A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyát késeltek Szombathelyen

2015. április 16., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Úgy akart szétválasztani két marakodó kutyát egy férfi, hogy az egyiket négyszer nyakon szúrta. Az állat kis híján elvérzett.



A borzalmas eset két hete történt, de a nyomok még ma is láthatók a park felé vezető ösvényen. Holdosi József egy péntek reggel háromnegyed kilenc után a parkban póráz nélkül sétáltatta Jocit, a kutyáját. Azt mondja, egy pillanatra félrenézett, amikor összekaptak egy másik arra sétáló kutyával az Anita presszó mellett.

 

megkéselt kutya
Jocó , a megkéselt kutya
Forrás: nyugat.hu

 

A másik gazda – úgy tudjuk, hogy a keresztneve László – szólt neki, hogy válasszák szét az állatokat, de amikor József odanyúlt kutyája nyakörvéhez, véres lett a keze. Kicsivel később derült ki, hogy a másik kutya gazdája négyszer nyakon szúrta a szerencsétlen állatot. A 4-6 centis vágásnyomok még nem gyógyultak be. A vérzés erősségére utal, hogy még méterekkel arrébb is jókora tócsát hagyott maga után. Jocit az állatkórházban ellátták, sebeit összevarrták, de az egyik seb nehezen gyógyul – mutatta gazdája a nyakörv alatti véres foltot.

 

megkéselt kutya
Jocó és gazdája
Forrás: nyugat.hu

 

A kutya élve megúszta az esetet, de az még egyáltalán nem biztos, hogy nem szenved-e maradandó károsodást a vágásoktól. Holdosi József azt mondta, az állat szelíd, ezért szokta időnként póráz nélkül is elengedni. Hét éve lakik a Paragvári úton, nem volt még hasonló összetűzése senkivel. A másik kutyát és tulajdonosát viszont még nem látta a környéken, információi szerint az illető egy másik városrészen lakik.

 

A rendőrség hivatalból eljárást indított – tette hozzá, de egyelőre nem jutottak eredményre. Kereste az állatvédőket is, de tőlük sem kapott segítséget. Úgy gondolja, hogy a késelés állatkínzás volt, még akkor is, ha a kutyát valóban szabadon, póráz nélkül sétáltatta.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

 

Forrás: nyugat.hu

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
 Új kullancsfaj, új betegség Hírek - Címlapon
Új kullancsfaj, új betegség
Utazás repülővel Hírek - Címlapon
Utazás repülővel