A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyát késeltek Szombathelyen

2015. április 16., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Úgy akart szétválasztani két marakodó kutyát egy férfi, hogy az egyiket négyszer nyakon szúrta. Az állat kis híján elvérzett.A borzalmas eset két hete történt, de a nyomok még ma is láthatók a park felé vezető ösvényen. Holdosi József egy péntek reggel háromnegyed kilenc után a parkban póráz nélkül sétáltatta Jocit, a kutyáját. Azt mondja, egy pillanatra félrenézett, amikor összekaptak egy másik arra sétáló kutyával az Anita presszó mellett.

 

megkéselt kutya
Jocó , a megkéselt kutya
Forrás: nyugat.hu

 

A másik gazda – úgy tudjuk, hogy a keresztneve László – szólt neki, hogy válasszák szét az állatokat, de amikor József odanyúlt kutyája nyakörvéhez, véres lett a keze. Kicsivel később derült ki, hogy a másik kutya gazdája négyszer nyakon szúrta a szerencsétlen állatot. A 4-6 centis vágásnyomok még nem gyógyultak be. A vérzés erősségére utal, hogy még méterekkel arrébb is jókora tócsát hagyott maga után. Jocit az állatkórházban ellátták, sebeit összevarrták, de az egyik seb nehezen gyógyul – mutatta gazdája a nyakörv alatti véres foltot.

 

megkéselt kutya
Jocó és gazdája
Forrás: nyugat.hu

 

A kutya élve megúszta az esetet, de az még egyáltalán nem biztos, hogy nem szenved-e maradandó károsodást a vágásoktól. Holdosi József azt mondta, az állat szelíd, ezért szokta időnként póráz nélkül is elengedni. Hét éve lakik a Paragvári úton, nem volt még hasonló összetűzése senkivel. A másik kutyát és tulajdonosát viszont még nem látta a környéken, információi szerint az illető egy másik városrészen lakik.

 

A rendőrség hivatalból eljárást indított – tette hozzá, de egyelőre nem jutottak eredményre. Kereste az állatvédőket is, de tőlük sem kapott segítséget. Úgy gondolja, hogy a késelés állatkínzás volt, még akkor is, ha a kutyát valóban szabadon, póráz nélkül sétáltatta.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

 

Forrás: nyugat.hu

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka
A gazdit a végletekig lesújtotta, amikor azt kellett látnia, hogy szeretett kedvence, Muffin állandóan leesik a lépcsőről bent a házban és mindennek egyfolytában nekimegy. A kutyus pedig teljesen depressziós lett rövid időn belül és megmozdulni is félt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
 Új kullancsfaj, új betegség Hírek - Címlapon
Új kullancsfaj, új betegség
Utazás repülővel Hírek - Címlapon
Utazás repülővel