A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Odaült egy vadidegen lábához a reptéren a corgi - kiderült, előző éjjel elvesztett kedvencét gyászolja a férfi

2021. december 29., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Bár kicsi korától fogva nélkülöznie kellett ezt az érzést, a négylábú kis csoda a szeretet és együttérzés égi ajándékával születhetett e földre. Egy cseppnyi e keverékből gyógyírként hatott az idegen megtört szívére is.Cora, a tündéri corgi 8 éves lehetett, mikor új otthonra talált. Egészen odáig egyetlen feladata az volt, hogy újabb és újabb kölyköknek adjon életet, mígnem az utolsó alomban csupán egy pici maradt életben. Már nem hozott hasznot, egyszerűen kidobták... Nemcsak a teste volt meggyötört, de lelke is megtört, hiszen az embertől jót sohasem tapasztalt. Kicsinyeinek adta át a szívében rejlő szeretetet, bízva abban, hogy eljön az idő, amikor még többekkel megoszthatja az érzést.

 

Cora, a mentett corgi első születésnapja gazdijánál
Cora, a corgi első születésnapja gazdijánál
Fotó: Madison Palm

 

Miután kimentették fogságából, egy kedves hölgy vette maga mellé. Madison Palm kezdetben csak ideiglenes befogadói szerepen gondolkozott, de kötődésük napról-napra szorosabbra fonódott, ezért nem is volt kérdés, hogy örökbefogadja a corgit. Mindazok ellenére, amin átment, Cora hihetetlenül elbűvölő kutyus: múltját feledve mindenkit megajándékoz egy kis kedvességgel, akivel csak találkozik. Gazdája rövidesen be is iratkozott vele egy terápiás kutya tanfolyamra:

 

„Cora személyisége lenyűgöző, árad belőle a szeretet. Mindig a közelemben tesz-vesz, de egyébként is rajtam tartja a szemét. Ha kis időre el is kell válnunk egymástól, megkeresi a legközelebbi embert, bemászik az ölébe, és bökdösi az orrával egy kis simogatásért. Annyira édes! Általában ez a legelső dolog, amit mondanak róla. Gyengéd, kedves természete mindenkinek feltűnik.”

 

A csupaszív corgi és gazdája
A csupaszív corgi és gazdája - 8 évnyi nélkülözés után is rengeteg szeretet rejlik benne
Fotó: Madison Palm

 

Legyen akár ismerős, akár idegen, Cora szívébe bárki belefér. Gyakran köszön oda másoknak, ám egy nap olyasmi történt, amire a gazdija sem számított. Utazni készültek, amikor váratlanul a reptéren ragadtak. Gondolta, majd csak feltalálják magukat, hiszen ahol emberekkel lehet találkozni, Cora számára repül az idő. Mint később kiderült, az egyik utasnak a barátságos corgi jelenléte aznap mindennél többet jelentett:

 

„Cora körbesétált a váróteremben, odaköszönt azoknak, akik mellettünk haladtak el vagy a közelünkben foglaltak helyet. Szundított is egyet, így levettem róla a pórázt, és bekaptam pár falatot. Erre persze felébredt, de elindult az egyik férfi felé. Mielőtt visszahívhattam volna, már a lábánál ült egy kis szeretgetésért.”

 

Odaült a gyászoló férfi lábához a terápiás kutya
Odaült a gyászoló férfi lábához a terápiás kutya
Fotó: Madison Palm

 

„Megkérdeztem, zavarja-e, de csak annyit mondott meghatottan, könnyes szemekkel: ’Nem, dehogy. Tegnap éjjel veszítettem el a kutyám.’ Majd megvakargatta Cora füle tövét, és miközben tovább simogatta, halkan azt suttogta neki, hogy milyen aranyos. Még egy fotót is készített róla, amihez Cora ügyesen átpozícionálta magát. Teljes nyugalommal üldögélt előtte a tökéletes fényképhez.” - mondta el a gazdi.

 

Talán hatodik érzéke vezette oda vagy egyszerűen megérezte, hogy a férfinak rettentően nagy szüksége volt egy kis kedvességre. Bár kicsi korától fogva nélkülöznie kellett ezt az érzést, a négylábú kis csoda a szeretet és együttérzés égi ajándékával születhetett e földre. Egy cseppnyi e keverékből gyógyírként hatott a gyászoló idegen megtört szívére is.

 

Cora, a terápiás corgi nyugodtan ült a fényképhez
Cora, a terápiás corgi nyugodtan ült a fényképhez
Fotó: Madison Palm

 

Gazdiját is meghatotta e nem mindennapi jelenet. Bár már jól ismeri kedvencét, örökké hálás lesz az ilyen varázslatos pillanatokért:

 

„Ráérez arra, ha valaki fájdalommal küzd, és valahogy mindig tudja, kinek van rá szüksége. Cora nap, mint nap lenyűgöz, sohasem kérdőjelezem meg őt. Ki hitte volna, hogy egy olyan kutya, akit közel 8 éven át nem szerettek, ennyi rengeteg szeretetet képes átadni másoknak?

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Madison Palm

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya
Szívmelengető történet egy mentett kutyusról, akinek köszönhetően újra mosolyogni tudnak azok a gyerekek is, akik kicsit mások, mint társaik.

Neked is szokott ajándékokat hozni a kutyád? Ez lehet az oka Neked is szokott ajándékokat hozni a kutyád? Ez lehet az oka
Plüssjáték, koszos zokni, összenyálazott cipő, egy fél rágócsont… amit kedvencünk a legnagyobb örömmel hoz oda nekünk, mikor hazaérkezünk. Vagy csak úgy. A Tiéd is ajándékozós típus?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Másfél milliárd forinttal támogatja a kormány az állatvédelmet Hírek - Címlapon
Másfél milliárd forinttal támogatja a kormány az állatvédelmet
Kezdődik az FCI Európa Kutyakiállítás Budapesten Hírek - Címlapon
Kezdődik az FCI Európa Kutyakiállítás Budapesten