A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket

2023. szeptember 15., 09:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Magyar csapatok is segítik a mentést: eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel az árvíz sújtotta Líbiában.



Tragédia Líbiában: a Daniel névre keresztelt úgynevezett medicane, azaz a mediterrán térségben jellemző hurrikán óriási pusztítást végzett Líbiában. A hétvégén tombolt viharban mindössze egy nap alatt 400 milliméter eső esett. A folyók nem bírták el ezt a hatalmas mennyiségű csapadékot, de még nagyobb, felfoghatatlan méretű károkat két gát átszakadása okozott. A lezúduló, óriási mennyiségű víz mindent letarolt: embert, állatot, autókat, de még lakóépületeket is magával sodort. Eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel.

 

A mentés segítésére számos országból érkeznek mentőcsapatok – természetesen a magyar csapatok is azonnal útnak indultak. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Inter Rescue Mentőcsoport  46 emberrel és három kutyával indul útnak az árvíz sújtotta Líbiába a magyar kormány támogatásával. Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára azt írta a Facebook-oldalán, Magyarország kormánya a Hungary Helps - Magyarország segít programon keresztül 14 millió forint értékben támogatja a kiutazó csapatokat, a Magyar Honvédség pedig a kiutazásukban nyújt segítséget.

 

Repülővel utaznak Törökországig, onnan pedig hajóval indulnak tovább Líbia felé – írja Lehoczki László Facebook oldalán felesége, Lehoczki Beatrix. Az Inter Rescue Hungarian USAR Team három kutyával utazik Líbiába: Hope, Nózi és Smile fogják segíteni a túlélők utáni kutatást. Az Inter Rescue Hungarian USAR Team csapatai: a Spider Mentőcsoporttól Lehoczki László és Hope, valamint Binda Nikoletta Nózi nevű kutyájával; az Életjel mentőcsoporttól Turi László és Smile; a Főnix mentőcsoporttól Turi László (logisztika); valamint a Legott Mentőcsoporttól Madarász Lajos (búvár, szonár kezelő).

 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat 18 fővel indul az árvíz sújtotta területekre. Beszámolójuk szerint a Magyar Honvédség szállítórepülőjével már megérkeztem a törökországi Izmirbe, ahonnan a hajó indul tovább Líbiába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába
Megérkeztek Dernába és már meg is kezdték a munkát a katasztrófa sújtotta városban a magyar mentőcsapatok.

Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája
Sorfallal és finomságokból álló tortával búcsúztatták Kabost, a tűzvizsgáló kutyát nyugdíjba vonulása alkalmából.

Életet mentett Ego, a belga juhász Életet mentett Ego, a belga juhász
A Fertő-tónál került bajba egy nő – szerencsére Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája időben megtalálta!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére Hírek - Címlapon
Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére
Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson Hírek - Címlapon
Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson