A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát strandok és fürdetőhelyek Magyarországon – Itt a 2024 -es lista!

2024. június 21., 09:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
A forró nyári napokon nincs is jobb annál, mint hűs vízparton pihenni – és ezt kutyáink legalább annyira élvezik, mint mi! De hova mehetünk, ha kutyával keresünk vízpartot? Elhoztuk idén is a kutyabarát strandtérképet! 

Legelső strandtérképünket, mely azokat a vizeket, fürdetőhelyeket tartalmazta, ahova kutyával is mehetünk, 2015-ben állítottuk össze. Akkor mindössze 8 térképtű került fel hazánk térképére. Azóta – a kutyások legnagyobb örömére – szép számmal bővült a lista: 2024-ben 22 kutyabarát vízpart szerepel a listánkon! További öröm, hogy nem csak maga a lista bővül, hanem a meglévő kutyabarát fürdetőhelyek szolgáltatásai is egyre magasabb minőséget képviselnek.

 

De lássuk 2024 kutyabarát fürdetőhelyeit!

 

 

Kutyabarát strandok és fürdetőhelyek - 2024

 

 

1 - Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

A Balaton legelső kutyabarát strandja (hivatalosan fürdőhely!) hatalmas, gondozott területen várja a kutyásokat a Fonyódi kikötő és Vízirendőrség mellett. További információért kattints ide!

 

 

2 - Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely

A Balaton első kutyabarát fürdőhelye után Balatonföldvár is megnyitotta kapuit a kutyával fürdőzők előtt. További információért kattints ide!

 

 

3 – Kőszegi Kutyastrand

Frissítő, sekély víz, kutyajátékok, árnyék és biztonságos kerítés - ilyen Vas megye első kutyastrandja! A vízben kizárólag kutyák fürödhetnek!  További információért kattints ide!

 

 

4 - Dunakeszi, Duna-part

A dunakeszi szabadstrandon külön partszakasz várja a kutyával érkező strandolókat! További információért kattints ide!

 

 

5 - Velence - Drótszamár kemping

A Velencei-tavon csak a kemping területére eső partszakaszon lehet kutyát a vízbe engedni. Érdemes az odautazás előtt a  kemping területén tartott programokról, koncertekről tájékozódni, ha a zajt, vagy a tömeget el szeretnéd kerülni kutyáddal. További információért kattints ide!

 

 

6 - Délegyházi-tavak - Tavirózsa Kemping

A Budapesthez közel eső Délegyházi-tavakon található a Tavirózsa Kemping, mely kutyabarát, és a hozzá tartozó partszakaszon is megengedett a kutyák fürdetése. További információért kattints ide!

 

 

A Fonyódi Kutyabarát Fürdetőhelyen a legkisebb ebeknek is ideális a part
A Fonyódi Kutyabarát Fürdetőhelyen a legkisebb ebeknek is ideális a part
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

7 - Borostyán-tó, Zalalövő

A Borostyán-tó ismét megnyitotta kapuit a kutyák előtt is – ráadásul fejlesztések is megvalósultak a kutyás partszakaszon! További információért kattints ide!

 

 

8 – Vizsla-tó

Kutyás rendezvényhelyszín Nyíregyháza határában, gyönyörű vízparti környezetben. További információért kattints ide!

 

 

9 - Pécs - Hirdi Kutyastrand

Pécs mellett, Hirden, egy korábban horgásztóként üzemelő tó partján nyílt kutyastrand. További információért kattints ide!

 

 

10 - Öreg-tó, Tata

A csodálatos környezetben fekvő tatai Öreg-tó egyes részein a kutyák is élvezhetik a vizet! A tó körül táblák jelzik, mely szakaszon pancsolhatnak a kutyák! A környék remek kiránduló- és aktív szabadidő eltöltési lehetőségekkel rendelkezik. További információért kattints ide!

 

 

11 - Zalaegerszeg - Gébárti-tó

Az élményfürdő felől lehet legegyszerűbben megközelíteni a kutyastrandot. A partszakasz kizárólag a kutyák fürdetésére, úsztatására alkalmas. További információért kattints ide!

 

 

12 - Tiszafüred - Mancsos Pancsoló

Kelet-Magyarország első kutyás fürdetőhelyén a kutyák és gazdik is pancsolhatnak. További információért kattints ide!

