A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél

2022. november 24., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Hatalmas szerencséje volt az alig 8 hetes kiskutyának: magára hagyva kóborolt az út szélén, amiből nagy baj is lehetett volna – az arra járó mentősök azonban észrevették és nem mentek el mellette!



 

Nagy valószínűséggel egy autóból tették ki és hagyták magára az apró, zsemleszínű kiskutyát. Az alig 8 hetes apróság magára maradva baktatott az út szélén – amikor is egy nagy, élénk színű autó állt meg a közelében.

 

Nem sokat hezitált: azonnal barátkozni kezdett az autóból kiszálló kétlábúakkal, mintha csak érezné, bennük megbízhat. És milyen jól döntött: a Polgári Mentőállomás egyik mentőegységének tagjai nem hagyták magára, magukkal vitték a sovány, kullancsokkal teli kutyát.

 

A Loki névre keresztelt kutyust a Pacsi Kutyamenhely Alapítvány vette a szárnyai alá, ahol gyorsan megerősödött.

 

Loki szerencséje azonban még ennél tovább is kitartott: nem kellett sokat várnia egy végleges szerető otthonra! A mentőegység egyik tagját ugyanis nem hagyta nyugodni a kiskutya sorsa – nem csupán látogatni ment el hozzá a menhelyre, hanem örökbe is fogadta!  Így lett Loki a világ egyik legboldogabb kiskutyája!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők
Segítsd a mentők munkáját: mire megérkeznek, zárd el biztonságos helyre kedvencedet!

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú Hírek - Címlapon
LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén