A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A világ egyik legkeményebb versenye - segíts, hogy magyar induló is bizonyíthasson!

2016. december 14., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
330 km kutyaszánon olyan kemény mínuszokban, amiket mi talán elképzelni sem tudunk… Rajtunk is múlik, kijuthat-e a magyar anyuka a versenyre, hogy bizonyíthasson magának, kislányának, sőt: a világnak!330 km-t kell megtennie a versenyzőknek a Fjällräven Polar versenyen Norvégiából indulva egészen Svédországig, mindezt jéghidegben. A verseny kiírása nem profi sportolóknak szól: a hétköznapi embereket szólítja meg, akik szeretnék kipróbálni magukat egy ilyen fantasztikus (és nem utolsó sorban veszélyes) kalandon.

 

A versenyen 12 + 1 ország indulhat. Hazánk ez idáig a +1-es, azaz az “egyéb országok” kategóriájában pályázhatott a bejutásra, idén azonban fordult a kocka: már a 12 induló ország egyike vagyunk! Az országok versenyzői két módon kerülhetnek be a megmérettetésbe: egy fő a közönségszavazatok legtöbbjét birtokolva juthat be, míg további egy főt egy nemzetközi zsűri választ meg a többi jelentkező közül. Így tehát minden országból 2 fő indulhat!

 

Eszternek gyermekkori álma teljesülhetne a versenyre jutással
Eszternek gyermekkori álma teljesülhetne a versenyre jutással

 

Jelenleg a magyar mezőnyt Szigetvári Eszter vezeti. A 38 éves anyuka kérdésünkre elmondta: a bejutással gyermekkori álma valósulhatna meg: “Érettségi előtt mindannyian felírtuk egy lapra, mik leszünk 20 év múlva. A legutóbbi találkozón bontottuk fel a kis csomagot - sajnos az én álmom, amit felírtam, hogy kutyás szánt hajtsak, nem teljesült. A találkozó után nem sokkal találtam meg a Fjällräven Polar felhívását: mi ez, ha nem jel? :) Azonnal beneveztem…” Eszter elárulta nekünk azt is, hogy a kihívás teljesítésével, helytállással főleg kislányának szeretne példát mutatni: szeretné megmutatni, hogy igenis fontos, hogy az embernek legyenek álmai, és tegyen is azért, hogy azok teljesüljenek.

 


Szavazatodat holnap 10:00-ig adhatod le a következő módon: ide kattintva találod Eszter profilját, itt találod a “Szavazok” (“Vote”) gombot. Kattintás után mindössze egy Facebook - engedélyezést kell tenned a felugró ablakon, és már kész is! Szavazás után ráadásul egy nyereményjátékban is részt vehetsz.


 

 

 

 

Minden szavazat számít, egészen az utolsó pillanatig! Segítsünk Eszternek, hogy megvalósulhasson az álma!

 

Hazánk további indulóit ide kattintva találod!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon
Szép magyar eredmények születtek a június végén Spanyolországban megrendezett FCI Obedience Világbajnokságon.

Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon! Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!
Újabb fantasztikus magyar kutyás sporteredmények: dobogós helyeken végeztek magyar párosaink a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Irodakutya.com JULIUS-K9 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyagumi dilemma Hírek - Címlapon
Kutyagumi dilemma
Különleges mellény védheti a kutyákat a farkastámadásoktól Hírek - Címlapon
Különleges mellény védheti a kutyákat a farkastámadásoktól