A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat

2023. augusztus 02., 11:30


Szerző: Dr. Piller Pálma


Kategória: Utazás




Tagadhatatlan, hogy az állataink egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az életünkben, s ehhez igazodva a környezetünknek is változásokon kell keresztül mennie.



 

Korábban talán elképzelhetetlen lett volna, hogy a kutyánkkal az oldalunkon üljünk be egy étterembe, menjünk el fodrászhoz vagy éppen strandoljunk egyet a Balatonon.

 

Azonban mostanra az már teljesen természetes, hogy egyes helyeken a kutyáknak kikészített finom falatokat tartalmazó tálak fogadnak bennünket. A kutyabarát helyek nem csak megkönnyítik a gazdik életét, de sokkal szórakoztatóbbá is teszik azt, ugyanis egy-egy program szervezése sokkal könnyebb lehet, ha magukkal vihetik az állataikat, nem beszélve az együtt töltött idő fontosságáról. Ahhoz, hogy kutyánkat nyugodt szívvel vihessük ilyen helyekre, meg kell felelnünk bizonyos feltételeknek, s néhány apró dolgot szem előtt tartva megkönnyíthetjük a magunk és más emberek életét is. Figyelemmel kell lennünk, és bele kell gondolnunk azok helyébe is, akiket esetleg zavarhat a kutyánk jelenléte.

 

 

Fontos, hogy kutyád tudjon nyugodtan az asztalod mellett várni, így nem fog másokat zavarni
Fontos, hogy kutyád tudjon nyugodtan az asztalod mellett várni, így nem fog másokat zavarni
Fotó: Unsplash - Chewy

 

 

 

Íme, 5 tipp, ami segíthet:

 

 

1. Mindig legyen póráz a kutyádon!

 

 

2. Szocializáld a kutyádat új helyekhez, emberekhez, tömeghez! Ezt a legkönnyebben úgy teheted meg, hogy szépen fokozatosan szoktatod bele az új szituációkba, kezdd először otthon, majd pl. egy csendesebb kávézóban, s utána próbáld ki nyüzsgőbb helyen is. Fontos a fokozatosság és a türelem.

 

 

3. Tanítsd meg a kutyádat ülni! A stabil ülő pozíció fontosabb, mint azt sokan gondolnák, tudnia kell a kutyádnak nyugton maradni.

 

 

4. Vendéglátóhelyeken, ha van lehetőséged válassz kültéri asztalt, s minél kevésbé zsúfolt helyen!

 

 

5. Ne engedd oda a kutyádat mindenkihez! Vedd figyelembe, hogy nem mindenki szeretné, ha a kutyád körbe táncolná az asztalát vagy beleszimatolna a vacsorájába.

 

 

Mindig tartsd pórázon kutyádat egy kutyabarát helyen!
Mindig tartsd pórázon kutyádat egy kutyabarát helyen!
Fotó: Unsplash - Juli Kosolapova

 

 

Ha tréningezés ellenére sem sikerül megszoktatnod a kutyáddal a nyüzsgő városi életet, ne erőltess rá olyat, amit nagyon nem akar, ennek meghatározásához fontos, hogy ismerd a kutyádat és a határait is, fogadd el olyannak amilyen.

 

Ha egy-egy hosszabb időt igénybe vevő programra szeretnél elmenni, ahova nem tudod elvinni a kedvencedet, van egy egyszerű megoldás. Válassz egy szittert, aki a saját otthonodban tud vigyázni az állatodra, így nem kell panzióba vinned, kimozdítva a komfort zónájából.

 

 

Van olyan eset, amikor jobb ha otthon marad kutyád - ilyenkor válassz felelős, képzett kutyaszittert, aki vigyáz rá!
Van olyan eset, amikor jobb ha otthon marad kutyád - ilyenkor válassz felelős, képzett kutyaszittert, aki vigyáz rá!
Fotó: Unsplash - Brooke Cagle

 

 

A Petwisecare-nél képzett szittereket találsz, akik a legjobb tudásuknak megfelelően vigyáznak a rájuk bízott állatokra, és odaadással gondoskodnak a kutyádról míg Te távol vagy. Ily módon jól érezheted magad, és nyugodt lehetsz, hogy jó kezekben hagytad négylábú társadat.

 

Minden információt megtalálsz a www.petwisecare.com oldalon. Keresd őket bizalommal!

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Alison Pang

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Rehabportál Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kóbor kutya mentett meg egy szemét közé dobott csecsemőt Tripoliban Hírek - Címlapon
Kóbor kutya mentett meg egy szemét közé dobott csecsemőt Tripoliban
Mini pacemakert kapott a 12 éves szívbeteg kutya, hogy megmentsék életét Hírek - Címlapon
Mini pacemakert kapott a 12 éves szívbeteg kutya, hogy megmentsék életét