A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A biciklidérc leküzdése

...avagy mit tegyünk, ha kutyánk nincs jóban a bicajosokkal?


2015. június 09., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




A kutyák nagy százaléka (kiskori emlék, vagy rossz tapasztalat stb. miatt) fél a kerékpároktól. A motor még érthetőbb, hiszen a nagy hangú jármű nem egyszer minket is megriaszt. De mit tegyünk, ha kedvencünk egy egyszerű drótszamártól is frászt kap?



A félelem kezelése – irányuljon az bármire – mindig rengeteg türelemmel, szeretettel, és odafigyeléssel jár. Ha rossz napunk volt, dühösek vagyunk, vagy szimplán elegünk van, akkor ne üljünk le négylábúnk mellé oktató célzattal, mert eredménytelen lesz a kísérletünk, sőt még árthatunk is a negatív érzéseinkkel. De, ha éppen jó passzban vagyunk, akkor indulhat a móka! Igen, a móka, mert ebünknek ezt abszolút játéknak, nem katonai kiképzésnek kell megélnie!

 

Jobb, ha béke van a kutya és a bicajos között!
Jobb, ha béke van a kutya és a bicajos között!
Kép: pikabu.ru

 

Az első és legfontosabb szerezni egy biciklit, meg egy segítőkész embert. Utóbbi a legjobb lenne, ha egy a kutyánk számára sem ismeretlen pl. sporttárs, kutyás ismerős stb. lenne. Ha minden feltétel adott, akkor menjünk ki egy nyugodt terepre, nem kevés motiváló jutalomfalattal a zsebünkben.

 

Kérjük meg a segítőnket, hogy tolja el a biciklit két méteres távolságból kedvencünk mellett. Jó, ha ebünket pórázon tartjuk, de ne ültessük, fektessük le kényszeresen, hadd csináljon, amit akar. Amikor látjuk, hogy a bicikli eltávolodott, s négylábúnk nem rettent meg, dicsérjük meg és jutalmazzuk. Hívjuk oda „segédünket”, hogy ő is simogassa meg hősünket, ezzel is oldva szorongását.

 

Boldog kutya, boldog bringás!
Boldog kutya, boldog bringás!
Kép: mcdrawphotography.com

 

Az egész folyamat alapjait, ezzel le is raktuk. Ezek után nincs más dolgunk, mint csökkenteni a bicikli, és kutyánk közti távolságot, plusz idővel növelni a sebességet. Nyilván nem az a cél, hogy ötvennel kettő milliméterről el tudjon ijedelem nélkül száguldani egy kerékpáros kedvencünk mellett (természetes óvatosságra szükség van), de így enyhíthetjük, sőt egyes esetekben meg is szüntethetjük a lidérctől való félelmet.


Indexkép forrás: bikeaccidentattorneys.com

Témába vág

Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Legyen bár veleszületett vagy szerzett a károsodás, egy hallásproblémás kutya gazdijának lenni kisebb-nagyobb kihívásokkal járhat. A békés együttéléshez kínálunk most egy kis segítséget.

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Brimo partysátor Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Hírek - Címlapon
Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kutyás sportok- A flyball Hírek - Címlapon
Kutyás sportok- A flyball