A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges mellény védheti a kutyákat a farkastámadásoktól

2016. december 14., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Nagyon sok kutya esik áldozatául a farkasoknak Finnországban. A problémát egy különleges mellény és némi csilipaprika oldhatja meg. Hogyan? Olvass tovább!A gyönyörű szürke farkas védett állat: kevesebb mint 250 példányra becsülik létszámukat. Éppen a veszélyeztetettsége nehezíti meg azonban a lakosok ellenük való védekezését. A vidéken lakók tapasztalják leginkább a farkasok jelenlétének negatív hatásait: a háziállataikat és gyermekeiket sem merik kiengedni a természetbe.

 

Idén már több mint 30 kutya esett áldozatául a farkastámadásoknak, aminek hatására a lakók egyre jobban sürgették a megoldáskeresést. A megváltás egy különleges mellény formájában érkezhet. Az ország keleti részén fekvő Nurmesban szeretnék tesztelni a védőmellényt, melyet Jussi Aro fejlesztett ki. A speciális jellegét a rajta lévő csilipaprika-patronoknak köszönheti.

 

A farkasok veszélyt jelentenek a kutyákra is
A farkasok veszélyt jelentenek a kutyákra is
Fotó: wildernesscollective.com

 

Az elmélet a következő: amikor egy farkas megtámad egy kutyát, az eb helyett a mellénybe, illetve az azon lévő patronba harap. Az abban lévő csilis gáz ekkor kirobban, a farkas szájába, orrába, szemébe jutva megállásra készteti, talán el is veszi a kedvét a következő támadástól. A módszer működhet, hiszen nem jelent halálos veszélyt a védettséget élvező farkasokra. A mellény készen áll a tesztekre, melyekre előreláthatólag tavasszal fog sor kerülni.

 

 

 

Forrás: bbc.com
Indexkép forrás: wildernesscollective.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme? Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme?
Egy tanulmány szerint a háziasításnak köszönhető, hogy a kutyák és farkasok szemének színe olyannyira különbözik egymástól.

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál JULIUS-K9 Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A világ egyik legkeményebb versenye - segíts, hogy magyar induló is bizonyíthasson! Hírek - Címlapon
A világ egyik legkeményebb versenye - segíts, hogy magyar induló is bizonyíthasson!
A nagy kérdés: Adjunk-e ruhát a kutyára? Hírek - Címlapon
A nagy kérdés: Adjunk-e ruhát a kutyára?