A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Készül Vas megye első kutyastrandja!

2019. július 05., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Újabb tóparton engedélyezik a kutyák pancsolását: A Kőszeg mellett fekvő Abért-tavon létesül Magyarország legújabb kutyastrandja!Örömhírrel szolgál a Közösen a Kutyákkal Egyesület: hamarosan kutyastrand létesül a Kőszeg lábánál fekvő Abért-tavon. A gyönyörű környezetben fekvő tavat eddig szinte kizárólag a horgászok használhatták, partjára azonban szívesen jártak ki a környékbeliek sétálni - a kutyások pedig kutyát sétáltatni. A vízbe eddig hivatalosan nem lehetett beengedni a kutyákat, ami nagy szívfájdalma volt minden négylábúnak és gazdinak, hiszen a víz sekély, így épp ideális lenne egy frissítő loccsanásra a kedvenceknek. 

 

 

Eddig csak a partról vágyakozhattak a kutyák a víz után
Eddig csak a partról vágyakozhattak a kutyák a víz után
Fotó: Hornyak Photo

 

 

Ez hamarosan végre változni fog: a kőszegi Közösen a Kutyákkal Egyesület a mai napon begyűjtötte az utolsó aláírást is az engedélyekre, így várhatóan egy hónapon belül birtokba vehetik a négylábúak a kutyás partszakaszt

 

A Kőszeg mellett fekvő víztározó két tóból áll, az északi tó északi felén lévő öbölben kerül kialakításra a kutyastrand - tudtuk meg Prim Józseftől, a Közösen a Kutyákkal Egyesület elnökétől, aki kérdésünkre azt is elárulta, hogy a kutyastrandot körülbelül 220 méter hosszan egy kerítés választja majd el a part többi részétől. A vízben 30-40 méteren pedig összefüggő bójasor jelöli majd a határt. 

 

 

A Kőszeg mellett fekvő Abért-tó és környéke is ideális kirándulóhely
A Kőszeg mellett fekvő Abért-tó és környéke is ideális kirándulóhely
Fotó: vasivizeken.hu

 

 

A gazdik sajnos itt nem fürdőzhetnek, ez kifejezetten kutyastrand lesz - tette hozzá Prim József. A tó környéke egyébként sajnos még nincs közművesítve, de a jövőben talán erre is sor kerülhet. Mindenesetre a kutyastrand biztosan elkészül a közeljövőben, így a kutyaséta, túra, vagy kirándulás már összeköthető lesz egy frissítő pancsolással is! Kőszeg környéke, és a közeli Ausztria rengeteg gyönyörű kirándulási- és túrázási lehetőséget nyújt, akár kutyával is!
 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Hornyak Photo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás SUP-ozás? Így lehet! Kutyás SUP-ozás? Így lehet!
Sokan vannak, akik szeretik házi kedvencük mindenhová magukkal vinni. A SUP-ozás viszont pontosan egy olyan sportág, ahol ez mostanára már-már teljesen megszokottnak látszik, hiszen a kutyás evezés egyre népszerűbbé vált. Ilyenkor azonban érdemes odafigyelnünk pár dologra, ha valóban azt szeretnénk, hogy számunkra és kedvencünk számára is egyaránt élmény legyen a SUP-ozás. Mik is ezek tehát?

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! 5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Bár az időjárást befolyásolni nem tudjuk, tehetünk azért, hogy a strandolást ezen kívül semmi ne árnyékolja be. Legyen a kutyabarát strandon eltöltött idő a kutyusnak és a gazdinak is élmény!

Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja
Bár mi még nem szívesen mártóznánk meg a hűvös vízben, kutyáink már szívesen csobbannak az egyre melegedő napokon!

Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe! Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe!
A szlovákiai Zólyombúcs közelében 400 köbméternyi fermentációs hulladék ömlött a Garam folyóba, mely Esztergom közelében torkollik a Dunába. Az érintett területeken nem tanácsos a fürdőzés, kutyánkat se engedjük be a vízbe!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának Hírek - Címlapon
Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának
Újabb kutyaeledelt hívnak vissza - szalmonellás a jutalomfalat Hírek - Címlapon
Újabb kutyaeledelt hívnak vissza - szalmonellás a jutalomfalat