A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hivatalos: kutyával is strandolhatunk a Borostyán-tavon!

2020. július 17., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
Örömhír a kutyával utazóknak: újabb vízparton engedték meg a kutyák jelenlétét! A festői környezetben fekvő Borostyán-tó partján jelöltek ki egy partszakaszt, melyre kutyával is érkezhetünk. 

Tavaly még arról szóltak a hírek, hogy sajnos megszűnt a kutyás strandolás lehetősége a zalalövői Borostyán-tavon, és a jövőben nem is számíthatunk változásra - így még nagyobb örömmel számolunk be arról, hogy mégis sikerült megegyezésre jutnia az üzemeltetőnek a  település önkormányzatával! Ennek értelmében 2024-ig biztosan szívesen látják majd a kutyásokat is a tavon - természetesen a szabályok betartása mellett. 

 

 

Gyönyörű környezetben fekszik a Borostyán-tó, környékén több túraútvonal és kirándulási lehetőség található
Gyönyörű környezetben fekszik a Borostyán-tó, környékén több túraútvonal és kirándulási lehetőség található
Fotó: pinterest.com

 

 

“Hamarosan elkészül a házirend, mely kikerül a tó partjára.” - tudtuk meg Tuboly Bélától, a tó strandjának üzemeltetőjétől. Kérdésünkre elmondta, hogy belépőjegyet továbbra is a gazdiknak kell majd váltania, a kutyák számára egyelőre ingyenes lesz a belépés. 

 

 

Kutyás partszakaszt is kijelöltek a Borostyán-tavon
Kutyás partszakaszt is kijelöltek a Borostyán-tavon
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A kutyások számára a gát melletti partszakasz van kijelölve. A tó felsőbb partszakaszán helyezkedik el a humán strand, ide kutyával nem lehet bemenni, azonban a büfékhez fel lehet sétálni kutyával is, ám fontos, hogy kedvencünket ide látogatva tartsuk pórázon és ne zavarjunk másokat! És természetesen minden gazdi számára kötelező a kutya után a piszok feltakarítása!

 

A festői szépségű Borostyán-tó  az Őrség kapujában fekszik, környékén számtalan kirándulási és túrázási lehetőséggel, így ideális célpont lehet a kutyával utazók számára is!

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zsófia Schmidt (@zsooozsi) által megosztott bejegyzés,

 

 

 

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!

Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel
December eljöttét a hó köszöntötte és szerencsére nekünk is volt benne részünk. Néhány felejthetetlen napot töltöttünk Szilvásváradon a kutyáinkkal, ahol felfedeztük a környéket, kirándultunk és pihentünk nagyokat. Az egész élményt a kutyabarát Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházak vendégszeretete és az erdő szomszédsága tette tökéletessé.

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Balto, a hős kutya igaz története Hírek - Címlapon
Balto, a hős kutya igaz története
Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat! Hírek - Címlapon
Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat!