A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe

2021. november 22., 16:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére.



 

Henry, a mentett kutya érkezett elsőként a fiatal pár otthonába. Kifejezetten energikus kutyát kerestek, aki passzol aktív életmódjukhoz: kalandos utazások, túrák hegyen-völgyön és sátrazás a természet lágy ölén, méghozzá a varázslatos vadnyugaton. Kíváncsi és játékos lényével Henry tökéletes választásnak bizonyult: imád kint lenni a szabad levegőn, és boldogan követi gazdáit még nehezebb terepre is. 

 

Egy gond azonban újra és újra bekúszott az idilli képbe: a szeparációs szorongás. Azok, akik megküzdöttek már e problémával, pontosan tudjak, mekkora kihívást jelenthet kutya-gazdi számára egyaránt.

 

 

Henry és Baloo - Megható barátság köti össze kutyát és macskát
Henry és Baloo - Megható barátság köti össze kutyát és macskát
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

Henry lelki nyugalma érdekében ezért úgy döntöttek, keresnek neki egy különleges barátot, aki segít neki abban, hogy biztonságban érezze magát. Így került a képbe Baloo, a macska. Olyan nyugalom és magabiztosság lengi körül, melyre az ebnek óriási szüksége volt. Pillanatok alatt összebarátkoztak, és az is kiderült, hogy a cica legalább annyira imád kalandozni, mint családja.

 

Az első hosszabb túrájuk során találtak igazán egymásra: a kutya boldogan fedezte fel a vidéket, s a macska mindvégig a nyomában volt. Ahhoz viszont kellett egy kis idő, hogy megedződjön a bársonytalpú. Eleinte hamarabb elfáradt, de Henry odaadóan a segítségére sietett: engedte, hogy gazdái rátegyék a cicát, így utazhatott, míg szusszant egyet.

 

Henry, a kutya és Baloo, a macska
Henry, a kutya és Baloo, a macska
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

Szebbnél-szebb képeken örökítik meg, merre járnak, követőik nagy örömére. A bájos párosnak hála fontos célra leltek: létrehoztak egy természetvédelmi szervezetet, melynek keretében 1000 hektárnyi terület megőrzéséhez kívánnak hozzájárulni a vadnyugaton. Olyan vidék ez, ahol erdőtüzek pusztítottak, és jóformán csak hamu maradt utánuk. Fák ültetésével szeretnék visszaállítani az eredeti tájképet, hogy a vadállatok újra otthonra leljenek rajta. 

 

„Bámulatos, hogyan változtatta meg az életünket Henry és Baloo. Reményeink szerint másokat is inspirálhatunk arra, hogy fedezzék fel országunk szépségeit, és vigyázzanak természeti kincseinkre.”  - mesélték bizakodva a gazdik a Reader's Digest magazinnak adott interjúban. 

 

Kutya és macska minden kalandot együtt él át a varázslatos vadnyugaton
Kutya és macska minden kalandot együtt él át a varázslatos vadnyugaton
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

 

Forrás: rd.com
Indexkép forrás: instagram/henrythecoloradodog
Cikk első megjelenése: 2021. május 07.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Brimo partysátor Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák Hírek - Címlapon
Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák
Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat? Hírek - Címlapon
Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat?