A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kezdődik az FCI Európa Kutyakiállítás Budapesten

2021. december 28., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Kedden kezdődik A Hungexpo területén az FCI Európa Kutyakiállítás (European Dog Show), amelyen 57 országból mintegy 16 ezer kutya vesz részt.



 

 

 

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) rendezésében megvalósuló esemény december 31-ig várja a látogatókat.

 

Zambóné Árkossy Beatrix, a MEOESZ irodavezetője az MTI-nek elmondta: Magyarországról csaknem 3 ezer kutyával vesznek részt az eseményen, amelynek részeként rendezik december 30-án a Magyar Kutyafajták Világtalálkozóját, valamint a terrier fajták világtalálkozóját, az INTERRA kiállítást is.

 

 

A kutyakiállításra a legtöbb nevezett kutyafajta a golden retriever, a magyar fajták közül pedig a rövidszőrű vizsla - tette hozzá.

 

 

Kiemelte: december 29-én tartják az FCI által el nem ismert kutyafajták Európa-bajnokságát, amelyre idén nagy számban jelentkeztek.

 

A kiállítást kísérőprogramok színesítik, lesznek egyebek mellett szolgálati és keresőkutyás bemutatók, dog dancing bemutatók, amelyen a kutyák a gazdáikkal show keretében mutatják be tánctudásukat, de a magyar fajtáknak agility bajnokságot is rendeznek - mondta.

 

 

 

 

 

 

A European Dog Show a világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítása, melyet évenként rendeznek meg Európa országaiban, Magyarországon utoljára 2008-ban tartották meg az eseményt.

 

A Hungexpo honlapján olvasható tájékoztatás szerint a kutyakiállításra a látogatói jeggyel történő belépés csak érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. A tizennyolc évesnél fiatalabbak védettségi igazolvány felmutatása nélkül is részt vehetnek az eseményen, de kizárólag a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt. A hat évesnél fiatalabb gyerekek számára a belépés ingyenes.

 

A maszk használata kötelező a kiállítás teljes területén a rendezvény időtartama alatt.

 

Az eredetileg májusra tervezett eseményt pandémiás és szervezési okokból kellett áttenni december végére, így a kutyakiállítás lesz az "Egy a Természettel" - Vadászati és Természeti Világkiállítás zárórendezvénye.

 

A kutyakiállításról további információk a http://eds2021.hu/ oldalon olvashatók.

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Cole Wyland

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
A 2023.10.28-án szombaton megrendezésre kerülő 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tacskó Találkozó helyszíne ezúttal a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpont lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot 14 -18 óra között. Ráadásul a kutyával érkezőket garantált ajándékkal lepi meg a Korzó!

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó! Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó!
Közeleg az év egyik legjobban várt kutyás eseménye: idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Hivatalos Tacskó Találkozó. Idén is izgalmas programokkal várják a kutyákat és gazdákat – nem csak tacsisoknak!

A világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítását rendezik meg Budapesten decemberben A világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítását rendezik meg Budapesten decemberben
December 28. és 31. között a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége Budapesten rendezi meg az FCI Európa Kutyakiállítást (European Dog Show) és kísérő rendezvényeit, az eseményre több ezer hazai és európai kutyát várnak.

Közel 3000 kutya érkezik Komáromba a 3 napos nemzetközi kutyakiállításra Közel 3000 kutya érkezik Komáromba a 3 napos nemzetközi kutyakiállításra
A MEOE Szövetség 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállítást rendez 2021. október 22-23-24-én- Komáromban. A három nap alatt közel 3000 kutya bemutatása történik a Monostori Erőd területén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Odaült egy vadidegen lábához a reptéren a corgi - kiderült, előző éjjel elvesztett kedvencét gyászolja a férfi Hírek - Címlapon
Odaült egy vadidegen lábához a reptéren a corgi - kiderült, előző éjjel elvesztett kedvencét gyászolja a férfi
Elkészült Magyarország régóta várt "kóbor állat rendelete" Hírek - Címlapon
Elkészült Magyarország régóta várt "kóbor állat rendelete"