A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Letartóztathatják a nyírbogáti szaporítót a nyomozás idejére: ma hoz döntést a nyomozási bíró

2020. július 03., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Nyírbátori Járási Ügyészség állatkínzás miatt indítványozza a letartóztatását annak a férfinak és nőnek, aki nyírbogáti ingatlanján szaporítási céllal több mint ötven kutyát és más állatot tartott mostoha körülmények között.



 

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, ismét állatokat kellett menteni attól a szaporítótól, aki ellen már tavaly tavasszal eljárás indult állatkínzás bűntette miatt. 

 

Martossy György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség megbízott vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írta: az élettársakként együtt élő gyanúsítottak ellen hasonló okból tavaly márciusban már nyomozás indult, akkor a rendőrség - állatvédő szervezetek közreműködésével - 108 kutyát szállított el az ingatlanukról.

 

A gyanúsítottak kutyák szaporításával és a kiskutyák értékesítésével foglalkoztak. A folyamatban lévő nyomozás során a rendőrség tudomása jutott, hogy a férfi és a nő egy másik - az MTI információi szerint egy nyírbogáti - ingatlanon ismét elkezdte a kutyák szaporítását.

 

A keddi házkutatásnál 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát foglaltak le és mentettek ki. Az állatokat rendkívül szűk helyen tartották, etetésükről és itatásukról nem gondoskodtak, a kölyökkutyák szoptatására vásárolt kecskék legyengültek az éhezéstől.

 

Több állat a rövid lánc miatt nem tudott mozogni, az anyakutyákat és kölykeiket az udvaron elhelyezett hűtőládákba zárták, melyeknek tetejét a levegőzés miatt karóval támasztottak ki - mondta a megbízott főügyész.

 

Martossy György megjegyezte, mivel a gyanúsítottak a nyomozás alatt ismét elkövették az állatkínzás bűntettét, az ügyészség a bűnismétlés, a nyomozás akadályoztatásának és a bizonyítékok eltüntetésének veszélye miatt indítványozta letartóztatásukat.

 

A nyomozási bíró ma dönt az ügyészség indítványáról.

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők
Beteg, sérült kutyák. Tetemek. Elhanyagolás, kosz és mocsok. Innen származnak az olcsó, „minek-a-törzskönyv”, de „legyen-divatos”fajtájú kutyák. Ezt támogatod, ha szaporítótól vásárolsz kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat! Hírek - Címlapon
Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat!
Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak Hírek - Címlapon
Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak