetőség adott volt: megragadta az egyik matracot, és kivitte a kirakat elé. A kényelmes fekhelyet hamar felfedezték a kóbor kutyák és nagy örömmel vették birtokba.

 

 „Télen, a hideg időben mindig van kint egy matrac. Nyáron árnyékot és vizet biztosítanak a kóbor kutyáknak.”mesélte a TheDodonak Dr. Cem Baykal, aki munkába menet minden nap elhalad az üzlet előtt.

 

Két kóbor kutya a bútorbolt elé kitett matracon alszik
Két kóbor kutya a bútorbolt elé kitett matracon alszik
Fotó: thedodo.com

 

Egy hideg, esős napon is arra vitte útja az orvost, mikor úgy döntött, hogy a segítségnyújtásnak olyan formája ez, melyet érdemes a világ szeme elé tárni. Lefényképezte a matracon alvó két négylábút, és a Twitteren megköszönte a kutyabarát tulaj kedvességét. Hála neki az ebeknek már nem kell a hideg betonon fagyoskodniuk, ha szundítanának egyet. (Néhányan megkérdőjelezték a matracok tisztaságát, mire a férfi leírta, hogy gondosan be vannak csomagolva, és egy alapos áttörlést, fertőtlenítést követően már mehetnek is vissza a helyükre.)

 

A kutyákat egyébként jól ismerik a környéken, a lakók és boltosok jóindulatára vannak bízva:

 

„Ez egy gazdagabb környék, és az emberek megtehetik, hogy élelmet és vizet adjanak a kóbor állatoknak, de ilyesfajta kényelmet egyikük sem tud biztosítani nekik.”

 

A hontalan kutyák nagyon örülnek a kényelmes matracnak
A hontalan kutyák nagyon örülnek a kényelmes matracnak
Fotó: thedodo.com

 

Akkor sem feledkeznek meg a kutyákról, amikor az üzlet zárva van. A matrac azokon a napokon is kint van a helyén, és várja mindazokat az ebeket, akik szívesen lepihennének egy kicsit. Egy ilyen alkalommal találkozott újra a két jóbaráttal az orvos: egyikük éppen az igazak álmát aludta, társa azonban elkísérte a férfit a gyalogátkelőhelyig, hogy biztonságban átérhessen az utca túloldalára. Talán a kutya is az add-tovább elvét követte, hiszen a jóság olyasmi, amit nemcsak megköszönni illik, hanem továbbadni is, így megsokszorozódik ereje.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Twitter

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pozitív megerősítés - a gazdiknak! Hírek - Címlapon
Pozitív megerősítés - a gazdiknak!
Frissítve: Újabb lépés a szaporítók ellen: áprilistól szabályozzák a kedvtelésből tartott állatok kereskedését Hírek - Címlapon
Frissítve: Újabb lépés a szaporítók ellen: áprilistól szabályozzák a kedvtelésből tartott állatok kereskedését