A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyajátszóteret kaptak Debrecen kutyái

2020. január 21., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Bekerített, agility akadályokkal felszerelt kutyajátszóteret adtak át Debrecenben - a kutyák boldogan vették birtokba új futtatójukat!Agility akadályokkal felszerelt kutyajátszótérrel bővült Debrecen kutyafuttatóinak listája. A futtató 250 négyzetméteren került kialakításra, teljes egészében kerítéssel határolva. A négylábúaknak szánt foglalkoztató parkot 4,8 millió forintból hozta létre az önkormányzat. A városban összesen három zárt kutyafuttató található, de ez az egyetlen, ahol foglalkoztató eszközök is várják az „ember legjobb barátját” - írja a civishir.hu.

 

"Szándékunk a városlakók kényelmét, otthonosságát szolgáló zöld és közösségi területek számának növelése. Debrecenben fontosak az állattartók és maguk az állatok is, ezért szükségesek az ilyen kutyafuttatók és kutyajátszóterek. A gazdáknak, az ebeknek és a környéken élőknek egyaránt jók az ilyen parkok, hiszen a kutyák nem az utcán szaladgálnak, ami által a hosszú távú békés egymás mellett élést is segítjük. Bízunk benne, hogy sokan használják majd a parkot, olyan közösségi térré válik, ahol egymással is találkoznak az emberek" – idézi az oldal Balázs Ákos alpolgármestert, aki szerint több városrészből lenne igény hasonló futtatóra, így tervezik továbbiak létrehozását. Azt tanácsolja, a helyi közösségek keressék az önkormányzati képviselőket.

 

 

Kutyajátszóteret kaptak Debrecen kutyái
Kutyajátszóteret kaptak Debrecen kutyái
Fotó: civishir.hu

 

 

A hasonló, játékokkal, akadályokkal felszerelt kutyafuttatók rendkívül hasznosak a kutyák számára és kedveltek a gazdák körében. A kutyák ezekben a parkokban nem csak fajtársaikkal találkozhatnak, játszhatnak, és mozoghatják ki magukat, de gazdáik segítségével megismerhetik a különböző akadályokat, teljesíthetik a feladatokat, ami egyrészt szellemi és fizikai kihívást is jelent, másfelől sikerélményt is nyújt számukra. Az ilyen jellegű időtöltés erősíti a kutya-gazda köteléket, koncentrációt és fegyelmezettséget tanít, amit a kutya és a gazda is hasznosíthat a futtatón kívüli életben is. Nem utolsósorban egy kellően lefárasztott kutya kiegyensúlyozottabb lesz, és nem fog otthon sem rombolni.

 

 

 


Indexkép forrás: civishir.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!

Újabb kutya halt meg a Budai várban Újabb kutya halt meg a Budai várban
Gino, a lagotto kutyus csütörtökön a várban sétált gazdáival a kutyafuttatásra kijelölt területen, amikor máig érthetetlen okból felugrott a Tóth Árpád sétány külső falára, majd a mélybe zuhant. Súlyos sérülései következtében sajnos a gondos orvosi kezelés ellenére belehalt a balesetbe. Részvétünk a gazdinak!

Azon dolgozik egy magyar, hogy mudi, puli és border collie LEGO figura is készüljön - fotón az első tervek Azon dolgozik egy magyar, hogy mudi, puli és border collie LEGO figura is készüljön - fotón az első tervek
Különleges játék kutyafuttatót és új kutya figurákat is tervezett egy fiatal magyar formatervező mérnök. Szalay Péternek tízezer támogatói szavazatra lenne szüksége ahhoz, hogy megvalósíthassa gyermekkori álmát és igazi LEGO tervező legyen. Fotón mutatjuk a különleges játék látványterveit.

Mentettből megmentő: egy gödörben reszkető kóborkához vezette gazdáját a kutya Mentettből megmentő: egy gödörben reszkető kóborkához vezette gazdáját a kutya
"Nézd, kit találtam, segítsünk rajta!" - mintha ezt mondta volna gazdijának az örökbefogadott kutya, miután rábukkant a bőrig ázott, csontsovány rókakopóra a parkban.

Ismét felvonulás lesz a kutyások jogaiért Budapesten Ismét felvonulás lesz a kutyások jogaiért Budapesten
A kutya ma már mást jelent – erre hívja fel a figyelmet a II. Kutyás Critical Mass, mely 2021. október 9-én (szombaton) 13 órakor indul a Szent István Bazilika elől.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Éles lőfegyverrel lőttek udvarban lévő kutyákra Pécs mellett Hírek - Címlapon
Éles lőfegyverrel lőttek udvarban lévő kutyákra Pécs mellett
Otthon hagyott kutyák számára készített lejátszási listát a Spotify Hírek - Címlapon
Otthon hagyott kutyák számára készített lejátszási listát a Spotify