A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket

2023. szeptember 15., 09:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Magyar csapatok is segítik a mentést: eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel az árvíz sújtotta Líbiában.



Tragédia Líbiában: a Daniel névre keresztelt úgynevezett medicane, azaz a mediterrán térségben jellemző hurrikán óriási pusztítást végzett Líbiában. A hétvégén tombolt viharban mindössze egy nap alatt 400 milliméter eső esett. A folyók nem bírták el ezt a hatalmas mennyiségű csapadékot, de még nagyobb, felfoghatatlan méretű károkat két gát átszakadása okozott. A lezúduló, óriási mennyiségű víz mindent letarolt: embert, állatot, autókat, de még lakóépületeket is magával sodort. Eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel.

 

A mentés segítésére számos országból érkeznek mentőcsapatok – természetesen a magyar csapatok is azonnal útnak indultak. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Inter Rescue Mentőcsoport  46 emberrel és három kutyával indul útnak az árvíz sújtotta Líbiába a magyar kormány támogatásával. Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára azt írta a Facebook-oldalán, Magyarország kormánya a Hungary Helps - Magyarország segít programon keresztül 14 millió forint értékben támogatja a kiutazó csapatokat, a Magyar Honvédség pedig a kiutazásukban nyújt segítséget.

 

Repülővel utaznak Törökországig, onnan pedig hajóval indulnak tovább Líbia felé – írja Lehoczki László Facebook oldalán felesége, Lehoczki Beatrix. Az Inter Rescue Hungarian USAR Team három kutyával utazik Líbiába: Hope, Nózi és Smile fogják segíteni a túlélők utáni kutatást. Az Inter Rescue Hungarian USAR Team csapatai: a Spider Mentőcsoporttól Lehoczki László és Hope, valamint Binda Nikoletta Nózi nevű kutyájával; az Életjel mentőcsoporttól Turi László és Smile; a Főnix mentőcsoporttól Turi László (logisztika); valamint a Legott Mentőcsoporttól Madarász Lajos (búvár, szonár kezelő).

 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat 18 fővel indul az árvíz sújtotta területekre. Beszámolójuk szerint a Magyar Honvédség szállítórepülőjével már megérkeztem a törökországi Izmirbe, ahonnan a hajó indul tovább Líbiába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére Hírek - Címlapon
Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére
Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson Hírek - Címlapon
Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson