A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Ajánló

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Óbudán, a III. kerület szívében


2015. június 10., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Ajánló
Az idei évben több kutyabarát múzeumról is tudomást szereztünk, melyeknél néhány hónapja történt ez az igen megnyerő változtatás. Reméljük, hogy a kezdeményezés másokat is ösztönöz a pozitív változásra, és a kutyával nyaralóknak nem kell otthon hagyniuk többé kedvenceiket.A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó és időszaki tárlatokkal várja a kereskedelem, és reklámok iránt érdeklődő vendégeket, mostantól kutyáikkal együtt! Bemutatják Krúdy Gyula hajdani óbudai lakásának szobáit, a 19-20. század vendéglátóipari segédeszközeit, szállodai és bolti tárgyakat, valamint a hazai vendéglátás történetét. Az említett kor tárgyaival berendezett szobákba látogathatnak el az érdeklődők, és természetesen ide is elkísérhetik őket a kedvenceik.

 

Krúdy szoba
Krúdy szoba

 

Ez az újítás egyébként csak néhány hónapja jelent meg, de azóta több kutyást  sikerült becsalnia a hívogató rendelkezésnek.  Készítettünk egy rövid interjút a múzeum munkatársával, hogy megtudjuk, milyen változtatásokkal járt a kutyabaráttá válás, és miért történt a reform.

 

-          Mi az oka annak, hogy kutyabaráttá váltak?

Ma már egyre több vendéglátóhelyen és szabadidős programhelyszínen elfogadott, sőt elvárás, hogy a kedvencekkel érkezőket se érje hátrányos megkülönböztetés. A kutya sok helyen családtagnak számít, ezért természetesnek éreztük, hogy mi is csatlakozzunk a kutyabarát helyek táborához.


-          Milyen óvintézkedésekre volt szükség ahhoz, hogy a múzeum „kutyabiztos” legyen?

Általánosságban véve múzeumi kiállítótereinket és enteriőreinket úgy alakítjuk ki, hogy nem volt szükség külön óvintézkedésekre. Fontos szempont viszont például, hogy a kutyákkal érkezők számára mindig friss vizet biztosíthassunk az állat számára.


-          Van-e valami feltétele a kutyák bevitelének?

A többi látogató és a műtárgyvédelem érdekében a múzeumba csak pórázon vezetett kutyákat tudunk fogadni.


-          Növelte az utóbbi időben a látogatottságot ez a változtatás?

Mivel még csak rövid ideje csatlakoztunk a kezdeményezéshez, így ez ennyire direkten nem mutatható ki, de bízunk benne, hogy idővel ez növekedést is fog hozni.


-          Mit szólnak hozzá a látogatók?

A látogatók összességében örülnek, eddig nem érkezett panasz, vagy ellenvetés az újítással kapcsolatban.

 

A jó kalmár a világ jótevője kiállítás
A jó kalmár a világ jótevője kiállítás

 

A válaszok alapján a néhány hónapos tapasztalat pozitívnak mondható, ami reméljük meg is marad. Ha kutyáinkat pórázon tartjuk, és csak a látogatók számára kijelölt területekre engedjük, biztosan nem lehet gond.  Nincs is jobb, mint legjobb barátunkkal látogatni a számunkra kedves helyeket!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz
A kisállat-útlevél, útipatika, repülési szabályok, minden tudnivaló dióhéjban egy felejthetetlen kutyás nyaraláshoz.

Gazdivárót alakított ki a budakalászi áruház Gazdivárót alakított ki a budakalászi áruház
Nem kell többet az autóban hagyni a kutyát, ha a budakalászi Auchan áruházban intézzük a bevásárlást: az áruház kutyabarát vezetősége Gazdivárót alakított ki a kutyáknak, ahol biztonságban várhatják vissza gazdájukat.

Egy paradicsomi tengerpart, ahol mentett kölyökkutyák találnak gazdára Egy paradicsomi tengerpart, ahol mentett kölyökkutyák találnak gazdára
Képzelj el egy gyönyörű, fehér homokos tengerpartot, türkizkék tengerrel… és sok-sok kölyökkutyával! Lehet ennél idillibb hely?

Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben
Könnyen, gyorsan megközelíthető, éjszakai ügyeletet is vállaló, állat- és gazdibarát állatorvosi rendelőt adtak ma át a XV. kerületben.

Mi kedvencét is szívesen látjuk! – Három éve vált kutyabaráttá az AsiaCenter Mi kedvencét is szívesen látjuk! – Három éve vált kutyabaráttá az AsiaCenter
Már három éve üzemel kutyabarát bevásárlóközpontként az AsiaCenter. A négylábúak felé való nyitást nagy örömmel fogadták a kutyások is: nincs olyan nap, hogy ne fordulnának meg négylábúak gazdájuk oldalán az AsiaCenterben!

Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája
Nem csak kabalája, de komoly dolgozójává is vált az alig fél éves berni pásztor az amerikai luxushotelnek. A vendégek pedig imádják!

New Yorkban nyílik meg a Kutyák Múzeuma New Yorkban nyílik meg a Kutyák Múzeuma
2019 év elején nyílik meg New Yorkban a Museum of the Dog, minden kutyabarát álma. A különleges múzeumban szobrok, festmények, grafikák is megtekinthetők lesznek.

Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője
Párizs külvárosában nem mindennapi helyre bukkanhatunk: itt található a világ egyik legöregebb kisállattemetője. Nagysága és egykori fénye mára már megkopott, mégis érdemes ezt a különleges helyet felfedezni.

Élménybeszámoló egy kutyabarát pihenésről Élménybeszámoló egy kutyabarát pihenésről
Nem csak nyáron várják a két- és négylábú vendégeiket a kutyabarát helyek! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez az élménybeszámoló egy kutyás család tollából - a pihenésre “négylábú gyerekeiket” is magukkal vihették!

Kutyás étlappal várja a kutyabarát kávézó a négylábú vendégeket Kutyás étlappal várja a kutyabarát kávézó a négylábú vendégeket
Minden egyes kutyabarát helynek nagyon örülünk mi, Gazdik. Jó betérni olyan helyre, ahol szeretettel fogadnak nem csak minket, de kedvenceinket is. Most pedig újabb szintre lép a “kutyabarátság”: kutyusainkat is étlap várja majd a budapesti kávézóban!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
HÉVvel a cél felé Hírek - Címlapon
HÉVvel a cél felé
A biciklidérc leküzdése Hírek - Címlapon
A biciklidérc leküzdése