A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja

2023. szeptember 08., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A 17 éves Rocco nevű francia bulldog lehet fajtájának legidősebb példánya. És Rocco köszöni szépen, jól van!Nem kevesebb mint 5 évvel lépte már túl a francia bulldog fajta átlagéletkorát Rocco, a fekete fehér buci. A francia bulldogok várható átlagos életkora ugyanis 10-12 év – ráadásul egy olyan fajtáról beszélünk, ami hajlamos a betegségekre, jellemzőek rájuk az egészségügyi problémák. Rocco azonban a maga 17 év és hét hónapos korával messze túlszárnyalta az átlagot – bizonyítva, hogy a szeretet, az odafigyelés és a rendszeres ellenőrzés csodákat tehet.

 

Az eddigi rekordtartó Popeye, aki 2021-ben kelt át a szivárványhídon: ő 18 éves és három hónapos volt.

 

 

Rocco, a francia bulldog már 17 éves elmúlt
Rocco, a francia bulldog már 17 éves elmúlt
Fotó: walesonline.co.uk

 

 

 „Az emberek gyakran megkérdezik, hogy „mi a titok”, „milyen gyógyszert adok neki” vagy „mivel etetem”, hogy ilyen hosszú életet él meg. Mindhárom kérdésre a válasz a szeretet, az egészséges táplálkozás és a sok odafigyelés. Amikor Rocco betöltötte a 16. életévét, a barátaink, a rajongói és az állatorvosok is megjegyezték, hogy ő a legidősebb francia bulldog, akiről valaha is hallottak." – idézi Rocco gazdiját, Reubent a walesonline.co.uk.

 

 

Rocco kölyökként, 2006-ban
Rocco kölyökként, 2006-ban
Fotó: walesonline.co.uk

 

 

A gazdi azt is elárulta, hogy Rocco nagyon szeret filmeket nézni, ideje nagy részét pihenéssel tölti. A kutya 2006. február elsején született Brazíliában, São Paulóban. Azóta pedig bejárta szinte az egész világot – jelenleg Los Angelesben élnek Reubennel. Rocco az idős kora miatt elveszítette már a hallását – ezt leszámítva azonban köszöni szépen, jól van, remek egészségnek örvend! Nem szed semmilyen gyógyszert, azonban rendszeresen látogatják az állatorvosukat, aki ellenőrzi, minden rendben van-e a kisöreggel.

 

 

Még sok-sok boldog évet, Rocco!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezek a magyarok kedvenc kutyafajtái és kutyanevei Ezek a magyarok kedvenc kutyafajtái és kutyanevei
Hazánkban körülbelül hárommillió kutya él – de vajon melyik a gazdik között a legnépszerűbb fajta? És melyik nevet választják legtöbbször a magyar gazdik kedvencüknek?

A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről
Három évtized után már csak a második legnépszerűbb fajtának számít a labrador az Egyesült Államokban. Nem más taszította le a „trónról”, mint a kis francia bulldog. A kistestű fajta népszerűsége rohamosan nőtt az elmúlt években – kérdés, hogy ez mennyire jó magának a fajtának és egyedeinek.

Egy angol szetter nyerte el a „Világ Leghosszabb Nyelvű Kutyája” címet Egy angol szetter nyerte el a „Világ Leghosszabb Nyelvű Kutyája” címet
Senki nem menekülhet a puszik elől, ha Bisbee kutyus kedveskedni szeretne.

Guinness Rekordok - Zeus, a kedves német dog lett a Világ Legnagyobb Kutyája Guinness Rekordok - Zeus, a kedves német dog lett a Világ Legnagyobb Kutyája
Első ránézésre ijesztően nagynak tűnik, ám valójában egy óriásbébi. Ismerjétek meg Zeust, a világ legmagasabb kutyáját!

Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek
Kicsi, nagy, hosszú, rövid... Sokféle méretben és formában találkozhatunk az ember legjobb barátjával, a kutyával. Különlegességüknek hála azonban jónéhányan kitűnnek társaik közül. Ismerjétek meg a négylábú rekordereket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Horkol a kutyám! Betegségre is utalhat, ha alvás közben sűrűn rázendít Hírek - Címlapon
Horkol a kutyám! Betegségre is utalhat, ha alvás közben sűrűn rázendít
Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le Hírek - Címlapon
Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le