A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meg akart szabadulni kutyájától – egyszerűen átdobta az állatvédők kerítésén az ijedt négylábút

2023. június 23., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az még egy dolog, ha egy gazdi felismeri, mégsem tud megfelelően gondoskodni a magához vett kutyáról (bár ugye előre kellene ezt felmérni, még mielőtt befogad/vásárol egy állatot…) De a mód, ahogy sok ember megszabadul a megunt/feleslegessé vált/drága/beteg állatától… Egész egyszerűen bicskanyitogató. 

Hallottunk már autóból kitett kutyáról. Út szélén kitett kölykökről. Fához kikötött kutyáról... és egyszerűen szélnek eresztett ebekről, akiket meguntak a gazdáik… De lehet ezt még fokozni.

 

Ismét egy megdöbbentő eset történt, ezúttal Nyíregyházán. Az Állatbarát Alapítvány tette közzé, hogy valaki egyszerűen átdobott a kerítésükön egy kiskutyát. De még ezt sem tudta becsülettel véghezvinni: a közzétett felvétel alapján úgy tűnik, a kutyus még fenn is akadt a kerítés tetején.

 

Az Alapítvány erős szarkazmussal ír az esetről:

„Keressük azt a kedves, idősödő, kopaszodó, 60-65 körüli bácsit, aki ma reggel 6:50-kor szeretett volna minket meglátogatni, de a kapu sajnos zárva volt. Kék atlétát és terepszínű rövidnadrágot viselt. Sajnos valahogyan megbotlott szegény a kapu előtt, és a kezében tartott kutyuskáját egész véletlenül beejtette a kapun. Teljesen véletlenül történhetett, ez egyértelmű. A férfi távozott, de szeretnénk neki üzenni, hogy nyugodtan visszajöhet, most már itt vagyunk.

Őszintén sajnáljuk szegényt, biztosan nagyon szomorú a kutyusa miatt, de szerencsére a kicsinek nem tört el a lába, csak nagyon megijedt.

Reméljük, a kiskutya és szerető gazdija hamarosan újra egy család lehetnek.”

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Botrányos toklász helyzet Hírek - Címlapon
Botrányos toklász helyzet
Hűsölni szeretett volna, de beszorult a vécékagyló mögé – Tűzoltók szabadították ki a kiskutyát Hírek - Címlapon
Hűsölni szeretett volna, de beszorult a vécékagyló mögé – Tűzoltók szabadították ki a kiskutyát