A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás strandot kaphat Óbuda

2019. március 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A következő hónapokban egyeztetésekre kerülhet sor a kutyások és az óbudai önkormányzat között a póráz nélküli kutyasétáltatásra alkalmas területekről, a kutyasétáltatás szabályairól, mindemellett megvizsgálják egy kutyás strand kialakításának lehetőségét is.



Újabb egyeztetésekre kerülhet sor Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a kutyás közösségek között olyan fontos témákban, mint a kutyasétáltatás szabályai, a póráz nélküli sétáltatás engedélyezése és nagy területű kutyafuttató helyek kijelölése. Mivel az igény hatalmas, az Önkormányzat úgy döntött, megvizsgáltatja egy kutyás strand kialakításának lehetőségét is az Óbudai-sziget északi részén.

 

Az elmúlt hetekben számos támogatható javaslatot fogalmaztak meg a kerületi kutyás közösségek a 2018. decemberében elfogadott, a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletben szabályozott kérdésekben. A póráz nélküli sétáltatás engedélyezése nagy arányban merült fel az észrevételekben. Konkrét kérésként jelent meg a kutyatartók részéről a Pünkösdfürdői gát melletti árterületen egy nagyobb területű, póráz nélküli kutyafuttatásra alkalmas terület kijelölése, amely kielégítené a nagyobb testű kutyák mozgásigényét is. Bús Balázs polgármester támogatja ezt a javaslatot, tekintettel arra, hogy a gát melletti zöldterületen a futók, kutyások, kisgyermekkel sétálók korábban sem zavarták egymást. A póráz nélküli kutyasétáltatás az Óbudai-sziget zöldterületein is hangsúlyos kérdés. A pontos terület kijelölése a következő hónapok egyeztetéseinek témája lesz majd az érintettek bevonásával – írják a honlapukon.

 

 

Nagy igény van egy kutyás strand kialakítására
Nagy igény van egy kutyás strand kialakítására
Fotó: obuda.hu

 

 

Az obuda.hu hírt ad arról is, hogy a képviselő testület a polgármester által előterjesztett javaslatokat elfogadta és hatályon kívül helyezte a rendelet kutyasétáltatásra vonatkozó szabályait. (A helyi szintű jogszabályváltozás ellenére a magasabb szintű jogszabályi rendelkezések továbbra is irányadóak.)

 

A következő egy évben Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének bevonásával a kerületben élő kutyás közösségekkel, civil szervezetekkel konzultáció indul a közösségi együttélés szabályainak vonatkozó kérdései újragondolása céljából. Az új szabályok elfogadásának határideje 2020. április 30. – írják.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára
A kutya fürdetése amolyan "nemszeretem" dolog lehet, mégsem úszhatjuk meg. Időnként bizony szükséges, hogy megfürdessük kedvencünket, nemcsak az esetleges kutyaszag és a kosz miatt. A tiszta, ápolt szőrzet és bőr egészsége szempontjából is fontos, általa pedig kutyánk is mi is jobban érezzük majd magunkat!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A világ egyik legrangosabb formatervezési díját nyerte el a magyar kutyahám Hírek - Címlapon
A világ egyik legrangosabb formatervezési díját nyerte el a magyar kutyahám
Kutyás film volt a legsikeresebb az olasz "Oscar-gálán" Hírek - Címlapon
Kutyás film volt a legsikeresebb az olasz "Oscar-gálán"