A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?

Még 3 hétig lehet jelölni a kutyákat a díjra


2024. July 26., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.



 

A munkakutyák meghatározott feladatokra különlegesen kiképzett ebek, életük nagy részét a szolgálat teszi ki, munkájuk gyakran életeket ment. Bár jelen vannak a mindennapokban, nem sokan ismerik valódi képességeiket, kiképzésük sokrétűségét, a velük dolgozó szervezetek önzetlen munkáját. A 2024-ben hagyományteremtő szándékkal először meghirdetett „Az Év Hős Kutyája” verseny során a nevezők részletesen bemutathatják a kiemelkedő képességű ebeket és a velük végzett munkát, a győztes a legtöbb szavazatot kapott bundás hős lesz.

 

Kevesen tudják, hogy ezek a kivételes ebek jelen vannak az élet minden fontos, embert próbáló, válságos, vagy éppen hétköznapi pillanatában. Megtalálnak, segítenek, elvezetnek, előre jeleznek, akár meg is gyógyítanak. A legismertebb munkakutyák - a vakvezető vagy a romkutató, valamint kábítószer-kereső kutyák - mellett vannak olyan speciálisan képzett ebek, melyek képesek előre jelezni az epilepsziarohamokat, vagy éppen segíteni mozgáskorlátozott gazdájuknak felöltözni.

 

 

Az Év Hős Kutyája 2024

 

 

"Igazi hősök ők - ezért szánjuk nekik ezt a díjat minden évben!" - olvasható a kezdeményezés oldalán. A verseny célja tehát kettős: a kutyák nélkülözhetetlen munkájának elismerése és az ismeretterjesztés, hogy ráirányítsák a figyelmet ezeknek a négylábú hősöknek és kiképző szervezeteiknek az odaadó munkájára.

 

A jelölhető kutyák köre (a teljesség igénye nélkül):

  • Vakvezető kutyák
  • Hallássérült-segítő kutyák
  • Mozgássérült-segítő kutyák
  • Személyi segítő kutyák
  • Terápiás kutyák
  • Szolgálati kutyák (ezen belül pl. kábítószer-kereső/drogkereső, robbanószer-kereső, cigaretta-kereső …)
  • Rohamjelző segítőkutyák (ezen belül pl. epilepsziarohamot jelző kutya, gluténjelzőkutya…)
  • Mentőkutyák (ezen belül pl. területkereső, romkutató, vízimentő, nyomkutató…)

 

 

Bármilyen segítő tevékenységet végző kutya jelölhető a díjra, nem csak gazdája vagy kiképző szervezete által. Bárki ajánlhat a Szervezőknek olyan ebet, akit érdemesnek tart Az Év Hős Kutyája díjra, akár többet is. Az ajánlás e-mail útján történik a [email protected] címen, a szavazás pedig a díj Facebook oldalán keresztül zajlik. A győztes megkapja Az Év Hős Kutyája címet és a vele járó plakettet. Emellett, mivel a hősök életük legnagyobb részében koncentráltan a munkájukat végzik, olyan ajándékokat kap a győztes, mely a rekreációját is segíti: többek között egy strandolást a Vizsla-Tó kutyúsztatónál (https://vizslato.hu/), illetve személyre szabott kutyás eszközökből és ajándékokból álló ajándékcsomagot (https://bol-dog.hu/).

 

Jelölések beküldésének záró időpontja: 2024.08.15.

 

Ezt követően kezdődik az Előszavazási időszak, majd a Döntősök kihirdetése, a végleges szavazás  pedig ősszel várható. Az eredményhirdetésre 2024. október 15- én kerül majd sor.

 

 

 


Indexkép forrás: Freepik

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nyári veszélyek - Vízmérgezés kutyáknál Hírek - Címlapon
Nyári veszélyek - Vízmérgezés kutyáknál
Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Hírek - Címlapon
Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók