A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak

2020. július 03., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Ránézett barátjára, majd a fekhelyére és vissza. Aztán fogta a matracot, és odacibálta a nappali közepén fekvő kutyához. Tekintetével mintha azt üzente volna neki: „tessék, ez a tiéd”.



Attól a pillanattól fogva, hogy találkoztak, Spanky teljes áhítattal tekint nagytesójára, Romanre - mindenhova követi és akkor a legeslegboldogabb, ha együtt lehetnek. Szinte semmire nem hajlandó nélküle, és ha véletlenül pár lépéssel távolabbra kerül tőle, akkor inkább felkel és odaheveredik mellé.

 

Néhány héttel ezelőtt azonban váratlan dolog zavarta meg a megszokott rendet: Roman fülén egy duzzanat képződött. Gondos gazdija elvitte az állatorvoshoz, ahol hematómát állapítottak meg. Leegyeztették a műtét időpontját, de a várakozás napjaiban a duzzanat tovább nőtt és láthatóan fájdalmat okozott a kutyának.

 

A két jóbarát - Spanky és Roman mindent együtt csinálnak
A két jóbarát - Spanky és Roman mindent együtt csinálnak
Fotó: thedodo.com

 

Spanky erről mit sem sejtett eleinte, ám ahogy Roman állapota rosszabbodott, azt vették észre, hogy társa egyre gyengédebben bánik vele és láthatóan aggódott, mi történik barátjával.

 

„Visszavittük az állatorvoshoz, hiszen nem voltunk biztosak benne, hogy fokozódó fájdalma miatt kibírja-e a műtétig. Spanky is velünk tartott, de a koronavírusjárvány miatt előírt korlátozások nem engedték, hogy bekísérjük Romant a rendelőbe. Úgy 20 percig várakoztunk az autóban, Spanky pedig annyira aggódott barátja miatt, hogy folyamatosan nyüszögött, sírt és ugatott is, míg kisbetegünket kiengedték, és újra együtt lehettünk. – mesélte a gazdi a TheDodo magazinnak.  

 

A két kutya elválaszthatatlan egymástól
A két kutya elválaszthatatlan egymástól - Roman duzzadt füle fájdalmas volt, Spanky mellette maradt
Fotó: thedodo.com

 

A műtét sikerrel zárult, a rákövetkező napokban mindent megtettek kedvencük gyógyulásáért. Napközben Spanky vigyázott bátyjára, míg a gazdik dolgoztak. Felszereltek egy kamerát, hogy megbizonyosodhassanak afelől, minden rendben van otthon, és Roman is szépen lábadozik. Nemrég különös jelenet tárult a szemük elé: Spanky elmerengve nézegette szundikáló barátját, mintha azon gondolkozna, hogyan tehetné kényelmesebbé pihenését.

 

„Pár percig fel-alá járkált Roman körül, közben ránézett, majd a fekhelyére, és vissza. Egyszer csak fogta a matracot, és odacibálta a nappali közepén fekvő kutyához. Tekintetével mintha azt üzente volna neki: "tessék, ez a tiéd". A következő felvételen pedig azt láttuk, ahogy szorosan egymáshoz bújva alszanak. Többször is visszanéztem, alig hittem el.”

 

 

Spanky láthatóan aggódott testvére hogyléte miatt, és szeretett volna tenni valamit annak érdekében, hogy jobban érezze magát. Remek ötletnek tűnt az, hogy odaviszi mellé puha fekhelyét, így a lábadozó ebnek csupán fel kellett kecmeregnie a matracra. A munkából hazaérve nagy örömmel látta a gazdi, hogy még mindig együtt pihengetnek.

 

Mintha Spanky tudná, hogy bátyja nem igazán érzi jól magát, és eltökélte magában, hogy mellette marad, amíg jobban nem lesz. És bármit megtenne, hogy gyógyulása alatt biztonságban, kényelemben érezhesse magát. Hát ennyire szereti kutyatesóját.  

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben 7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben
Az utazási betegség létező dolog, de honnan tudhatjuk, hogy kedvencünk is ezzel küzd?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Letartóztathatják a nyírbogáti szaporítót a nyomozás idejére: ma hoz döntést a nyomozási bíró Hírek - Címlapon
Letartóztathatják a nyírbogáti szaporítót a nyomozás idejére: ma hoz döntést a nyomozási bíró
Hőssé vált az emberek szemében a biztonsági őr, aki ernyőt tartott az esőben várakozó kutya fölé Hírek - Címlapon
Hőssé vált az emberek szemében a biztonsági őr, aki ernyőt tartott az esőben várakozó kutya fölé