A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyajátszóteret kaptak Debrecen kutyái

2020. január 21., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Bekerített, agility akadályokkal felszerelt kutyajátszóteret adtak át Debrecenben - a kutyák boldogan vették birtokba új futtatójukat!Agility akadályokkal felszerelt kutyajátszótérrel bővült Debrecen kutyafuttatóinak listája. A futtató 250 négyzetméteren került kialakításra, teljes egészében kerítéssel határolva. A négylábúaknak szánt foglalkoztató parkot 4,8 millió forintból hozta létre az önkormányzat. A városban összesen három zárt kutyafuttató található, de ez az egyetlen, ahol foglalkoztató eszközök is várják az „ember legjobb barátját” - írja a civishir.hu.

 

"Szándékunk a városlakók kényelmét, otthonosságát szolgáló zöld és közösségi területek számának növelése. Debrecenben fontosak az állattartók és maguk az állatok is, ezért szükségesek az ilyen kutyafuttatók és kutyajátszóterek. A gazdáknak, az ebeknek és a környéken élőknek egyaránt jók az ilyen parkok, hiszen a kutyák nem az utcán szaladgálnak, ami által a hosszú távú békés egymás mellett élést is segítjük. Bízunk benne, hogy sokan használják majd a parkot, olyan közösségi térré válik, ahol egymással is találkoznak az emberek" – idézi az oldal Balázs Ákos alpolgármestert, aki szerint több városrészből lenne igény hasonló futtatóra, így tervezik továbbiak létrehozását. Azt tanácsolja, a helyi közösségek keressék az önkormányzati képviselőket.

 

 

Kutyajátszóteret kaptak Debrecen kutyái
Kutyajátszóteret kaptak Debrecen kutyái
Fotó: civishir.hu

 

 

A hasonló, játékokkal, akadályokkal felszerelt kutyafuttatók rendkívül hasznosak a kutyák számára és kedveltek a gazdák körében. A kutyák ezekben a parkokban nem csak fajtársaikkal találkozhatnak, játszhatnak, és mozoghatják ki magukat, de gazdáik segítségével megismerhetik a különböző akadályokat, teljesíthetik a feladatokat, ami egyrészt szellemi és fizikai kihívást is jelent, másfelől sikerélményt is nyújt számukra. Az ilyen jellegű időtöltés erősíti a kutya-gazda köteléket, koncentrációt és fegyelmezettséget tanít, amit a kutya és a gazda is hasznosíthat a futtatón kívüli életben is. Nem utolsósorban egy kellően lefárasztott kutya kiegyensúlyozottabb lesz, és nem fog otthon sem rombolni.

 

 

 


Indexkép forrás: civishir.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a futtatóban Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a futtatóban
Alig várod a munkanap végét. Kijelentkezel, végre vége az összes idegesítő videós megbeszélésnek! Jöhet a farmer, tréningcipő, egy labda és irány kutyusoddal a futtató. Jó lesz nézni, ahogy rohangászik a társaival le-föl, vidáman vakkantoznak. Igazán megérdemel ő is saját programot.

Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai
Az első kétségbeesés után, hogy vajon mi lesz velünk, kutyásokkal este 8-tól reggel 5-ig, megnyugodhattunk: nem kell azon törjük a fejünket, mi történik, ha a kijárási tilalom alatt jön rá kedvenc négylábúnkra a hasmars. A kialakult helyzet azonban így is okozhat fejtörést a gazdiknak, hiszen felboríthatja a jól megszokott rutint.

Új kutyafuttatót adtak át Kőszegen Új kutyafuttatót adtak át Kőszegen
Játékokkal, akadályokkal felszerelt kutyafuttatót adtak át Kőszegen a hétvégén. Ezzel már háromra bővült a város kutyafuttatóinak száma a Kőszegi kutyastrand mellett.

Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség
Hosszú egyeztetések és lakossági fórumok után megszületett a döntés: bizonyos szabályok mellett megnyílik az Omszk Park a kutyások előtt. Az Omszk-tó bizonyos részén a kutyák fürdetésére is lesz lehetőség.

Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve! Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve!
Naprakész információk kutyatartók számára a koronavírus járvány kapcsán elrendelt korlátozásokról, ideiglenesen bevezetett szabályokról. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Egyes kutyafuttatókat is lezárnak az ország néhány pontján Egyes kutyafuttatókat is lezárnak az ország néhány pontján
A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében nem csak játszótereket és kültéri edzőparkokat zárnak le, hanem kutyafuttatókat is egyes városokban.

Facebook rajongók újították fel a zuglói kutyafuttatót Facebook rajongók újították fel a zuglói kutyafuttatót
Arról már beszámoltunk Nektek, hogy egy zuglói kutyafuttató nemrégiben megújult, érdemes azonban pár szót ejteni a mögötte álló kezdeményezésről is.

Óriási kutyás tömeg vonul fel Budapest utcáin a hétvégén Óriási kutyás tömeg vonul fel Budapest utcáin a hétvégén
A felmérések szerint Magyarországon minden harmadik ember kutyás. Ez hatalmas szám - rengetegen vagyunk kutyások, akiknek nagy része városban lakik. De mennyire vannak erre felkészülve a városok? Mennyire veszik figyelembe a kutyások igényeit a városokban? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesülettel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Éles lőfegyverrel lőttek udvarban lévő kutyákra Pécs mellett Hírek - Címlapon
Éles lőfegyverrel lőttek udvarban lévő kutyákra Pécs mellett
Otthon hagyott kutyák számára készített lejátszási listát a Spotify Hírek - Címlapon
Otthon hagyott kutyák számára készített lejátszási listát a Spotify
fb-text