A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe

2021. november 22., 16:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére. 

Henry, a mentett kutya érkezett elsőként a fiatal pár otthonába. Kifejezetten energikus kutyát kerestek, aki passzol aktív életmódjukhoz: kalandos utazások, túrák hegyen-völgyön és sátrazás a természet lágy ölén, méghozzá a varázslatos vadnyugaton. Kíváncsi és játékos lényével Henry tökéletes választásnak bizonyult: imád kint lenni a szabad levegőn, és boldogan követi gazdáit még nehezebb terepre is. 

 

Egy gond azonban újra és újra bekúszott az idilli képbe: a szeparációs szorongás. Azok, akik megküzdöttek már e problémával, pontosan tudjak, mekkora kihívást jelenthet kutya-gazdi számára egyaránt.

 

 

Henry és Baloo - Megható barátság köti össze kutyát és macskát
Henry és Baloo - Megható barátság köti össze kutyát és macskát
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

Henry lelki nyugalma érdekében ezért úgy döntöttek, keresnek neki egy különleges barátot, aki segít neki abban, hogy biztonságban érezze magát. Így került a képbe Baloo, a macska. Olyan nyugalom és magabiztosság lengi körül, melyre az ebnek óriási szüksége volt. Pillanatok alatt összebarátkoztak, és az is kiderült, hogy a cica legalább annyira imád kalandozni, mint családja.

 

Az első hosszabb túrájuk során találtak igazán egymásra: a kutya boldogan fedezte fel a vidéket, s a macska mindvégig a nyomában volt. Ahhoz viszont kellett egy kis idő, hogy megedződjön a bársonytalpú. Eleinte hamarabb elfáradt, de Henry odaadóan a segítségére sietett: engedte, hogy gazdái rátegyék a cicát, így utazhatott, míg szusszant egyet.

 

Henry, a kutya és Baloo, a macska
Henry, a kutya és Baloo, a macska
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

Szebbnél-szebb képeken örökítik meg, merre járnak, követőik nagy örömére. A bájos párosnak hála fontos célra leltek: létrehoztak egy természetvédelmi szervezetet, melynek keretében 1000 hektárnyi terület megőrzéséhez kívánnak hozzájárulni a vadnyugaton. Olyan vidék ez, ahol erdőtüzek pusztítottak, és jóformán csak hamu maradt utánuk. Fák ültetésével szeretnék visszaállítani az eredeti tájképet, hogy a vadállatok újra otthonra leljenek rajta. 

 

„Bámulatos, hogyan változtatta meg az életünket Henry és Baloo. Reményeink szerint másokat is inspirálhatunk arra, hogy fedezzék fel országunk szépségeit, és vigyázzanak természeti kincseinkre.”  - mesélték bizakodva a gazdik a Reader's Digest magazinnak adott interjúban. 

 

Kutya és macska minden kalandot együtt él át a varázslatos vadnyugaton
Kutya és macska minden kalandot együtt él át a varázslatos vadnyugaton
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

 

Forrás: rd.com
Indexkép forrás: instagram/henrythecoloradodog
Cikk első megjelenése: 2021. május 07.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

Egy vadidegen kutya pislogott a párra az ágyban, mikor felébredtek az éjszaka közepén Egy vadidegen kutya pislogott a párra az ágyban, mikor felébredtek az éjszaka közepén
Úgy aludt a puha párnák között, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Több mint 12 ezer kilogramm száraz táppal segítették a SPAR-vásárlói az állatmenhelyek lakóit Több mint 12 ezer kilogramm száraz táppal segítették a SPAR-vásárlói az állatmenhelyek lakóit
„Mancs a bajban!” elnevezéssel kétnapos állateledel-gyűjtő kampányt szervezett a SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal karöltve 2022. május 7-8-án a kijelölt INTERSPAR áruházakban. Kutya száraz tápból több mint 10 ezer kilogramm, macska száraz tápból pedig közel 2 ezer kilogramm gyűlt össze a vásárlók adományainak köszönhetően.

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Gyűjtőakció a bajba jutott állatokért – Indul a Mancs a bajban! akció Gyűjtőakció a bajba jutott állatokért – Indul a Mancs a bajban! akció
Vásárlóival közösen támogatja a nehéz sorsú, bajba jutott állatokat a SPAR Magyarország, amely a Mancs a bajban! nevű állateledel-gyűjtő akciójával immár hagyományt teremtve második alkalommal hívja fel a társadalom figyelmét az állatvédő civil szervezetek munkájának fontosságára. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával idén 2022. május 7-én és 8-án várják az adományokat a civilek a kijelölt INTERSPAR hipermarketekben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Praktiker Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák Hírek - Címlapon
Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák
Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat? Hírek - Címlapon
Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat?