A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák bűnhődtek gazdájuk bűntettéért - három agár életét követelte az orvvadászat

2020. február 27., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ismét ártatlan életeket követelt az emberi önzőség. Ismét csak eszköznek tekintették a kutyákat. A három agár élhetett volna még - akár egy szerető családban, ahol családtagként tekintenek rájuk. Ők csak gazdájuk parancsát teljesítették. Őz után, de a halálba szaladtak.



Több bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség négy terhelttel szemben. Ezek között szerepel az orvvadászat is. A vádlottak még 2018 őszén indultak orvvadászatra egy olyan területre, mely a helyi vadásztársaság kezelésében áll. Az ügyészség közleménye szerint egyikük sem rendelkezett vadászati engedéllyel. Három kutyát vittek magukkal “fegyverként”: az agarak feladata volt a kiszemelt prédát elkapni. 

Rövid időn belül egy őzre lettek figyelmesek, melyre rá is küldték a kutyákat, akik gazdáik vezényszavára üldözőbe is vették az őzet. A jelenetre azonban felfigyeltek a közelben tartózkodó hivatásos vadászok. A kutyák addigra már körbevették az őzet. A vadászmester végül szolgálati fegyverével lelőtte az agarakat az őz védelme érdekében. Az őz, és az orvvadászok is elmenekültek a helyszínről - utóbbiakat azonban később elfogták és kihallgatták. 

 

Három kutyának kellett meghalnia, mert olyan gazdáik voltak, akik fittyet hánytak a szabályokra. Akik eszközként tekintettek rájuk. 

 

Az orvvadászok egyike egyébként még fiatalkorú. Egy évvel az orvvadászat esete után, 2019 őszén is bűncselekmény részese volt. Akkor a nyílt utcán szóváltásba keveredett egy nála idősebb férfivel, a vita (amely egyébként egy piros cipő tulajdonjoga miatt alakult ki) tettlegességig fajult: a vádlott földre terítette és összerugdosta a férfit.

 

Az Egri Járási Ügyészség az őzsuta elejtésével eredménytelenül próbálkozó vádlottakat orvvadászat bűntettével és lopás vétségének kísérletével, míg az utcai bántalmazás elkövetőit garázdaság vétségével vádolja. - írja a közlemény. Az elsőrendű vádlott esetében az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a próbaidő tartamára a bíróság rendelje el a fiatalkorú pártfogó felügyeletét. A két felnőttkorú vádlott esetében pénzbüntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabására irányul az ügyészi indítvány, míg a negyedik, büntetett előéletű terhelttel szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció! pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémeti környékén történt a felháborító eset, ami szégyenbe hozta Magyarországot a világ előtt.

A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját
Kiemelt állami feladat az őshonos növény- és állatfajták génállományának megőrzése, a genetikai erőforrások fenntartása - mondta hétfőn Budapesten, a magyar kutyafajták genetikai vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Saját készítésű videoklippel rukkolt elő a kutyabarát Siklósi vár Hírek - Címlapon
Saját készítésű videoklippel rukkolt elő a kutyabarát Siklósi vár
26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre Hírek - Címlapon
26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre