A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyastrand a Borostyán-tavon: fejlesztésekkel várják a hűsölni vágyókat

2021. július 13., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
Az Őrség kapujában fekvő Borostyán-tó kutyastrandja festői környezettel, árnyékot adó fákkal, nagy területtel és hűs vízzel várja a strandolni vágyó négylábúkat és gazdijaikat. 

 

 

Szívesen látott vendégek a négylábúak is a Zalalövő mellett fekvő Borostyán-tó partján. Hivatalosan a tavalyi évtől vált kutyabaráttá a tó egy kijelölt partszakasza - itt a négylábúak is megmártózhatnak a hűs vízben. 

 

 

Kerítés szegélyezi az idei szezontól a Borostány-tó kutyastrandját
Kerítés szegélyezi az idei szezontól a Borostány-tó kutyastrandját

 

 

A tó gát felőli partszakasza van kijelölve a kutyások számára. A felsőbb partszakaszon a humán strand helyezkedik el, ide kutyával tilos a belépés.

 

Az idei szezonban már egyértelmű jelöléssel bír a kutyabarát partszakasz: biztonságos kerítéssel került leválasztásra, így biztosan nem csatangolnak el egy óvatlan pillanatban a kíváncsi ebek. 

 

A kutyastrand bejáratánál kifüggesztésre került a Házirend is, melyet szem előtt kell tartani a strandot használóknak.  

 

 

A Borostyán-tó kutyastrandjának házirendje
A Borostyán-tó kutyastrandjának házirendje

 

 

A partszakasz talán egyetlen hátránya, hogy a vízbe jutás kissé nehézkes, mivel épített lejáró nincs. A víz a partnál azonban sekély, így a vízi terepen bizonytalanabb kutyák számára is ideális hűsölési lehetőséget nyújt! 

 

 

A partnál a víz sekély, de hamar mélyül a Borostyán-tavon
A partnál a víz sekély, de hamar mélyül a Borostyán-tavon

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Mondial Assistance GesmbH Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is Hírek - Címlapon
Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is
Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit Hírek - Címlapon
Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit