A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A biciklidérc leküzdése

...avagy mit tegyünk, ha kutyánk nincs jóban a bicajosokkal?


2015. június 09., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!
A kutyák nagy százaléka (kiskori emlék, vagy rossz tapasztalat stb. miatt) fél a kerékpároktól. A motor még érthetőbb, hiszen a nagy hangú jármű nem egyszer minket is megriaszt. De mit tegyünk, ha kedvencünk egy egyszerű drótszamártól is frászt kap?A félelem kezelése – irányuljon az bármire – mindig rengeteg türelemmel, szeretettel, és odafigyeléssel jár. Ha rossz napunk volt, dühösek vagyunk, vagy szimplán elegünk van, akkor ne üljünk le négylábúnk mellé oktató célzattal, mert eredménytelen lesz a kísérletünk, sőt még árthatunk is a negatív érzéseinkkel. De, ha éppen jó passzban vagyunk, akkor indulhat a móka! Igen, a móka, mert ebünknek ezt abszolút játéknak, nem katonai kiképzésnek kell megélnie!

 

Jobb, ha béke van a kutya és a bicajos között!
Jobb, ha béke van a kutya és a bicajos között!
Kép: pikabu.ru

 

Az első és legfontosabb szerezni egy biciklit, meg egy segítőkész embert. Utóbbi a legjobb lenne, ha egy a kutyánk számára sem ismeretlen pl. sporttárs, kutyás ismerős stb. lenne. Ha minden feltétel adott, akkor menjünk ki egy nyugodt terepre, nem kevés motiváló jutalomfalattal a zsebünkben.

 

Kérjük meg a segítőnket, hogy tolja el a biciklit két méteres távolságból kedvencünk mellett. Jó, ha ebünket pórázon tartjuk, de ne ültessük, fektessük le kényszeresen, hadd csináljon, amit akar. Amikor látjuk, hogy a bicikli eltávolodott, s négylábúnk nem rettent meg, dicsérjük meg és jutalmazzuk. Hívjuk oda „segédünket”, hogy ő is simogassa meg hősünket, ezzel is oldva szorongását.

 

Boldog kutya, boldog bringás!
Boldog kutya, boldog bringás!
Kép: mcdrawphotography.com

 

Az egész folyamat alapjait, ezzel le is raktuk. Ezek után nincs más dolgunk, mint csökkenteni a bicikli, és kutyánk közti távolságot, plusz idővel növelni a sebességet. Nyilván nem az a cél, hogy ötvennel kettő milliméterről el tudjon ijedelem nélkül száguldani egy kerékpáros kedvencünk mellett (természetes óvatosságra szükség van), de így enyhíthetjük, sőt egyes esetekben meg is szüntethetjük a lidérctől való félelmet.


Indexkép forrás: bikeaccidentattorneys.com

Témába vág

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Hírek - Címlapon
Kutyabarát múzeumok – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kutyás sportok- A flyball Hírek - Címlapon
Kutyás sportok- A flyball