A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú

2022. november 25., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete. 

Életünk részei, és mi bármit megtennénk legjobb barátunkért cserébe mindazért, amit tőlük kapunk. Dylan, a 15 éves srác is így érez egy különleges kiskutya, Gracie iránt.

 

Évek óta lelkesen önkénteskedik a Mostly Mutts állatmenhelyen, így amikor 2019-ben bevittek hozzájuk egy kölyökkutyát, egyből megakadt rajta a szeme. Gracie-nek ugyanis egy születési rendellenesség következtében mindkét mellső lába hiányzik.

 

 

Gracie kölyökkorában
Gracie kölyökkorában
Fotó: Facebook/Amazinggracie.ga

 

 

Szeretett volna segíteni rajta, így hát ötletelni kezdett, miből is építhetne neki egy kutyakocsit, amivel Gracie végre önállóan is tudna mozogni. Mivel még növésben volt, hamar kinőtte volna az előregyártott kocsit, ezt azonban a kisfiú nem tudta volna kifizetni malacperselyéből. Ekkor pattant ki a fejéből, mi lenne, ha LEGO építőkockákat használna, amit idővel könnyedén lehetne bővíteni, Gracie méreteire szabva.

 

„Tetszett a kihívás, mert biztosra kellett mennem, hogy minden egyes darab tökéletesen passzoljon egymáshoz ” - emlékezett vissza Dylan. Nekilátott hát a projektnek, és az akkor 12 éves kisfiú mindenféle útmutatás nélkül, teljesen egyedül készítette el a kutyakocsit

 

 

LEGO-ból készült kocsit kapott a kutya
LEGO-ból készült kocsit kapott a kutya
Fotó: Facebook/Amazinggracie.ga

 

 

A mozgássérült kölyökkutya pedig végre elindulhatott felfedezni a világot, sétálhatott és szaladgálhatott, ahogy illik. Három év telt el azóta, és bár Gracie egy kicsivel nagyobb lett, járgánya is nőtt vele együtt. 

 

 

A Mostly Mutts állatmentő központ ma is kiemelt szerepet vállal abban, hogy minél kevesebb altatás történjen a környező menhelyeken, ezért örömmel veszik át a reménytelennek vélt gazdikeresőket is, mint például Gracie. Az állatorvosi kezelések és a rehabilitáció után igyekeznek megtalálni számukra a tökéletes családot.

 

 

Gracie, a mozgássérült kutya LEGO kutyakocsijával
Gracie, a mozgássérült kutya LEGO kutyakocsijával
Fotó: lego.com

 

 

„Valószínűleg altatás várt volna rá, ha nem kerül be a menhelyünkre” - mesélte Dylan. - „Kutyakocsi nélkül viszont sokkal nehezebb lett volna számára az élet. Ezért is volt olyan csodás érzés, hogy segíthettem egy mozgássérült kutyusnak, hogy boldogabb életet élhessen.”

 

Gracie nemsokára gazdira talált, és ma már egy farmon él, ahol szabadon mozoghat a tágas térben kutyabarátaival. Hála Dylan kreativitásának, aki kockánként építi újra a rászoruló kutyusok világát.

 

 

 

 

Forrás: lego.com
Indexkép forrás: lego.com/Facebook/Amazinggracie.ga

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját
Hétköznapi csodák: valamilyen módon megérzi a vak és süket kutyus, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet!

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
A kedves kis szőrmóknak hála már több mint 100 speciális igényű kutyus kapta vissza a járás örömét.

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet 6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet
A szűkölés különböző okainak megismerése segíthet jobban megérteni a kutyát és erősítheti a kötődést. Segíthet továbbá a kiképzésben is, mert ha rosszul értelmezzük a kutya nyüszítő jelzéseit, előfordulhat, hogy nem megfelelően reagálunk rá. Az alábbiakban felsoroljuk a hat legfontosabb okot, amiért a kutyák ehhez a hangjelzési formához fordulnak.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Hírek - Címlapon
Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél Hírek - Címlapon
Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél