A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lelőttek egy repülőtéri bombakeresőnek tanuló kölyökkutyát - hatalmas a felháborodás

2017. március 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Botrány Új-Zélandon: egy 10 hónapos bombakereső kutya tanulót lőtt le a reptér területén a rendőrség. Rejtély, miért nem használtak kábítólövedéket...



Sokak felháborodását kiváltotta Új-Zélandon, hogy lelőttek egy kutyát az aucklandi nemzetközi repülőtéren - írja az euronews.com. Grizz, a 10 hónapos bombakereső kutya elszabadult, majd befutott a leszállópályák területére. A biztonságiak próbálták játékokkal, étellel és más kutyákkal is befogni a rövidszőrű német pointert, de nem jártak sikerrel. A rendőrök végül háromórás kergetőzés után kilőtték az állatot.

 

"Bármilyen állat vagy mozgó tárgy a kerítésen belül bejuthat a kifutópályára, így biztonsági kockázatot, veszélyt jelent. Egy kisebb repülőgép számára le-, és felszállásnál is katasztrofális következményekkel járhat az ütközés" – állítja egy légügyi szakértő.

 

Grizz, a 10 hónapos bombakereső kutya
Grizz, a 10 hónapos bombakereső kutya
Fotó: euronews.com

 

Állatvédők nem értik, miért kellett végezni a kutyával, miért nem használtak kábítólövedéket?

"Nem hiszem el, hogy ez volt a legvégső lehetőség. Nem láttam nyugtatópisztolyt, pedig az üldözés több órája alatt lett volna mód a helyszínre hozni egyet" – véli egy aktivista.

 

Az elszabadult kutya kergetése közben, biztonsági okokból leállították Új-Zéland legforgalmasabb repülőterének forgalmát. Ez 16 belföldi és nemzetközi járat késését okozta.

 

Forrás: euronews.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak
Egyszerűbb védőszemüvegeket már korábban is használtak munka közben a kutyákon, hogy óvják a szemüket. Most azonban belátható közelségbe került olyan szemüveg használata, ami az úgynevezett kiterjesztett valóság (AR) technológián alapul. Ennek segítségével vezetőik távolról is tudnák irányítani magasan képzett négylábú kollégáikat.

Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba
A különleges járgánynak köszönhetően végre önállóan is tudnak sétálni, és boldogan fedezik fel békés környezetüket, ahol már nem kell tartaniuk semmitől.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Praktiker Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Már tíz éve képez segítőkutyákat a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Hírek - Címlapon
Már tíz éve képez segítőkutyákat a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola
Állatvédők tiltakoznak a dél-kínai kutyahúsfesztivál ellen Hírek - Címlapon
Állatvédők tiltakoznak a dél-kínai kutyahúsfesztivál ellen