A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Óbudán, a III. kerület szívében


2015. június 10., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Ajánló




Az idei évben több kutyabarát múzeumról is tudomást szereztünk, melyeknél néhány hónapja történt ez az igen megnyerő változtatás. Reméljük, hogy a kezdeményezés másokat is ösztönöz a pozitív változásra, és a kutyával nyaralóknak nem kell otthon hagyniuk többé kedvenceiket.



A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó és időszaki tárlatokkal várja a kereskedelem, és reklámok iránt érdeklődő vendégeket, mostantól kutyáikkal együtt! Bemutatják Krúdy Gyula hajdani óbudai lakásának szobáit, a 19-20. század vendéglátóipari segédeszközeit, szállodai és bolti tárgyakat, valamint a hazai vendéglátás történetét. Az említett kor tárgyaival berendezett szobákba látogathatnak el az érdeklődők, és természetesen ide is elkísérhetik őket a kedvenceik.

 

Krúdy szoba
Krúdy szoba

 

Ez az újítás egyébként csak néhány hónapja jelent meg, de azóta több kutyást  sikerült becsalnia a hívogató rendelkezésnek.  Készítettünk egy rövid interjút a múzeum munkatársával, hogy megtudjuk, milyen változtatásokkal járt a kutyabaráttá válás, és miért történt a reform.

 

-          Mi az oka annak, hogy kutyabaráttá váltak?

Ma már egyre több vendéglátóhelyen és szabadidős programhelyszínen elfogadott, sőt elvárás, hogy a kedvencekkel érkezőket se érje hátrányos megkülönböztetés. A kutya sok helyen családtagnak számít, ezért természetesnek éreztük, hogy mi is csatlakozzunk a kutyabarát helyek táborához.


-          Milyen óvintézkedésekre volt szükség ahhoz, hogy a múzeum „kutyabiztos” legyen?

Általánosságban véve múzeumi kiállítótereinket és enteriőreinket úgy alakítjuk ki, hogy nem volt szükség külön óvintézkedésekre. Fontos szempont viszont például, hogy a kutyákkal érkezők számára mindig friss vizet biztosíthassunk az állat számára.


-          Van-e valami feltétele a kutyák bevitelének?

A többi látogató és a műtárgyvédelem érdekében a múzeumba csak pórázon vezetett kutyákat tudunk fogadni.


-          Növelte az utóbbi időben a látogatottságot ez a változtatás?

Mivel még csak rövid ideje csatlakoztunk a kezdeményezéshez, így ez ennyire direkten nem mutatható ki, de bízunk benne, hogy idővel ez növekedést is fog hozni.


-          Mit szólnak hozzá a látogatók?

A látogatók összességében örülnek, eddig nem érkezett panasz, vagy ellenvetés az újítással kapcsolatban.

 

A jó kalmár a világ jótevője kiállítás
A jó kalmár a világ jótevője kiállítás

 

A válaszok alapján a néhány hónapos tapasztalat pozitívnak mondható, ami reméljük meg is marad. Ha kutyáinkat pórázon tartjuk, és csak a látogatók számára kijelölt területekre engedjük, biztosan nem lehet gond.  Nincs is jobb, mint legjobb barátunkkal látogatni a számunkra kedves helyeket!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
HÉVvel a cél felé Hírek - Címlapon
HÉVvel a cél felé
A biciklidérc leküzdése Hírek - Címlapon
A biciklidérc leküzdése