A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával az önismeretünket is fejleszthetjük

2017. október 26., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Kutyával élni már önmagában is maga a boldogság. Ugyanakkor a kutyák nagyon sokat segíthetnek nekünk saját magunk megismerésében, személyiségünk fejlesztésében is.



Különleges előadáson vehettek részt az érdeklődők:  megtudhatták, hogyan fejleszthetik személyiségüket, önismeretüket - ráadásul úgy, hogy a folyamatba egy vagy több kutya is becsatlakozik. A hogyanokról az est házigazdáját, Horváth Norbert coachot kérdeztük.

 

- Lélek, boldogság, önismeret. És kutya. Hogyan függenek össze ezek a fogalmak négylábú barátainkkal?

- A kutya sok szempontból kapcsolódhat a lelkünkhöz, a lelkiséghez. Ha elég éberek vagyunk a saját folyamatainkra, nagyon sokat mutat meg a kutya önmagunkból, a fejlesztendő területeinkből vagy éppen arra sarkall bennünket, hogy képesek legyünk megélni az örömöt. Például a reggelek örömét. Ezáltal mélyítik az önismeretünket, ami által könnyebb több boldog pillanatot megélnünk.

 

- Mi történt egyébként az esti előadásodon? Hogy zajlott?

- Az előadások célja - többet is tervezünk és szeretnénk minél több pontjára eljutni az országnak -, hogy bemutassuk, hogy mi történik akkor ha bevonjuk a kutyát a személyiségfejlesztő folyamatba, legyen ez akár egy két napos tréning vagy egy egyéni coaching ülés, ami akár egy közös séta formájában is megvalósulhat.

 

Karma a tréningen

 

- Egy ilyen önismereti tréningen mi történik? Hogyan kell elképzelnünk ezt - és miben más, ha egy kutya is velünk van?

- Az önismereti tréningünk neve: Savoring with dog - vagyis az élet élvezetére való képesség fejlesztése kutyák segítségével. A tréningen egyaránt vannak egyéni és csoportos önismereti feladatok, melyek egy részébe a kutyákat is bevonjuk vagy a folyamat egészénél figyelve az ő visszajelzéseit is - mintha egy ultraérzékeny szenzort működtetnénk - vagy a végeredményt nézve a csoport tagjai és a kutya közötti feladatot tekintve. Magyarán van amikor verbális feladatokba vonjuk be a kutyát, máskor mozgásos csoportfeladatok közben hívjuk segítőként a kutyákat. A kutyáink képzett terápiás kutyák, így fel vannak készülve bármilyen - akár extrém - érzelmi megnyilvánulásra is.  

 

- Csak kutyások jelentkezhetnek?

- Természetesen bárkit szeretettel látunk. A kutyával való munkát mindenkinek ajánljuk, kutyát szeretőknek ugyanúgy, mint azoknak, akik esetleg ellenérzésekkel vannak a kutyák iránt. Szinte kivétel nélkül a foglalkozás végére az ő viszonyulásuk is megváltozik a kutyához.

 

- Csak csoportos tréningre van lehetőség?

- Nem, lehetőség van egyéni találkozóra is akár egy hagyományos irodai környezetben vagy akár egy közös séta közben.

 

- Hasonló programok várhatók a jövőben is?

- Természetesen igen. Igyekszünk az igényekhez mérten alakítani a programnaptárunkat. December 2-3-án és 2018. január 20-21-én  Budapesten lesz egy-egy két napos önismereti kutyás tréningünk. Január 12-én pedig Személyiségfejlesztés kutyával előadás lesz ismét, melyen körbejárjuk, mit tanulhatunk kutyáink által.

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Az új divathóbort kiemelten veszélyes a kutyákra nézve Az új divathóbort kiemelten veszélyes a kutyákra nézve
A MEOESZ Agility Sportbizottsága aggasztó dologra hívta fel a figyelmet a napokban közölt Facebook posztjában. Tapasztalataik szerint egyre több kutyás sportágban lett divat az úgynevezett „zsenge” kategória meghirdetése a fiatal kutyusok számára. Ráadásul sok esetben alsó korhatár nélkül lehet nevezni ebben a kategóriában. A Bizottság nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy teljesen elítélik ezt a szabálytalan hozzáállást. Bármilyen kategória esetén a 18 hónapos kort tekintik alapnak. És ennek követésére bíztatnak mindenkit. A különböző versenyek szervezőit és a gazdikat is. Nem véletlenül.

Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez? Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez?
Egy holland kutatás szerint a szélsőségesen agresszív viselkedést mutató kutyák esetében a gazda személyisége és viselkedése is fontos szerepet játszik. Úgy tűnik, egyeseket az sem zavar, ha kutyájuk megharap valakit...

Jelentős változásokon megy át a kutya személyisége, ahogy idősödik Jelentős változásokon megy át a kutya személyisége, ahogy idősödik
Kamaszodik a kutyusunk, mi pedig fogjuk a fejünket, arra gondolva, meddig tart ez? Nyugi, nem lesz ez mindig így...

Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából
A Kennel Club örömmel jelentette be, hogy fennállásának 150. évfordulója alkalmából megkapja a királyi előtagot. Ettől kezdve a szervezet neve Királyi Kennel Club.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négy elengedhetetlen kiegészítő kutyabarátoknak Hírek - Címlapon
Négy elengedhetetlen kiegészítő kutyabarátoknak
Zseniális ötlet: fotóbódéban lőttek képet a gazdikereső kutyákról Hírek - Címlapon
Zseniális ötlet: fotóbódéban lőttek képet a gazdikereső kutyákról