A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya

2022. augusztus 23., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Több kitüntetést is kiosztottak a Rendőrségen az állami ünnep alkalmából: az elismerésben részesültek között négylábú rendőr is van! 

Az államalapítás ünnepe alkalmából több rendőr részesült elismerésben, köztük Főnök, a négylábú egyenruhás is.

 

Főnök júliusban mentett meg egy férfit: egy Vecséshez közeli erdőben lett rosszul a férfi, utolsó erejével még tárcsázni tudta a 112-t. A segélyhívást fogadó kolléga azonnal intézkedett: szolgálati kutyával kiegészült egységet küldött a férfi keresésére, akik a sűrű, átláthatatlan bozótos terepen kutattak a férfi után.

 

„Az ágas-bogas, nehezített terepen az utolsó métereket Főnök, a szolgálati kutya után loholva tudták csak megtenni. A férfi próbált kiáltva jelezni, de néhány „hahó” után hangja rendre elcsuklott, fáradt és kimerült volt. Kollégáink versenyt futottak az idővel, mivel a férfi egyre gyengült és időnként az eszméletét is elveszítette. Végül Főnök megtalálta, boldogan ugatott, kollégáink megkönnyebbültek, János pedig végül stabil állapotban került kórházba.” – írja a Rendőrség a Facebook oldalán.

 

A mentésben résztvevő kollégák, Strehó Zoltán r. zászlós, Huszti Szilvia r. törzszászlós valamint Komjáti Vivien Zsófia r. törzsőrmester Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozat kitüntetésben részesültek, emellett Főnök is elismerésben részesült: kitüntetésként megkapta álmai jutalomcsontját.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A második világháborúban kitüntetett kutya emlékérmeit árverezték el Angliában A második világháborúban kitüntetett kutya emlékérmeit árverezték el Angliában
A második világháborúban húsz ejtőernyős bevetésen részt vevő kutya bátorságért elnyert kitüntetései 140 ezer fontért (69 millió forintért) keltek el egy londoni árverésen - számolt be róla a The Guardian brit napilap.

Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában
Ausztráliában a rendőrség keresőkutyái új területen is bizonyíthatnak. Legtöbbször a kábítószerek és robbanóanyagok keresésénél vetik be a kutyákat, most azonban mikrocsipek és USB-k kiszimatolására tanítják őket. Ezek az adathordozók egy nyomozás alkalmával olyan bizonyítékot rejthetnek, amelyekkel azonosíthatják az elkövetőket.

Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján
Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombatra, a Múzeumok éjszakájára meghirdetett Állati éjszaka - lovak és kutyák a haderő szolgálatában című programsorozatában.

Díjazták a NAV legeredményesebb szolgálati kutyáit Díjazták a NAV legeredményesebb szolgálati kutyáit
Az adóhatóság jól képzett szolgálati kutyái a felderítés hatékony és pontos eszközei, munkájuk nélkülözhetetlen - jelentette ki a pénzügyminiszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legeredményesebb szolgálati kutyáinak díjazásán kedden Budapesten.

Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát
Szolgálataiért érdeméremmel jutalmazták a Jack Russell Terriert – az ukrán ellenállás négylábú hőseként tekintenek rá.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örömkönnyeket ejtenek a kutyák, amikor hosszú idő után újra láthatják gazdájukat Hírek - Címlapon
Örömkönnyeket ejtenek a kutyák, amikor hosszú idő után újra láthatják gazdájukat
A megnövekedett költségek miatt egyre többen mondanak le kedvenceikről külföldön is Hírek - Címlapon
A megnövekedett költségek miatt egyre többen mondanak le kedvenceikről külföldön is