A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Készül Vas megye első kutyastrandja!

2019. július 05., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Újabb tóparton engedélyezik a kutyák pancsolását: A Kőszeg mellett fekvő Abért-tavon létesül Magyarország legújabb kutyastrandja!Örömhírrel szolgál a Közösen a Kutyákkal Egyesület: hamarosan kutyastrand létesül a Kőszeg lábánál fekvő Abért-tavon. A gyönyörű környezetben fekvő tavat eddig szinte kizárólag a horgászok használhatták, partjára azonban szívesen jártak ki a környékbeliek sétálni - a kutyások pedig kutyát sétáltatni. A vízbe eddig hivatalosan nem lehetett beengedni a kutyákat, ami nagy szívfájdalma volt minden négylábúnak és gazdinak, hiszen a víz sekély, így épp ideális lenne egy frissítő loccsanásra a kedvenceknek. 

 

 

Eddig csak a partról vágyakozhattak a kutyák a víz után
Eddig csak a partról vágyakozhattak a kutyák a víz után
Fotó: Hornyak Photo

 

 

Ez hamarosan végre változni fog: a kőszegi Közösen a Kutyákkal Egyesület a mai napon begyűjtötte az utolsó aláírást is az engedélyekre, így várhatóan egy hónapon belül birtokba vehetik a négylábúak a kutyás partszakaszt

 

A Kőszeg mellett fekvő víztározó két tóból áll, az északi tó északi felén lévő öbölben kerül kialakításra a kutyastrand - tudtuk meg Prim Józseftől, a Közösen a Kutyákkal Egyesület elnökétől, aki kérdésünkre azt is elárulta, hogy a kutyastrandot körülbelül 220 méter hosszan egy kerítés választja majd el a part többi részétől. A vízben 30-40 méteren pedig összefüggő bójasor jelöli majd a határt. 

 

 

A Kőszeg mellett fekvő Abért-tó és környéke is ideális kirándulóhely
A Kőszeg mellett fekvő Abért-tó és környéke is ideális kirándulóhely
Fotó: vasivizeken.hu

 

 

A gazdik sajnos itt nem fürdőzhetnek, ez kifejezetten kutyastrand lesz - tette hozzá Prim József. A tó környéke egyébként sajnos még nincs közművesítve, de a jövőben talán erre is sor kerülhet. Mindenesetre a kutyastrand biztosan elkészül a közeljövőben, így a kutyaséta, túra, vagy kirándulás már összeköthető lesz egy frissítő pancsolással is! Kőszeg környéke, és a közeli Ausztria rengeteg gyönyörű kirándulási- és túrázási lehetőséget nyújt, akár kutyával is!
 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Hornyak Photo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál? Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál?
Úgy adogatja a labdát a fekete-fehér kutya gazdájával, mint a profi strandröplabdások!

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Kutyabarát strandok és fürdetőhelyek Magyarországon – Itt a 2024 -es lista! Kutyabarát strandok és fürdetőhelyek Magyarországon – Itt a 2024 -es lista!
A forró nyári napokon nincs is jobb annál, mint hűs vízparton pihenni – és ezt kutyáink legalább annyira élvezik, mint mi! De hova mehetünk, ha kutyával keresünk vízpartot? Elhoztuk idén is a kutyabarát strandtérképet!

A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand! A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand!
Végre kezdi megmutatni magát a nyári jó idő, hamarosan pedig mentehetetlenül be is robban a legmelegebb évszak. Szerencsére idén is lesz lehetőség a hűsölésre a Hirdi Kutyastrandon!

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára! Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára!
A júliusi hőségriasztás alatt sajnos több kutya is hőgutát kapott – volt, amelyik életét is vesztette. Legyünk óvatosabbak!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyagyilkosság Budapesten: már közel 1 millió a nyomravezetőnek! Hírek - Címlapon
Kutyagyilkosság Budapesten: már közel 1 millió a nyomravezetőnek!
New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat Hírek - Címlapon
New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat