A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Letartóztathatják a nyírbogáti szaporítót a nyomozás idejére: ma hoz döntést a nyomozási bíró

2020. július 03., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Nyírbátori Járási Ügyészség állatkínzás miatt indítványozza a letartóztatását annak a férfinak és nőnek, aki nyírbogáti ingatlanján szaporítási céllal több mint ötven kutyát és más állatot tartott mostoha körülmények között.



 

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, ismét állatokat kellett menteni attól a szaporítótól, aki ellen már tavaly tavasszal eljárás indult állatkínzás bűntette miatt. 

 

Martossy György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség megbízott vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írta: az élettársakként együtt élő gyanúsítottak ellen hasonló okból tavaly márciusban már nyomozás indult, akkor a rendőrség - állatvédő szervezetek közreműködésével - 108 kutyát szállított el az ingatlanukról.

 

A gyanúsítottak kutyák szaporításával és a kiskutyák értékesítésével foglalkoztak. A folyamatban lévő nyomozás során a rendőrség tudomása jutott, hogy a férfi és a nő egy másik - az MTI információi szerint egy nyírbogáti - ingatlanon ismét elkezdte a kutyák szaporítását.

 

A keddi házkutatásnál 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát foglaltak le és mentettek ki. Az állatokat rendkívül szűk helyen tartották, etetésükről és itatásukról nem gondoskodtak, a kölyökkutyák szoptatására vásárolt kecskék legyengültek az éhezéstől.

 

Több állat a rövid lánc miatt nem tudott mozogni, az anyakutyákat és kölykeiket az udvaron elhelyezett hűtőládákba zárták, melyeknek tetejét a levegőzés miatt karóval támasztottak ki - mondta a megbízott főügyész.

 

Martossy György megjegyezte, mivel a gyanúsítottak a nyomozás alatt ismét elkövették az állatkínzás bűntettét, az ügyészség a bűnismétlés, a nyomozás akadályoztatásának és a bizonyítékok eltüntetésének veszélye miatt indítványozta letartóztatásukat.

 

A nyomozási bíró ma dönt az ügyészség indítványáról.

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők
Beteg, sérült kutyák. Tetemek. Elhanyagolás, kosz és mocsok. Innen származnak az olcsó, „minek-a-törzskönyv”, de „legyen-divatos”fajtájú kutyák. Ezt támogatod, ha szaporítótól vásárolsz kutyát.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat! Hírek - Címlapon
Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat!
Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak Hírek - Címlapon
Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak