A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lakatlan házban magára hagyott francia bulldogot mentettek a rendőrök

2024. október 01., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A fiatal kutya a környékbelieknek köszönheti az életét, akik az ablakon keresztül enni és inni adtak neki.



Egy pesterzsébeti lakatlan házat kutattak át a BRFK bevetési nyomozói, ahol egy elfogatóparancs alapján körözött embert kerestek. A házat láthatóan hosszú ideje nem lakták, ám a rendőrök mégis mozgásra figyeltek fel: egy nyüszítő francia bulldogot találtak az ingatlanban.

 

A rendőrök a szomszédoktól tudták meg, hogy az állatot magára hagyták a ház lakói, amikor elköltöztek, és a kutya csak azért maradt életben, mert a környékbeliek a nyitott ablakon keresztül enni és inni adtak neki – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság a facebook oldalán.

 

A rendőrök természetesen nem hagyták magára a kutyát, magukkal vitték és átadták az Állatmentő Ligának, akiknél biztonságos helyen lehet és minden szükséges ellátást megkaphat. A hosszú bezártság és az ellátatlanság rögtön látszott a kutyán, hiszen a lakásban nem volt olyan hely, amit nem lepett volna be a kutyaürülék és a bulldog fiú szeme is csúnyán be volt gyulladva, vagyis sajnos még mindig be van – írják. Kezelését azonnal megkezdték.

 

A hányatott sors azonban nem szegte a kiskutya kedvét: mint írják, mindenkivel játszik, aki a közelébe kerül.

 

A rendőrség állatkínzás miatt nyomozást rendelt el és keresik az elkövetőt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál
Az ELTE Etológia Tanszékének munkatársai legújabb kutatásukban kimutatták, hogy a rövid fejű kutyák egészsége több ponton is károsul, ami az agyműködésükben is tetten érhető - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik? Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik?
Legalábbis ami a problémamegoldás és segítségkérést illeti. A rövid orrú kutyák ugyanis hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének munkatársai.

Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja
A 17 éves Rocco nevű francia bulldog lehet fajtájának legidősebb példánya. És Rocco köszöni szépen, jól van!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
2400 intézményben tanulnak a fiatalok az állatok szeretetéről és védelméről - Dübörög az állatvédelmi témahét Hírek - Címlapon
2400 intézményben tanulnak a fiatalok az állatok szeretetéről és védelméről - Dübörög az állatvédelmi témahét
Az Év Hős Kutyája 2024 Hírek - Címlapon
Az Év Hős Kutyája 2024