A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindent tudsz már a kedvencedről? Tanulj a kutyákról a legnevesebb szakértőktől!

Harmadszor: Magyar Kutyás Akadémia


2017. március 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Tanulj még többet kutyádról, bővítsd eddigi kutyás tudásod a legváltozatosabb témákban! Már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Kutyás Akadémia Gödöllőn - mutatjuk a részleteket!



A korábbi két konferenciához hasonlóan idén tavasszal is Gödöllőn, a Szent István Egyetemen kerül megrendezésre a Magyar Kutyás Akadémia: a III. Kinológiai Konferencia. Ezúttal is hazánk legnevesebb szakértői sorakoznak fel azért, hogy előadásukkal bővítsék a gazdik tudását, hasznos információkkal lássanak el minden érdeklődőt, így téve még teljesebbé a felhőtlen kutya-gazdi kapcsolatot. Hogy a március 25-i konferencián mire is számíthatunk pontosan, arról a Magyar Kutyás Akadémia megálmodóját és szervezőjét, Pazonyi Zsanettet kérdeztük:

 

 

A korábbi két konferenciának is óriási sikere volt a gazdik körében. Idén mivel várjátok a látogatókat? Sokan jelentkeztek már?

Tavaly közel 400 kutyaimádó fordult meg a rendezvényeinken az ország számos pontjáról, laikustól a tenyésztőig, fiataltól az idősebbekig. Izgalmas, látványos, interaktív és közérthető előadásokkal készülnek az előadóink idén is. Ez nem egy unalmas konferencia, új barátságok kötődnek, lehet beszélgetni az előadókkal, tanácsot kérni tőlük, hiszen a szakterületeik elismert képviselői. Többek között újdonság lesz a gyógytea kóstoló, így a gazdik akár meg is kóstolhatják a kutyusaiknak adható készítményeket. Az idei létszámot tekintve már több mint 100 gazdival telnek meg a gödöllői padsorok. Örömmel tölt el bennünket, hogy a gazdik a jó hírünket viszik tovább országszerte és bizalmat szavaznak a rendezvénysorozatnak. Idén még sok újdonságra készülünk.

 

A rendezvény fővédnöke: dr. Gémesi György, Gödöllő Város Polgármestere, és a főszervező: Pazonyi Zsanett
A rendezvény fővédnöke: dr. Gémesi György, Gödöllő Város Polgármestere, és a főszervező: Pazonyi Zsanett
Fotó: Magyar Kutyás Akadémia

 

Milyen témákat érintenek az előadások a III. Kinológiai Konferencián?

Többek között megtudhatjuk Maros Katalin etológus előadásából, hogy a kutyának is számít, hogy milyen árnyalattal a hangunkban beszélünk hozzájuk?  Bendzsel Dániel doktor úr szemléletesen mutatja be, milyen veszélyt hordoz magával a jó idő a kutyusaink fülének védelme szempontjából?  Érintjük a kutyafuttatók használatának a témáját is Lukács Zoltán doktor úr jóvoltából.  Pár pillanat és itt az augusztus és a tűzijátékok időszaka, kedvenceink biztonságos és gazdik által is használható praktikákról, tippekről, készítményekről tart közérthető előadás Paál Csaba doktor úr. A napunk végén pedig Marton Zsófia a kutyák házipatikájáról tart egy izgalmas előadást sok gyógynövénnyel, ami megfogható és meg is kóstolható a helyszínen.

 

Magyar Kutyás Akadémia - itt minden a kutyákról szól!
Magyar Kutyás Akadémia - itt minden a kutyákról szól!
Fotó: Magyar Kutyás Akadémia


Akik az utolsó pillanatra halogatják a jegyvásárlást, meddig és hol tehetik meg?

Március 22. (Szerda) éjfélig lehet regisztrálni és jegyet vásárolni a rendezvényre. A weboldalunkon keresztül. Itt a pontos program és az előadóink is megtalálhatók.

 

 

 

Remek alkalom adódik tehát szombaton arra, hogy fejlesszük magunkat, bővítsük kutyás ismereteinket. Nem érdemes kihagyni!

Ízelítőként olvassátok el az első két konferenciáról szóló írásunkat:

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: sheknows.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

"A kutyák többet értenek, mint amennyit mutatnak" – újabb meglepő kutatási eredmény az ELTE kutatóitól "A kutyák többet értenek, mint amennyit mutatnak" – újabb meglepő kutatási eredmény az ELTE kutatóitól
A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat - derült ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Current Biology című folyóiratban pénteken megjelent tanulmányából, amely szerint az ismert szavak a kutyák agyában is előidézik a jelentés mentális reprezentációját.

A Te kutyádnak is van legjobb barátja? A Te kutyádnak is van legjobb barátja?
Az ember legjobb barátja a kutya – nem is kérdéses e szavak igazságtartalma. De honnan lehetünk ennyire biztosak benne? Bundás pajtásunk szívének minden szeretete felénk irányul vagy azért más(ok)nak is akad benne hely?

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

A kutyák agyában is tetten érhető, hogy milyen ételt szeretnek A kutyák agyában is tetten érhető, hogy milyen ételt szeretnek
A kutyák agyában, pontosabban a jutalom feldolgozásáért felelős nucleus caudatusban is tetten érhető, hogy milyen ételt szeretnek igazán és milyet kevésbé - derült ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék és a francia Symrise Pet Food cég közelmúltban megjelent közös kutatásából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Ebugatta MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lelőttek egy repülőtéri bombakeresőnek tanuló kölyökkutyát - hatalmas a felháborodás Hírek - Címlapon
Lelőttek egy repülőtéri bombakeresőnek tanuló kölyökkutyát - hatalmas a felháborodás
Szuka és kan kutyák közötti különbségek Hírek - Címlapon
Szuka és kan kutyák közötti különbségek