A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyájának hála menekült meg a fiú az életveszélytől, miután megcsípte egy lódarázs

2021. május 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Nélküle a fiam már nem élne."Másfél évvel ezelőtt került új otthonába Charlie, a pitbull keverék. Előző gazdája sokat bántotta, éheztette, ám a hatalmas, erőteljes eb lelkét nem tudta megtörni. Amióta megmentették, szíve csakis a családjáért dobog:

 

 „Sohasem futhatott szabadon, nem voltak játékai, fekhelye, nem tudta, mi az a jutalomfalat. Egyáltalán nem tapasztalhatta meg, mit jelent a szeretet. Mióta velünk van, mindene megvan. Ha úgy érzi, bajban vagyunk, azonnal odarohan, hogy megnézze, miben segíthetne. – mesélte gazdája, Candia Merchant egy interjúban.

 

Új otthonában három gyermek is várta, a kezdetektől fogva mindegyiküket szereti, de valahogy mégis a legidősebb fiú áll hozzá a legközelebb. A 14 éves Donald barátjaként tekint a jóságos kutyára, aki nemrég igazi hőssé nőtte ki magát családjuk szemében.

 

Charlie, a mentett kutya imádja fiatal gazdáját
Charlie, a mentett kutya imádja fiatal gazdáját
Fotó: thedodo.com

 

Egy délután Donny épp a fészerben kutatott horgászbotja után, amikor megcsípte egy lódarázs. Kétségbeesve szaladt ki a kertbe, miközben egyre rosszabbul érezte magát; fulladt és pillanatokon belül összeesett. Charlie bentről figyelte az eseményeket, míg a többiek a takarítással voltak elfoglalva.

 

„Nem láttuk, mi történt, de Charlie tudta, hogy baj van. Fel-alá szalagdált, úrrá lett rajta a pánik és folyamatosan ugatott az ablakra. Reszketett, és ekkor már tudtuk, hogy valami nagyon nincsen rendben, mert ritkán hallatja a hangját.”

 

Charlie tudta, hogy a fiam bajban van. Sohasem láttuk még így viselkedni. Megérezhette, hogy az élete forog kockán. Csak akkor hagyta abba az ugatást, amikor felfigyeltünk rá. Nélküle Donny már nem élne.” – tette hozzá az asszony.

 

Kutyájának hála menekült meg a fiú az életveszélytő
A hűséges kutya egy pillanatra sem hagyta magára a fiút gyógyulása idején
Fotó: thedodo.com

 

Mikor kinéztek az ablakon, rettentően megijedtek: Donny magatehetetlenül hevert a földön, és alig kapott levegőt. A kutyával a nyomukban rohantak ki hozzá, de szerencsére az édesanya tudta mi a teendő. Mivel maga is allergiás a rovarcsípésre, be tudta azonosítani a tüneteket, és már indultak is az orvoshoz. Csak most derült ki, hogy Donny örökölte érzékenységét... Időben beértek a rendelőbe, így elmúlt az életveszély.

 

Gyógyulása közben hűséges társa mindvégig a fiú mellett volt, de még hetekkel később is árgus szemekkel figyelte, merre jár, mit csinál, hogyha baj érné, azonnal tudja értesíteni családját.

 

„A csípés után Charlie el sem mozdult a fiam mellől, nagyjából két hétig hozzá volt nőve. Szorosan odabújt mellé, rátette a mancsát, ráfeküdt, és mindenhova követte, még a fürdőszobába is.” – mondta el a hálás anyuka. Jól tudják, hogy amíg hűséges védelmezőjük velük van, minden rendben lesz.

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya
"... mert, ha szeretsz valakit, bármit megtennél, hogy megóvd a bajtól." Egy szívmelengető barátság története.

Kezdődik a toklász-szezon! Kezdődik a toklász-szezon!
Nyár elején a sok eső, és kedvező hőmérséklet hatására gyorsan nő a fű,de ritkábban nyírják, mint kellene. Ez teret enged a veszélyes gyomnövénynek. A kalászok mindenhol ott vannak, még nyírás után is érdemes figyelmet fordítanunk a száraz maradványokra.

10 házőrző kutya, akiket nem lehet komolyan venni 10 házőrző kutya, akiket nem lehet komolyan venni
Vigyázz, harapós kutya! - hirdeti a tábla a kertkapun. A következő pillanatban megpillantjuk a fenevadat. Akitől vagy nevetőgörcsöt kapunk, vagy a cukiságmérőnk akad ki. És sehogy sem rettenünk meg.

Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat? Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat?
Ízletes rágcsálnivaló, pont a megfelelő méretben. Jutalomfalatnak is kiváló, gondolhatnánk, de vajon tudjuk-e, hogy a diófélék és magvak közül melyeket fogyaszthat biztonsággal a kutya?

Gyomorcsavarodás kutyáknál - Tünetek, teendők és az életveszélyes állapot megelőzése Gyomorcsavarodás kutyáknál - Tünetek, teendők és az életveszélyes állapot megelőzése
A gyomorcsavarodás súlyos és sajnos gyakori állapot, mégis keveset tudunk róla. Gazdiként kiemelten fontos tisztában lennünk tüneteivel és a szükséges teendőkkel.

Veszélyes, ha a kutyám kilopja a ruháimat a szennyesből? Veszélyes, ha a kutyám kilopja a ruháimat a szennyesből?
Kiskedvenced előszeretettel cipeli be használt pulcsidat fekhelyére, hogy bevackolhasson vele? Netán elcseni az éppen levetett zoknidat, majd boldogan körbe-körbe rohangál a házban? Miért csinálja?

Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya
A négylábú hős pillanatok alatt szeretett barátja mellett termett, és mindent megtett, hogy segíthessen rajta. Megható videó!

Rovarcsípés kutyáknál - Melyek a leggyakoribb csípések? Rovarcsípés kutyáknál - Melyek a leggyakoribb csípések?
Tavasszal és nyáron különösen veszélyesek lehetnek a rovarcsípések, de vannak olyanok is, melyekkel egész éven át találkozhatunk. Ezért is fontos, hogy mielőbb felismerjük a baj okát, és segítsünk kutyánknak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fontos: Véget ért az ebek kötelező veszettség elleni oltására adott türelmi idő Hírek - Címlapon
Fontos: Véget ért az ebek kötelező veszettség elleni oltására adott türelmi idő
A kutya-gazda kapcsolat is befolyásolja a kutyák stressz-szintjét Hírek - Címlapon
A kutya-gazda kapcsolat is befolyásolja a kutyák stressz-szintjét
fb-text