A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A biciklidérc leküzdése

...avagy mit tegyünk, ha kutyánk nincs jóban a bicajosokkal?


2015. június 09., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!
A kutyák nagy százaléka (kiskori emlék, vagy rossz tapasztalat stb. miatt) fél a kerékpároktól. A motor még érthetőbb, hiszen a nagy hangú jármű nem egyszer minket is megriaszt. De mit tegyünk, ha kedvencünk egy egyszerű drótszamártól is frászt kap?A félelem kezelése – irányuljon az bármire – mindig rengeteg türelemmel, szeretettel, és odafigyeléssel jár. Ha rossz napunk volt, dühösek vagyunk, vagy szimplán elegünk van, akkor ne üljünk le négylábúnk mellé oktató célzattal, mert eredménytelen lesz a kísérletünk, sőt még árthatunk is a negatív érzéseinkkel. De, ha éppen jó passzban vagyunk, akkor indulhat a móka! Igen, a móka, mert ebünknek ezt abszolút játéknak, nem katonai kiképzésnek kell megélnie!

 

Jobb, ha béke van a kutya és a bicajos között!
Jobb, ha béke van a kutya és a bicajos között!
Kép: pikabu.ru

 

Az első és legfontosabb szerezni egy biciklit, meg egy segítőkész embert. Utóbbi a legjobb lenne, ha egy a kutyánk számára sem ismeretlen pl. sporttárs, kutyás ismerős stb. lenne. Ha minden feltétel adott, akkor menjünk ki egy nyugodt terepre, nem kevés motiváló jutalomfalattal a zsebünkben.

 

Kérjük meg a segítőnket, hogy tolja el a biciklit két méteres távolságból kedvencünk mellett. Jó, ha ebünket pórázon tartjuk, de ne ültessük, fektessük le kényszeresen, hadd csináljon, amit akar. Amikor látjuk, hogy a bicikli eltávolodott, s négylábúnk nem rettent meg, dicsérjük meg és jutalmazzuk. Hívjuk oda „segédünket”, hogy ő is simogassa meg hősünket, ezzel is oldva szorongását.

 

Boldog kutya, boldog bringás!
Boldog kutya, boldog bringás!
Kép: mcdrawphotography.com

 

Az egész folyamat alapjait, ezzel le is raktuk. Ezek után nincs más dolgunk, mint csökkenteni a bicikli, és kutyánk közti távolságot, plusz idővel növelni a sebességet. Nyilván nem az a cél, hogy ötvennel kettő milliméterről el tudjon ijedelem nélkül száguldani egy kerékpáros kedvencünk mellett (természetes óvatosságra szükség van), de így enyhíthetjük, sőt egyes esetekben meg is szüntethetjük a lidérctől való félelmet.


Indexkép forrás: bikeaccidentattorneys.com

Témába vág

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.

Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Hírek - Címlapon
Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kutyás sportok- A flyball Hírek - Címlapon
Kutyás sportok- A flyball