A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyasétáltatók figyelem! Rágcsálóirtó veszély!

2016. november 18., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A vasi megyeszékhelyen rágcsálóirtók kerülnek kihelyezésre- ennek apropóján hasznos tudnivalókat is hoztunk a kutyasétáltatóknak. A legjobb védekezés a megelőzés, ilyenkor nagyon oda kell figyelnünk a kutyánkra. Megírjuk azt is, mit lehet tenni, ha minden igyekezetünk ellenére megtörténik a baj!



Szombathelyen rágcsálóirtás veszi kezdetét 2016. november 21-én. A város több pontján, parkokban, a patak partokon, zöld területeken kerülnek kihelyezésre az irtószerek.

A Frisss.hu által közölt dátumok szerint november 21-22-én a Perint- Gyöngyös- Arany patak mindkét parti sávján, és a  Csónakázó-tó környékén, míg november 23 - 25-én a Derkovits lakótelepen, a Joskar-Ola lakótelepen, az Ifjúsági lakótelepen, és a  Stromfeld lakótelepen helyezik el a rágcsálóirtókat. 23-25-én a város parkjai is sora kerülnek:  Gayer-, Puskin-, Múzeum-, Pelikán-, Szt. István-, és Ezredévi Park érintett. A szerek egészen december elejéig kint lesznek: december 01. és 05. között szedik csak össze őket.

 

Kérünk Benneteket, hogy fokozottan figyeljetek oda séta közben kedvencetekre!

 

Patkány és kutya között lehet barátság is
Patkány és kutya között lehet barátság is
Fotó: barkpost.com

 

Így előzheted meg a bajt (és ez nem csak a patkánymérgekre, de a rossz szándékból kihelyezett mérgezett, vagy tűkkel teletűzdelt falatok ellen is fontos):

  • Tanítsuk meg kutyánknak, hogy senkitől, soha, semmit ne fogadjon el és a földről se egyen fel semmit! Ez azonban nehezen megvalósítható, a legtöbb kutya bármit képes felnyalni, felenni…
  • Ha felxipórázt használsz a sétákhoz, ne engedd a kutyád vele messzire! Minél messzebb megy Tőled, annál lassabban tudsz reagálni, ha valamit fel akar enni a kutyád a földről - már ha a sötétben egyáltalán észrevenni, hogy nem csak szaglászik a bokor alján…

  • És nagyon fontos: a szemed mindig tartsd a kutyán!

Flexi pórázzal se engedd messzire magadtól a kutyát ilyenkor!
Flexi pórázzal se engedd messzire magadtól a kutyát ilyenkor!
Fotó: itsaheartfullife.com

 

​És ha mégis megtörténne a baj:

  • Ha azt látjuk, hogy kutyánk viselkedése megváltozott, hányás, hasmenés, nyáladzás jelentkezik, azonnal vigyük állatorvoshoz! Az idő a legnagyobb ellenségünk, gyorsan kell cselekedni - ez életet menthet!
  • Ha mérgezésre gyanakszunk tejjel, vagy langyos sós vízzel itassuk, míg el nem jutunk az orvosig.
  • Ha maradt még a mérgezett ételből, vigyünk magunkkal az orvoshoz, így könnyebben tud diagnózist felállítani. Ha háztartásunkban alkalmazunk rágcsálóirtót, kihelyezés után soha ne dobjuk el annak papírját! Ha kutyánk az óvintézkedéseink ellenére is megoldja a “kóstolást”, vigyük magunkkal az állatorvoshoz a szer csomagolását. Az összetevőket látva az orvos sokkal pontosabb képet kap a betegről.

 

 


Kérünk Benneteket, fokozottan figyeljetek oda a kutyasétákon!


 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, frisss.hu
Indexkép forrás: itsaheartfullife.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Extrém drága lesz a kutyasétáltatás Szegeden Hírek - Címlapon
Extrém drága lesz a kutyasétáltatás Szegeden
45 évet kapott a rendőrkutya gyilkosa! Hírek - Címlapon
45 évet kapott a rendőrkutya gyilkosa!