A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait

2021. június 06., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Tárt karokkal fogadják az idős kutyákat, akik sokszor a hospice otthonban tapasztalhatják meg életükben először, milyen is az igazi szeretet.



Az ötlet egy állatbarát hölgy fejéből pattant ki néhány évvel ezelőtt, és rövidesen több segítője is akadt: olyan emberek, akik bátran megnyitják szívüket a kisöregek előtt, önzetlenségük magával ragadó. Azoknak a kutyáknak szeretnének segítséget nyújtani, akik idős koruk vagy betegségük miatt csupán néhány hónapot tölthetnek el még el a földön.

 

Sid, a csivava az idős kutyákat segítő hospice szervezet gondoskodását élvezi
Sid, a csivava az idős kutyákat segítő hospice szervezet gondoskodását élvezi
Fotó: Grey Muzzle Canine Hospice Project

 

Ám ezt a rövid időszakot sok-sok élménnyel, vidámsággal teszik szebbé: kellemes séták a természetben, kirándulás a tengerpartra, szeretgetés, kényeztetés mellett természetesen az ínyenc falatokat sem tagadják meg az őszpofiktól.

 

„A leghosszabb idő egy év volt, a legrövidebb pedig mindössze két hét. Annyira jó érzés, hogy különlegessé tehetjük számukra ezt az időszakot. Nem tudjuk, mikor van a születésnapjuk, de mindegyiküknek csapunk egy hatalmas szülinapi bulit.- mesélte mosolyogva. 

 

A sok-sok finomság között még fagylaltot is kóstolhatnak az idős kutyák
A sok-sok finomság között még fagylaltot is kóstolhatnak az idős kutyák
Fotó: Grey Muzzle Canine Hospice Project

 

Évente rengeteg kutya landol a menhelyeken pusztán azért, mert megöregedett, és már nincsen rá szükség. Sokuk olyan betegséggel küzd, mely hosszantartó kezelést igényel, és a gazdik egy része egy idő után már nem tudja fizetni az állatorvosi számlákat. Ezen a nehéz helyzeten szeretett volna segíteni Nicola Coyle, az idős kutyákat segítő "Grey Muzzle Canine Hospice Project" alapítója.

 

Mindegyik idős kutya kap egy hatalmas szülinapi partit
Mindegyik idős kutya kap egy hatalmas szülinapi partit
Fotó: Grey Muzzle Canine Hospice Project

 

Az általuk felkarolt ebeket ideiglenes befogadóknál helyezik el, ahol életük végéig gondoskodnak róluk. Szívvel-lélekkel teszik mindezt; másként nem is lehet. Időnként rettentő nehéz e feladat, hiszen minden egyes búcsú újabb repedést hagy az ember szívén. De minden egyes újabb mentett őszpofi rengeteg szeretettel tölti meg mindennapjaikat:

 

„Pokolian nehéz néha, mégsem tudnám elviselni a gondolatot, hogy életük alkonyán magukra hagyva, egyedül keljenek át a szivárványhídon.”

 

Meg, a border terrier mosolyog - Az idős kutyák meghálálják a törődést
Meg, a border terrier mosolyog - Az idős kutyák meghálálják a törődést
Fotó: Grey Muzzle Canine Hospice Project

 

Az állatbarát hölgy korábban ápolónőként dolgozott, mígnem elhatározta, minden erejével azon lesz, hogy minél szebbé varázsolja a rászoruló kutyusok hátralévő napjait. Vallja, hogy ők is ugyanúgy megérdemlik a gondoskodást, a szeretetet, mint fiatalabb társaik. És azt is, hogy megoszthassák valakivel a bennük rejlő csodát. Az utolsó pillanatokat is igyekeznek békével, hálával megtölteni, hogy méltósággal távozhassanak e világból.

 

 „Csak annyit kérnek, hogy szeressük őket és biztonságban legyenek. Őszintén hiszem, hogy megérdemlik a szép befejezést.”

 

Bakancslista kisöregeknek - Kirándulni is elviszik őket
Bakancslista kisöregeknek - Kirándulni is elviszik őket
Fotó: Grey Muzzle Canine Hospice Project

 

Ha Te is úgy érzed, szívesen megosztanád az életed egy őszpofival, látogass el a legközelebbi menhelyre, vagy érdeklődj állatmentő szervezeteknél. Milliószorosan meg fogja hálálni az a kisöreg, akit magadhoz veszel!

 

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! >

Forrás: mirror.co.uk
Indexkép forrás: Grey Muzzle Canine Hospice Project
Cikk első megjelenése: 2021. február 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MTI AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Hírek - Címlapon
Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
Kutyáink személyiségét mi, gazdik is alakítjuk Hírek - Címlapon
Kutyáink személyiségét mi, gazdik is alakítjuk