A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meg akart szabadulni kutyájától – egyszerűen átdobta az állatvédők kerítésén az ijedt négylábút

2023. június 23., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az még egy dolog, ha egy gazdi felismeri, mégsem tud megfelelően gondoskodni a magához vett kutyáról (bár ugye előre kellene ezt felmérni, még mielőtt befogad/vásárol egy állatot…) De a mód, ahogy sok ember megszabadul a megunt/feleslegessé vált/drága/beteg állatától… Egész egyszerűen bicskanyitogató. 

Hallottunk már autóból kitett kutyáról. Út szélén kitett kölykökről. Fához kikötött kutyáról... és egyszerűen szélnek eresztett ebekről, akiket meguntak a gazdáik… De lehet ezt még fokozni.

 

Ismét egy megdöbbentő eset történt, ezúttal Nyíregyházán. Az Állatbarát Alapítvány tette közzé, hogy valaki egyszerűen átdobott a kerítésükön egy kiskutyát. De még ezt sem tudta becsülettel véghezvinni: a közzétett felvétel alapján úgy tűnik, a kutyus még fenn is akadt a kerítés tetején.

 

Az Alapítvány erős szarkazmussal ír az esetről:

„Keressük azt a kedves, idősödő, kopaszodó, 60-65 körüli bácsit, aki ma reggel 6:50-kor szeretett volna minket meglátogatni, de a kapu sajnos zárva volt. Kék atlétát és terepszínű rövidnadrágot viselt. Sajnos valahogyan megbotlott szegény a kapu előtt, és a kezében tartott kutyuskáját egész véletlenül beejtette a kapun. Teljesen véletlenül történhetett, ez egyértelmű. A férfi távozott, de szeretnénk neki üzenni, hogy nyugodtan visszajöhet, most már itt vagyunk.

Őszintén sajnáljuk szegényt, biztosan nagyon szomorú a kutyusa miatt, de szerencsére a kicsinek nem tört el a lába, csak nagyon megijedt.

Reméljük, a kiskutya és szerető gazdija hamarosan újra egy család lehetnek.”

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Botrányos toklász helyzet Hírek - Címlapon
Botrányos toklász helyzet
Hűsölni szeretett volna, de beszorult a vécékagyló mögé – Tűzoltók szabadították ki a kiskutyát Hírek - Címlapon
Hűsölni szeretett volna, de beszorult a vécékagyló mögé – Tűzoltók szabadították ki a kiskutyát