A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindent tudsz már a kedvencedről? Tanulj a kutyákról a legnevesebb szakértőktől!

Harmadszor: Magyar Kutyás Akadémia


2017. március 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Tanulj még többet kutyádról, bővítsd eddigi kutyás tudásod a legváltozatosabb témákban! Már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Kutyás Akadémia Gödöllőn - mutatjuk a részleteket!A korábbi két konferenciához hasonlóan idén tavasszal is Gödöllőn, a Szent István Egyetemen kerül megrendezésre a Magyar Kutyás Akadémia: a III. Kinológiai Konferencia. Ezúttal is hazánk legnevesebb szakértői sorakoznak fel azért, hogy előadásukkal bővítsék a gazdik tudását, hasznos információkkal lássanak el minden érdeklődőt, így téve még teljesebbé a felhőtlen kutya-gazdi kapcsolatot. Hogy a március 25-i konferencián mire is számíthatunk pontosan, arról a Magyar Kutyás Akadémia megálmodóját és szervezőjét, Pazonyi Zsanettet kérdeztük:

 

 

A korábbi két konferenciának is óriási sikere volt a gazdik körében. Idén mivel várjátok a látogatókat? Sokan jelentkeztek már?

Tavaly közel 400 kutyaimádó fordult meg a rendezvényeinken az ország számos pontjáról, laikustól a tenyésztőig, fiataltól az idősebbekig. Izgalmas, látványos, interaktív és közérthető előadásokkal készülnek az előadóink idén is. Ez nem egy unalmas konferencia, új barátságok kötődnek, lehet beszélgetni az előadókkal, tanácsot kérni tőlük, hiszen a szakterületeik elismert képviselői. Többek között újdonság lesz a gyógytea kóstoló, így a gazdik akár meg is kóstolhatják a kutyusaiknak adható készítményeket. Az idei létszámot tekintve már több mint 100 gazdival telnek meg a gödöllői padsorok. Örömmel tölt el bennünket, hogy a gazdik a jó hírünket viszik tovább országszerte és bizalmat szavaznak a rendezvénysorozatnak. Idén még sok újdonságra készülünk.

 

A rendezvény fővédnöke: dr. Gémesi György, Gödöllő Város Polgármestere, és a főszervező: Pazonyi Zsanett
A rendezvény fővédnöke: dr. Gémesi György, Gödöllő Város Polgármestere, és a főszervező: Pazonyi Zsanett
Fotó: Magyar Kutyás Akadémia

 

Milyen témákat érintenek az előadások a III. Kinológiai Konferencián?

Többek között megtudhatjuk Maros Katalin etológus előadásából, hogy a kutyának is számít, hogy milyen árnyalattal a hangunkban beszélünk hozzájuk?  Bendzsel Dániel doktor úr szemléletesen mutatja be, milyen veszélyt hordoz magával a jó idő a kutyusaink fülének védelme szempontjából?  Érintjük a kutyafuttatók használatának a témáját is Lukács Zoltán doktor úr jóvoltából.  Pár pillanat és itt az augusztus és a tűzijátékok időszaka, kedvenceink biztonságos és gazdik által is használható praktikákról, tippekről, készítményekről tart közérthető előadás Paál Csaba doktor úr. A napunk végén pedig Marton Zsófia a kutyák házipatikájáról tart egy izgalmas előadást sok gyógynövénnyel, ami megfogható és meg is kóstolható a helyszínen.

 

Magyar Kutyás Akadémia - itt minden a kutyákról szól!
Magyar Kutyás Akadémia - itt minden a kutyákról szól!
Fotó: Magyar Kutyás Akadémia


Akik az utolsó pillanatra halogatják a jegyvásárlást, meddig és hol tehetik meg?

Március 22. (Szerda) éjfélig lehet regisztrálni és jegyet vásárolni a rendezvényre. A weboldalunkon keresztül. Itt a pontos program és az előadóink is megtalálhatók.

