A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Maradandó károsodást okozott kutyáinak a győri férfi, a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte

2021. június 07., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az ügyészség súlyosbítana a még nem jogerős ítéleten, mivel két kutya is súlyos, maradandó károsodásokat szenvedett el az elhanyagolás miatt.



 

A 49 éves férfi három kutyát tartott a Győrhöz közeli településen lévő otthonának udvarában. A kutyák olyan állapotba kerültek, hogy bejelentés érkezett a férfi ellen, akitől két kutyát egy állatvédő alapítvány már a rendőri intézkedéskor elvitt. A férfi ellen az ügyészség három rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat - írja a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye.

 

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi mindhárom kutyát állandó jelleggel láncon tartotta, nyakörv nélkül. Menedékük nem volt, egy ólba tudtak behúzódni, ahol egy rongyra feküdhettek. Élelemként a földre szórt főtt rizst kaptak, ivás céljából egy vödörben koszos víz volt nekik kihelyezve.

 

Az egyik német juhászkutya kórosan alultáplált volt, fején és fülén több sebbel, melyek elfertőződtek. Lába korábban eltört és rosszul forrt össze, ezért a kutya sántít. Állatorvosi ellátásban sosem részesült.

 

A boxer-keverék kutya a hosszú koplalás miatt májkárosodást szenvedett, fogai töröttek voltak, állatorvosi ellátásban ez az eb sem részesült soha.

 

 

Maradandó károsodást szenvedtek el a kutyák az elhanyagolás miatt
Maradandó károsodást szenvedtek el a kutyák az elhanyagolás miatt

 

 

A Győri Járásbíróság a férfit három rendbeli állatkínzás vétsége miatt - két évre felfüggesztett - hét hónap szabadságvesztésre ítélte.

 

Az ügyészség a büntetővégzéssel szemben a vádlott terhére súlyosabb minősítés és hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében tárgyalás tartását kérte, ugyanis az utóbb beszerzett állatorvosi iratok szerint két kutya esetében is megállapítható a maradandó egészségkárosodás. A német juhászkutyánál ugyanis a fülgyulladás az arc- és koponyacsontokat is érintette, emiatt egyik oldali hallójárata kiirtásra került, a beavatkozásból történő felgyógyulását követően azt a másik oldalon is el kell távolítani, emiatt teljesen meg fog süketülni. A boxer-keveréknél pedig egész életében májvédő kezelésre lesz szükség.

Ez pedig mindkét esetben kimeríti az állatkínzás bűntettét.

 

Az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fog jogerős döntést hozni.



 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Praktiker Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen Hírek - Címlapon
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen