A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás barangolások - Szarvas város: ahol mindig élményekben gazdag a kutyás nyaralás

2021. július 28., 11:30


Szerző: Bokori-Rohony Eszter


Kategória: Utazás
Szarvas vízimádó kutyákkal szinte már-már kötelező uticél, ahol csak egyetlen negatív érzésünk lehet egy nyaralás alkalmával: az, amikor haza kell jönnünk. 

 

Szarvas városával elfogult vagyok, mert szinte itt nőttem fel, kicsi gyermekkorom óta rengeteg élményben, kalandban és örömben volt itt részem. Minden évben több hetet töltünk el a Holt-Körös partján, 15 éve kutyával, 4 éve már kettővel. Rengeteget utazunk velük, külföldön és belföldön egyaránt, mindenhol élményekkel gazdagodunk, de Szarvas mindig az elsők között lesz, ha nyaralásról van szó. 

Az év minden időszakában ideális választás, de a nyár, vízimádó ebeknek és gazdáiknak maga az életöröm itt. 

 

A Holt-Körös vize a szabályozások miatt nyugodt, nincs sodrása így kifejezetten alkalmas a vízzel, vízi sportokkal csak most ismerkedő kutyák számára is. A gyakorlottabbak pedig bebarangolhatják a 30 km hosszú holtág minden zegzugát, akár csónakkal, kenuval, vizibiciklivel, SUP-pal is. 

 

A meleg nyári napokon együtt úszhatunk kedvenceinkkel, a holtág teljes szakaszában megengedett a kutyák fürdetése, egyetlen kijelölt szabadstrand kivételével.

 

 

 

Közös úszás az Arborétum előtti szakaszon
Közös úszás az Arborétum előtti szakaszon
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A vízpart menti utcákon sétálva több helyen tudnak az ebek csobbanni, felfrissítve magukat egy-egy séta alkalmával.

 

Az Erzsébet-Liget hatalmas fáinak árnyékában még napközben is lehetőség van egy nagyobb sétára, hiszen a sűrű lombok megvédenek a tűző naptól és a Halászcsárda (az egyetlen olyan étterem Szarvason, amely nem kutyabarát) melletti hatalmas Ciprusok alatt, amelyek a vízben állnak, le tudják magukat hűteni a négylábúak, mi pedig gyönyörködhetünk a csodaszép látványban.

 

 

 

Ciprusok az Erzsébet-Ligetben
Ciprusok az Erzsébet-Ligetben
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Ligetben póráz nélkül is le tudjuk mozgatni a kutyákat, ha pedig a gazdik is szeretnének sportolni kiépített futóterepen futhatunk kutyával, illetve különböző szabadtéri edzőpontokon is erősíthetünk, természetesen figyelve a többi futóra, illetve más kutyákra.

 

A Ligetből átsétálhatunk egy fahídon a Vízi Színházhoz, illetve karnyújtásnyira vagyunk a Fő utcától, ahol számos kutyabarát étterem teraszán ehetünk, ihatunk finomakat. A teraszokon majdnem mindenhol kirakott kutyatállal várják a négylábú vendégeket is.

 

A Kacsa-Tó mellől indulva, a gáton egy történelmi emlék út mentén szintén jókat sétálhatunk, de ezen az útvonalon nincs közvetlen kapcsolat a vízzel, így inkább a reggeli vagy esti órákban ajánlom a nagy meleg miatt. 

 

A tavalyi évben az úszás és a nagy séták mellett új kutyás sporttal ismerkedtünk meg. A SUP! Első alkalommal csak 1 napra béreltünk SUP-ot, hiszen mi sem ismertük még és a kutyáink sem. Több helyen is lehetőség van SUP bérlésre, akár pár órára, akár több napra is. Én mindenképpen azt ajánlom első alkalmakra béreljünk és próbáljuk ki, először kutya nélkül a gazdik szerezzenek tapasztalatot aztán csatlakozhatnak az ebek is. 

 

Két fekete Labradorunk, Sherpa és Nala imádja a közös vízi kalandot, ők első pillanattól kezdve stabilan ülnek vagy fekszenek a deszkán, így az idén már saját, kifejezetten kutyás SUP-unk van, esténként, ha már nem tűz a nap, nagyobb túrákat teszünk, csodálatos élmény a naplementében a szőrös családtagunkkal evezni, nekem ilyenkor mindig megáll egy kicsit az idő és átjár a végtelen életöröm.

 

 

 

Közös SUP-ozás a naplementében
Közös SUP-ozás a naplementében
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A közös túrák hosszát fokozatosan emeljük a kutyák igényeinek megfelelően, ne feledkezzünk el arról sem, hogy a vízen töltött idő miatt, egyedi érzékenységtől függően, többször kellhet pisilniük a kutyáknak.

 

Természetesen a horgászatot kedvelőknek is ideális a város, hiszen a holtág mentén lehet pecázni is, mi is mindig kiváltjuk a horgász jegyet, bevetünk különböző csalikat kisebb-nagyobb sikerrel.

 

 

 

Sherpa kutyajó dolga meg a peca
Sherpa kutyajó dolga meg a peca
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Szintén kutyabarát helyek az Arborétum, amely talán ősszel a legszebb, de nyáron is szuper program, a mellette lévő Mini Magyarország (itt azonban semmi árnyék nincsen), a Katalin II. sétahajó, kedves kutyabarát hajóskapitánnyal.

 

Ha megtehetjük érdemes közvetlen vízparti nyaralót bérelni, de tervezzünk előre mert júniustól minden ilyen kiadó ház foglalt már, sok visszatérő vendég van, hiszen Szarvas az a hely, ahol, ha egyszer eltöltünk egy kis időt, biztosan visszavágyunk majd. 

 

 

 

Nala, Sherpa, a vizek őrzői a Holt-Körösön
Nala, Sherpa, a vizek őrzői a Holt-Körösön
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át
„Egyszerűen imádnivalóak!”

Kutyás SUP-ozás? Így lehet! Kutyás SUP-ozás? Így lehet!
Sokan vannak, akik szeretik házi kedvencük mindenhová magukkal vinni. A SUP-ozás viszont pontosan egy olyan sportág, ahol ez mostanára már-már teljesen megszokottnak látszik, hiszen a kutyás evezés egyre népszerűbbé vált. Ilyenkor azonban érdemes odafigyelnünk pár dologra, ha valóban azt szeretnénk, hogy számunkra és kedvencünk számára is egyaránt élmény legyen a SUP-ozás. Mik is ezek tehát?

Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre
Kétségtelenül beköszöntött az ősz, a hűvösebb levegővel végre megjelentek a sárga falevelek is. Az erdőnek kikelettől lombhullásig megvan a maga varázsa, a tavaszi rügyfakadás és az őszi aranyosan csillogó lombkoronák időszaka mégis kihagyhatatlan a repertoárból. Kellemes, beszélgetős túrára készülünk - és valóban, az útvonal, a színpompás erdő hatása lélekemelő.

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Hírek - Címlapon
Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Bíróság elé áll a kutyáiról nem gondoskodó kutyatenyésztő Hírek - Címlapon
Bíróság elé áll a kutyáiról nem gondoskodó kutyatenyésztő