 

 

 

Remek alkalom adódik tehát szombaton arra, hogy fejlesszük magunkat, bővítsük kutyás ismereteinket. Nem érdemes kihagyni!

Ízelítőként olvassátok el az első két konferenciáról szóló írásunkat:

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: sheknows.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák agya az emberekéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet A kutyák agya az emberekéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet
Magyar kutatók kiderítették, hogy a kutyák agya - az emberekéhez hasonlóan - hierarchikusan dolgozza fel a beszédet. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) - ELTE Lendület Neuroetológiai Kutatócsoport, az ELTE Természettudományi Kar Etológia Tanszék és az MTA-ELTE Összehasonlító Etológia Kutatócsoport munkatársai kutyák funkcionális MRI vizsgálata során fedezték fel, hogy az intonációt alacsonyabb, az ismert szavakat magasabb szinteken érzékeli a kutyaagy, ami fontos párhuzam az ember beszédfeldolgozási mechanizmusaival.

7 dolog, ami miatt kutyád boldogabb Nálad 7 dolog, ami miatt kutyád boldogabb Nálad
Majd’ kicsattan az örömtől, a boldogságtól! Folyton örül, nagyon ritka, hogy ne lenne jó kedve. De mi lehet kutyáink titka? Lessük el tőlük, tanuljunk négylábú tanítómestereinktől!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

A kutyák is tudatában vannak cselekvéseiknek egy új kutatás szerint A kutyák is tudatában vannak cselekvéseiknek egy új kutatás szerint
A kutyák képesek visszaemlékezni az általuk korábban végrehajtott tevékenységekre, vagyis tudatában vannak bizonyos cselekvéseiknek, derül ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Scientific Reports című folyóiratban publikált legújabb kutatásából.

Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel! Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel!
Nem minden az, aminek látszik. A figyelmet, állati társunk megértésének igényét, a vele való humánus foglalkozást többen a vezetői minőség hiányaként és fölösleges tutujgatásként értelmezik – tévesen. Kedves vezetőnek lenni nem jelent erélytelenséget. Sőt!

Tanuljunk kutyául! 16 jel kedvencünk könnyebb megértéséhez Tanuljunk kutyául! 16 jel kedvencünk könnyebb megértéséhez
A kutya testbeszédének megértése elengedhetetlen a bizalmon és szereteten alapuló, erős kapcsolat megteremtéséhez gazdi és kedvence között. Ha odafigyelünk ezekre a jelekre, könnyebben megtudhatjuk, hogyan is érzi magát négylábú barátunk.

Felismeri magát a kutya a tükörben? Felismeri magát a kutya a tükörben?
Aranyosnak tűnhet, ahogy kedvencünk a tükör előtt állva megpróbálja játékra hívni vagy ugatással elijeszteni tükörképét. Tisztában van vele, hogy mit lát?

"Elkutyásodnak" a városi rókák? "Elkutyásodnak" a városi rókák?
Kutatók szerint egyre inkább hasonlítanak a kutyákra a városba betelepedett rókák, szemben a természetes élőhelyeken élőkkel. Elháziasodnának a rókák?

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

A kutya szeretetnyelve - Hogyan mondd el kedvencednek, hogy szereted? A kutya szeretetnyelve - Hogyan mondd el kedvencednek, hogy szereted?
Kutyáink sajátos jelzésekkel adják tudtunkra, hogy szeretnek minket - az alábbi pontok segítségével pedig mi is könnyedén elmesélhetjük nekik, mit érzünk irántuk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Lelőttek egy repülőtéri bombakeresőnek tanuló kölyökkutyát - hatalmas a felháborodás Hírek - Címlapon
Lelőttek egy repülőtéri bombakeresőnek tanuló kölyökkutyát - hatalmas a felháborodás
Szuka és kan kutyák közötti különbségek Hírek - Címlapon
Szuka és kan kutyák közötti különbségek