A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú

2022. november 25., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.



 

Életünk részei, és mi bármit megtennénk legjobb barátunkért cserébe mindazért, amit tőlük kapunk. Dylan, a 15 éves srác is így érez egy különleges kiskutya, Gracie iránt.

 

Évek óta lelkesen önkénteskedik a Mostly Mutts állatmenhelyen, így amikor 2019-ben bevittek hozzájuk egy kölyökkutyát, egyből megakadt rajta a szeme. Gracie-nek ugyanis egy születési rendellenesség következtében mindkét mellső lába hiányzik.

 

 

Gracie kölyökkorában
Gracie kölyökkorában
Fotó: Facebook/Amazinggracie.ga

 

 

Szeretett volna segíteni rajta, így hát ötletelni kezdett, miből is építhetne neki egy kutyakocsit, amivel Gracie végre önállóan is tudna mozogni. Mivel még növésben volt, hamar kinőtte volna az előregyártott kocsit, ezt azonban a kisfiú nem tudta volna kifizetni malacperselyéből. Ekkor pattant ki a fejéből, mi lenne, ha LEGO építőkockákat használna, amit idővel könnyedén lehetne bővíteni, Gracie méreteire szabva.

 

„Tetszett a kihívás, mert biztosra kellett mennem, hogy minden egyes darab tökéletesen passzoljon egymáshoz ” - emlékezett vissza Dylan. Nekilátott hát a projektnek, és az akkor 12 éves kisfiú mindenféle útmutatás nélkül, teljesen egyedül készítette el a kutyakocsit

 

 

LEGO-ból készült kocsit kapott a kutya
LEGO-ból készült kocsit kapott a kutya
Fotó: Facebook/Amazinggracie.ga

 

 

A mozgássérült kölyökkutya pedig végre elindulhatott felfedezni a világot, sétálhatott és szaladgálhatott, ahogy illik. Három év telt el azóta, és bár Gracie egy kicsivel nagyobb lett, járgánya is nőtt vele együtt. 

 

 

A Mostly Mutts állatmentő központ ma is kiemelt szerepet vállal abban, hogy minél kevesebb altatás történjen a környező menhelyeken, ezért örömmel veszik át a reménytelennek vélt gazdikeresőket is, mint például Gracie. Az állatorvosi kezelések és a rehabilitáció után igyekeznek megtalálni számukra a tökéletes családot.

 

 

Gracie, a mozgássérült kutya LEGO kutyakocsijával
Gracie, a mozgássérült kutya LEGO kutyakocsijával
Fotó: lego.com

 

 

„Valószínűleg altatás várt volna rá, ha nem kerül be a menhelyünkre” - mesélte Dylan. - „Kutyakocsi nélkül viszont sokkal nehezebb lett volna számára az élet. Ezért is volt olyan csodás érzés, hogy segíthettem egy mozgássérült kutyusnak, hogy boldogabb életet élhessen.”

 

Gracie nemsokára gazdira talált, és ma már egy farmon él, ahol szabadon mozoghat a tágas térben kutyabarátaival. Hála Dylan kreativitásának, aki kockánként építi újra a rászoruló kutyusok világát.

 

 

 

 

Forrás: lego.com
Indexkép forrás: lego.com/Facebook/Amazinggracie.ga

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyáknak is van humorérzéke? Hírek - Címlapon
A kutyáknak is van humorérzéke?
Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél Hírek - Címlapon
Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél