A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák bűnhődtek gazdájuk bűntettéért - három agár életét követelte az orvvadászat

2020. február 27., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ismét ártatlan életeket követelt az emberi önzőség. Ismét csak eszköznek tekintették a kutyákat. A három agár élhetett volna még - akár egy szerető családban, ahol családtagként tekintenek rájuk. Ők csak gazdájuk parancsát teljesítették. Őz után, de a halálba szaladtak.Több bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség négy terhelttel szemben. Ezek között szerepel az orvvadászat is. A vádlottak még 2018 őszén indultak orvvadászatra egy olyan területre, mely a helyi vadásztársaság kezelésében áll. Az ügyészség közleménye szerint egyikük sem rendelkezett vadászati engedéllyel. Három kutyát vittek magukkal “fegyverként”: az agarak feladata volt a kiszemelt prédát elkapni. 

Rövid időn belül egy őzre lettek figyelmesek, melyre rá is küldték a kutyákat, akik gazdáik vezényszavára üldözőbe is vették az őzet. A jelenetre azonban felfigyeltek a közelben tartózkodó hivatásos vadászok. A kutyák addigra már körbevették az őzet. A vadászmester végül szolgálati fegyverével lelőtte az agarakat az őz védelme érdekében. Az őz, és az orvvadászok is elmenekültek a helyszínről - utóbbiakat azonban később elfogták és kihallgatták. 

 

Három kutyának kellett meghalnia, mert olyan gazdáik voltak, akik fittyet hánytak a szabályokra. Akik eszközként tekintettek rájuk. 

 

Az orvvadászok egyike egyébként még fiatalkorú. Egy évvel az orvvadászat esete után, 2019 őszén is bűncselekmény részese volt. Akkor a nyílt utcán szóváltásba keveredett egy nála idősebb férfivel, a vita (amely egyébként egy piros cipő tulajdonjoga miatt alakult ki) tettlegességig fajult: a vádlott földre terítette és összerugdosta a férfit.

 

Az Egri Járási Ügyészség az őzsuta elejtésével eredménytelenül próbálkozó vádlottakat orvvadászat bűntettével és lopás vétségének kísérletével, míg az utcai bántalmazás elkövetőit garázdaság vétségével vádolja. - írja a közlemény. Az elsőrendű vádlott esetében az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a próbaidő tartamára a bíróság rendelje el a fiatalkorú pártfogó felügyeletét. A két felnőttkorú vádlott esetében pénzbüntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabására irányul az ügyészi indítvány, míg a negyedik, büntetett előéletű terhelttel szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció! pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását
A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke szerdán Budapesten.

Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök
Állatkínzás miatt indult nyomozás: elhanyagolt, csontsoványra éheztetett kutyát mentettek meg az állatvédők a veszprémi rendőrökkel karöltve.

Történelmet írt Amerika legszebb kutyája: Claire, a skót szarvasagár ismét Best In Show lett Történelmet írt Amerika legszebb kutyája: Claire, a skót szarvasagár ismét Best In Show lett
Magabiztosan pózolt a győztesek pódiuma előtt, miközben gazdája meghatottan mosolygott rá, hiszen a bozontos nyakigláb másodjára is elnyerte a rangos kiállítás legszebb kutyájának járó kupát.

Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár
Olyannyira együtt érzett lesérült gazdijával az agár, hogy lemásolta járását: "szimpátiasántításba" kezdett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Saját készítésű videoklippel rukkolt elő a kutyabarát Siklósi vár Hírek - Címlapon
Saját készítésű videoklippel rukkolt elő a kutyabarát Siklósi vár
26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre Hírek - Címlapon
26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre