A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyájának hála menekült meg a fiú az életveszélytől, miután megcsípte egy lódarázs

2021. május 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Nélküle a fiam már nem élne."Másfél évvel ezelőtt került új otthonába Charlie, a pitbull keverék. Előző gazdája sokat bántotta, éheztette, ám a hatalmas, erőteljes eb lelkét nem tudta megtörni. Amióta megmentették, szíve csakis a családjáért dobog:

 

 „Sohasem futhatott szabadon, nem voltak játékai, fekhelye, nem tudta, mi az a jutalomfalat. Egyáltalán nem tapasztalhatta meg, mit jelent a szeretet. Mióta velünk van, mindene megvan. Ha úgy érzi, bajban vagyunk, azonnal odarohan, hogy megnézze, miben segíthetne. – mesélte gazdája, Candia Merchant egy interjúban.

 

Új otthonában három gyermek is várta, a kezdetektől fogva mindegyiküket szereti, de valahogy mégis a legidősebb fiú áll hozzá a legközelebb. A 14 éves Donald barátjaként tekint a jóságos kutyára, aki nemrég igazi hőssé nőtte ki magát családjuk szemében.

 

Charlie, a mentett kutya imádja fiatal gazdáját
Charlie, a mentett kutya imádja fiatal gazdáját
Fotó: thedodo.com

 

Egy délután Donny épp a fészerben kutatott horgászbotja után, amikor megcsípte egy lódarázs. Kétségbeesve szaladt ki a kertbe, miközben egyre rosszabbul érezte magát; fulladt és pillanatokon belül összeesett. Charlie bentről figyelte az eseményeket, míg a többiek a takarítással voltak elfoglalva.

 

„Nem láttuk, mi történt, de Charlie tudta, hogy baj van. Fel-alá szalagdált, úrrá lett rajta a pánik és folyamatosan ugatott az ablakra. Reszketett, és ekkor már tudtuk, hogy valami nagyon nincsen rendben, mert ritkán hallatja a hangját.”

 

Charlie tudta, hogy a fiam bajban van. Sohasem láttuk még így viselkedni. Megérezhette, hogy az élete forog kockán. Csak akkor hagyta abba az ugatást, amikor felfigyeltünk rá. Nélküle Donny már nem élne.” – tette hozzá az asszony.

 

Kutyájának hála menekült meg a fiú az életveszélytő
A hűséges kutya egy pillanatra sem hagyta magára a fiút gyógyulása idején
Fotó: thedodo.com

 

Mikor kinéztek az ablakon, rettentően megijedtek: Donny magatehetetlenül hevert a földön, és alig kapott levegőt. A kutyával a nyomukban rohantak ki hozzá, de szerencsére az édesanya tudta mi a teendő. Mivel maga is allergiás a rovarcsípésre, be tudta azonosítani a tüneteket, és már indultak is az orvoshoz. Csak most derült ki, hogy Donny örökölte érzékenységét... Időben beértek a rendelőbe, így elmúlt az életveszély.

 

Gyógyulása közben hűséges társa mindvégig a fiú mellett volt, de még hetekkel később is árgus szemekkel figyelte, merre jár, mit csinál, hogyha baj érné, azonnal tudja értesíteni családját.

 

„A csípés után Charlie el sem mozdult a fiam mellől, nagyjából két hétig hozzá volt nőve. Szorosan odabújt mellé, rátette a mancsát, ráfeküdt, és mindenhova követte, még a fürdőszobába is.” – mondta el a hálás anyuka. Jól tudják, hogy amíg hűséges védelmezőjük velük van, minden rendben lesz.

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

Hetekkel a pusztító földrengések után is mentik a bajba jutott állatokat Törökországban Hetekkel a pusztító földrengések után is mentik a bajba jutott állatokat Törökországban
"A romok közül még ma is hallani kétségbeesett ugatást és nyávogást" - Egy nemzetközi állatmentő szervezetnek köszönhetően újra egymásra találhatnak gazdik és kedvenceik, akiknek a katasztrófa miatt el kellett válniuk egymástól.

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MOL Nyrt. Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fontos: Véget ért az ebek kötelező veszettség elleni oltására adott türelmi idő Hírek - Címlapon
Fontos: Véget ért az ebek kötelező veszettség elleni oltására adott türelmi idő
A kutya-gazda kapcsolat is befolyásolja a kutyák stressz-szintjét Hírek - Címlapon
A kutya-gazda kapcsolat is befolyásolja a kutyák stressz-szintjét