 

 

Tiszafüred - Mancsos Pancsoló. A strandolást aktív programokkal is remekül össze lehet kötni!
Tiszafüred - Mancsos Pancsoló. A strandolást aktív programokkal is remekül össze lehet kötni!
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Bartha Zsófia

 

 

13 - Keszthelyi Kutyás Strand

A Balaton harmadik kutyabarát vízpartja: Kutyás Park, Piknikkert és Strand Keszthelyen! További információért kattints ide!

 

 

14 – A Plázs

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye első hivatalos kutyabarát strandja. Közvetlen vízparti lehetőség a természetes tavakat kedvelők számára! További információért kattints ide!

 

 

15 - Ebadta Selypi Pancsolda

Körbekerített zöld terület, ahol minden vízimádó kutyus jól érezheti magát! Csak bejelentkezéssel! További információért kattints ide!

 

 

16 – Vadna park

Külön partszakasz áll rendelkezésre a horgászoknak, fiataloknak, családoknak és a kutyásoknak. További információért kattints ide!

 

 

Jade Beach
Jade Beach
Fotó: Jade Beach

 

 

17 – EbPart

A sarudi KalandPart kutyabarát hely, minden oltási könyvvel rendelkező, egészséges kutyát szeretettel látnak! További információért kattints ide!

 

 

18 – Jade Beach

Dunavarsány zöldövezeti részén elhelyezkedő exkluzív strand, ahol a pihenésé és a kikapcsolódásé a főszerep. További információért kattints ide!

 

 

19 – Fundy-tó

A Fundy Fun Park kutyastrand és jet ski park, ahol a négylábúak is hűsölhetnek a vízben! További információért kattints ide!

 

 

20 – Szolnoki strand

Kutyás vízpart a Szolnoki Szabadstrandon! További információért kattints ide!

 

 

21 - Tiszakécskei kutyabarát fürdetőhely

A tiszakécskei szabad strand végében kerítéssel választottak le egy területet kutyabarát fürdetőhelynek. További információért kattints ide!

 

 

22 - Bárka Dog Beach

Bárka Dog Beach - a Mindszenti Kutyás strand! További információért kattints ide!

 

 

Kőszegi kutyastrand - A frissítő vízben a játék is jobban esik, még a kánikula ellenére is
Kőszegi kutyastrand - A frissítő vízben a játék is jobban esik, még a kánikula ellenére is
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Hornyák Emőke/HornyakPhoto

 

 

És ami a térképen nem szerepel…

 

Alternatív megoldásként jöhetnek szóba a természetes vizek.

A természetes  vizek azon részein, ahol nincs fürdésre kijelölt hely (strand), és nem tiltja tábla, nincs elkerítve mint magánterület, ott nincs akadálya a kutyák fürdetésének.

 

Bányatavak

A bányatavak gyakran igen mélyek (akár több mint 10 méter!), a vizük nem képes úgy felmelegedni, mint a nagy felületű és sekélyebb tavaké. A felszíne lehet, hogy felmelegszik a kánikulában a mélyebb részeken azonban nagyon hideg - ha felhevült testtel merészkedünk bele akár mi, akár kutyáink, tragédia is lehet a vége. A bányatavakban mindenki csak saját felelősségére fürdőzzön!

Ezekben a tavakban egyébként a legtöbb helyen tiltott a fürdőzés, nagyon kevés a kijelölt strandszakasz. Ez minden esetben a fürdőzők védelme érdekében kerül tiltásra! Aki a tiltást megszegi, akár komoly bírságra is számíthat!

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Kutyabarathelyek.hu - Hornyák Emőke/HornyakPhoto

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál? Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál?
Úgy adogatja a labdát a fekete-fehér kutya gazdájával, mint a profi strandröplabdások!

Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon
Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Kutyás üdülés a Balaton északi partján Kutyás üdülés a Balaton északi partján
A Balaton északi partjára látogattunk, ahol igyekeztünk minél több programot besűríteni a két napba, amit itt töltöttünk. Nem maradhatott el a Balatonban fürdés, kilátók felfedezése, hekk és a halászlé, na meg persze a dimbes-dombos Balaton-felvidéki utakon az autókázás.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás üdülés a Balaton északi partján Hírek - Címlapon
Kutyás üdülés a Balaton északi partján
Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Hírek - Címlapon
Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát