A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Extrém drága lesz a kutyasétáltatás Szegeden

2016. november 18., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Legalábbis annak, aki póráz nélkül sétáltatja kedvencét. Igen magas bírságra számíthatnak azok, akik a kijelölt területeken kívül szeretnék mozgatni kutyájukat. Ezentúl csak a kijelölt kutyafuttató területeken lehet majd elengedni a kedvenceket, hogy póráz nélkül, szabadon mozoghassanak.



Hamarosan az ebösszeírás alapján kiderül, mennyi kutya él Szegeden - a 2013-as felmérés alapján körülbelül 13 ezer ebről van szó! Ezek nagy része pedig a belvárosban él gazdájával - írja a Délmagyar.

 

Az önkormányzathoz sok panasz érkezett a szabadon, póráz nélkül sétáltatott ebekre vonatkozóan, ezért a város vezetősége úgy döntött, kontrollálni kell a kutyasétáltatókat. A közgyűlés döntése szerint azok, akik a nem kijelölt kutyafuttató területeken póráz nélkül sétáltatják kutyáikat, januártól akár 150 ezer forintos bírsággal is büntethetőek! A városban 18 kijelölt kutyafuttató terület van, ám a lap olvasói szerint ennél akár több is lehetne - véleményük szerint sokan pedig nem is szeretnek a futtatókra menni, mivel ott sem megbízható az összes kutya.

 

A kijelölt területeken kívül csak pórázzal lehet majd sétáltatni a kutyát
A kijelölt területeken kívül csak pórázzal lehet majd sétáltatni a kutyát 
Fotó: ilgiornale.it

 

Az intézkedés megosztotta nem csak a szegedi lakosokat, de magukat a kutyásokat is. Heves viták alakultak ki a témáról. A Délmagyar olvasói között volt, aki örült a döntésnek - a kutyások között is! Véleménye szerint sok kutyatartó és ezáltal kutyája is kiszámíthatatlan, sok gazda nem ismeri eléggé, vagy nem akar tudomást venni kutyája viselkedésbeli problémáiról, így a “jól nevelt” kutyával sétáló kutyásokat is zavarják. A nem-kutyások szerint sok kutya nem megfelelően viselkedik, ezzel zavarja a lakosokat, nem egy esetet említenek, amikor megijesztették őket a szabadon futó kutyák.

 

Játék és tanulás póráz nélkül
Játék és tanulás póráz nélkül
Fotó: 3milliondogs.com

 

A kutyások nagy része azonban érthetően nem örül a döntésnek, szerintük egy kutyát nem szabad állandóan pórázon tartani, hiszen ha nem mozognak eleget, az viselkedés- és egészségbeli romláshoz is vezethet. Emellett sokan igazságtalannak tartják, hiszen egyre több a felelős gazdi és a jól nevelt kutya, amelyik még póráz nélkül sem mozdul el gazdája mellől - ha mégis el van engedve, az első szóra behívható. Megint mások pedig a kompromisszumot, az arany középutat keresnék: elfogadnák a szabályozást, de szerintük ez esetben sokkal több kutyafuttatóra lenne szükség.  

 

 

A városban élő kutyáknak is nagy szüksége van a szabad mozgásra, és a póráz nélküli tanulásra is. Erről korábbi cikkünkben írtunk, ide kattintva olvasható.

 

 

Forrás: delmagyar.hu
Indexkép forrás: ilgiornale.it

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület MTI JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Varázsolj kutyabarát fekhelyet kedvencednek! Hírek - Címlapon
Varázsolj kutyabarát fekhelyet kedvencednek!
Kutyasétáltatók figyelem! Rágcsálóirtó veszély! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók figyelem! Rágcsálóirtó veszély!