A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A biciklidérc leküzdése

...avagy mit tegyünk, ha kutyánk nincs jóban a bicajosokkal?


2015. június 09., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




A kutyák nagy százaléka (kiskori emlék, vagy rossz tapasztalat stb. miatt) fél a kerékpároktól. A motor még érthetőbb, hiszen a nagy hangú jármű nem egyszer minket is megriaszt. De mit tegyünk, ha kedvencünk egy egyszerű drótszamártól is frászt kap?



A félelem kezelése – irányuljon az bármire – mindig rengeteg türelemmel, szeretettel, és odafigyeléssel jár. Ha rossz napunk volt, dühösek vagyunk, vagy szimplán elegünk van, akkor ne üljünk le négylábúnk mellé oktató célzattal, mert eredménytelen lesz a kísérletünk, sőt még árthatunk is a negatív érzéseinkkel. De, ha éppen jó passzban vagyunk, akkor indulhat a móka! Igen, a móka, mert ebünknek ezt abszolút játéknak, nem katonai kiképzésnek kell megélnie!

 

Jobb, ha béke van a kutya és a bicajos között!
Jobb, ha béke van a kutya és a bicajos között!
Kép: pikabu.ru

 

Az első és legfontosabb szerezni egy biciklit, meg egy segítőkész embert. Utóbbi a legjobb lenne, ha egy a kutyánk számára sem ismeretlen pl. sporttárs, kutyás ismerős stb. lenne. Ha minden feltétel adott, akkor menjünk ki egy nyugodt terepre, nem kevés motiváló jutalomfalattal a zsebünkben.

 

Kérjük meg a segítőnket, hogy tolja el a biciklit két méteres távolságból kedvencünk mellett. Jó, ha ebünket pórázon tartjuk, de ne ültessük, fektessük le kényszeresen, hadd csináljon, amit akar. Amikor látjuk, hogy a bicikli eltávolodott, s négylábúnk nem rettent meg, dicsérjük meg és jutalmazzuk. Hívjuk oda „segédünket”, hogy ő is simogassa meg hősünket, ezzel is oldva szorongását.

 

Boldog kutya, boldog bringás!
Boldog kutya, boldog bringás!
Kép: mcdrawphotography.com

 

Az egész folyamat alapjait, ezzel le is raktuk. Ezek után nincs más dolgunk, mint csökkenteni a bicikli, és kutyánk közti távolságot, plusz idővel növelni a sebességet. Nyilván nem az a cél, hogy ötvennel kettő milliméterről el tudjon ijedelem nélkül száguldani egy kerékpáros kedvencünk mellett (természetes óvatosságra szükség van), de így enyhíthetjük, sőt egyes esetekben meg is szüntethetjük a lidérctől való félelmet.


Indexkép forrás: bikeaccidentattorneys.com

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Hírek - Címlapon
Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kutyás sportok- A flyball Hírek - Címlapon
Kutyás sportok- A flyball