A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe

2021. november 22., 16:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére. 

Henry, a mentett kutya érkezett elsőként a fiatal pár otthonába. Kifejezetten energikus kutyát kerestek, aki passzol aktív életmódjukhoz: kalandos utazások, túrák hegyen-völgyön és sátrazás a természet lágy ölén, méghozzá a varázslatos vadnyugaton. Kíváncsi és játékos lényével Henry tökéletes választásnak bizonyult: imád kint lenni a szabad levegőn, és boldogan követi gazdáit még nehezebb terepre is. 

 

Egy gond azonban újra és újra bekúszott az idilli képbe: a szeparációs szorongás. Azok, akik megküzdöttek már e problémával, pontosan tudjak, mekkora kihívást jelenthet kutya-gazdi számára egyaránt.

 

 

Henry és Baloo - Megható barátság köti össze kutyát és macskát
Henry és Baloo - Megható barátság köti össze kutyát és macskát
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

Henry lelki nyugalma érdekében ezért úgy döntöttek, keresnek neki egy különleges barátot, aki segít neki abban, hogy biztonságban érezze magát. Így került a képbe Baloo, a macska. Olyan nyugalom és magabiztosság lengi körül, melyre az ebnek óriási szüksége volt. Pillanatok alatt összebarátkoztak, és az is kiderült, hogy a cica legalább annyira imád kalandozni, mint családja.

 

Az első hosszabb túrájuk során találtak igazán egymásra: a kutya boldogan fedezte fel a vidéket, s a macska mindvégig a nyomában volt. Ahhoz viszont kellett egy kis idő, hogy megedződjön a bársonytalpú. Eleinte hamarabb elfáradt, de Henry odaadóan a segítségére sietett: engedte, hogy gazdái rátegyék a cicát, így utazhatott, míg szusszant egyet.

 

Henry, a kutya és Baloo, a macska
Henry, a kutya és Baloo, a macska
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

Szebbnél-szebb képeken örökítik meg, merre járnak, követőik nagy örömére. A bájos párosnak hála fontos célra leltek: létrehoztak egy természetvédelmi szervezetet, melynek keretében 1000 hektárnyi terület megőrzéséhez kívánnak hozzájárulni a vadnyugaton. Olyan vidék ez, ahol erdőtüzek pusztítottak, és jóformán csak hamu maradt utánuk. Fák ültetésével szeretnék visszaállítani az eredeti tájképet, hogy a vadállatok újra otthonra leljenek rajta. 

 

„Bámulatos, hogyan változtatta meg az életünket Henry és Baloo. Reményeink szerint másokat is inspirálhatunk arra, hogy fedezzék fel országunk szépségeit, és vigyázzanak természeti kincseinkre.”  - mesélték bizakodva a gazdik a Reader's Digest magazinnak adott interjúban. 

 

Kutya és macska minden kalandot együtt él át a varázslatos vadnyugaton
Kutya és macska minden kalandot együtt él át a varázslatos vadnyugaton
Fotó: Instagram/henrythecoloradodog

 

 

Forrás: rd.com
Indexkép forrás: instagram/henrythecoloradodog
Cikk első megjelenése: 2021. május 07.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Zavarba ejtőnek tűnhet, ám a kutyák számára a kommunikáció lényeges részét képezi az, hogy megszimatolják egymás intim területeit. Miben segíti ez őket?

Szív és Lélek - Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya Szív és Lélek - Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya
"Ráhajtotta buciját, mintha ölelésével búcsúzott volna tőle."

14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya 14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya
Az imádnivaló melák mindenkinek belopta magát a szívébe, mégis időbe telt, mire rátalált az Igazi Gazdi.

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani
Nem számít, milyen hangulatban érkezünk haza egy hosszú nap végén, négylábú barátunk kicsattanó örömmel fogad minket. De ha kedvencünk szokatlanul bújós, érdemes odafigyelni rá!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MTI Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák Hírek - Címlapon
Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák
Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat? Hírek - Címlapon
Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat?