A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható örökbefogadás: magához vette a 17 éves kutya a kóbor kiscicát

2022. január 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Gazdái meglepődve fedezték fel egy szép napon, hogy kedvencük nincs egyedül a teraszon: egy szürke szőrpamacs bújt hozzá szorosan. Pedig nem is volt macskájuk…Szeretetet adni jó érzés, mindkét fél szívét megmelengeti. Bailey, a kisöreg pontosan tudja ezt, és ha valaki, akkor családja is elmondhatja, hogy kedvencüknek hála milyen aranyos fordulatot vett életük.

 

Amikor 2007-ben örökbefogadták, egy olyan helyről mentették ki, ahol testét kihasználták, lelkét megtörték. Egymás után kellett világra hoznia újabb és újabb almokat, de még a borzalmas körülmények között is igyekezett mindent megtenni értük, egész lényét odaadta kicsinyeinek. Fiatal volt még, mikor megkezdhette új életét, olyan emberek mellett, akik családtagként szeretik, megbecsülik őt. Múltját hátrahagyta, de anyai ösztöneit mégis felébresztette egy váratlan vendég.

 

Bailey, a 17 éves kutyus mindig is jó anyuka volt
Bailey, a 17 éves kutyus mindig is jó anyuka volt
Fotó: thedodo.com

 

Néhány hónappal ezelőtt vidékre költöztek, ahol az erdő szélén Bailey élvezheti a természet közelségének csendjét, ahol a mindent átható nyugalmat legfeljebb a madarak csicsergése színesíti meg. Ebbe az idilli képbe tipegett be bársonytalpain egy kóbor cica.

 

Hagytak kint neki élelmet és vizet, de sokáig nem vethettek rá pillantást, annyira félt. Jobbnak látta elbújni vackában a ház mögött, ahová egy idő után Bailey is sűrűn ellátogatott. Kíváncsisága vezethette oda, vagy egy kis társaságra vágyott, nem tudni. Ám egy szép napon furcsa látvány tárult a gazdik szeme elé, ahogy kinéztek a teraszra. Kedvencük mancsai között egy szürke szőrpamacs foglalt helyet,és szorosan hozzábújt. Így melengette kis védencét Bailey, a jószívű kutyus:

 

Bailey, az idős kutya és barátja, a kóbor kiscica
Bailey, az idős kutya és barátja, a kóbor kiscica
Fotó: thedodo.com

 

„Bailey ezelőtt sohasem barátkozott vadon élő állatokkal, kóborokkal sem. Ebből is látszik, mennyi szeretet lakozik benne. Mindig is nagyon kedves természetű volt” – mesélte gazdája.

 

Ezúttal azonban mintha titkos küldetésre vállalkozott volna, és családja elhatározta, hogy követik őt, bármit is gondolt ki. Beengedték szívükbe a kóbor kismacskát, és lassacskán egyre közelebb kerültek egymáshoz. Bizalmatlansága napról-napra csökkent, mintha Bailey hatására megértette volna, hogy ezektől az emberektől nem kell tartania, szívesen látják.

 

„Kiscica – így neveztük el – ma már velünk együtt él a házban. Folyton Bailey nyomában van, mintha a kölyke lenne. Ő is a családunk tagja lett.”

 

A cica otthonra és szerető családra talált a kutyának hála
A cica otthonra és szerető családra talált a kutyának hála
Fotó: thedodo.com

 

És életében először a 17 éves kutyusnak sem kell attól tartania, amit fiatalon oly sokszor átélt: ezt a picit senki nem fogja elvenni tőle, minden pillanatot együtt tölthetnek békében, szeretetben. Talán még nincs is tisztában azzal, hogy egy kóbor macska életét mentette meg azáltal, hogy otthont nyújtott neki. A cica aligha élte volna túl kint a telet ebben a dermesztő hidegben.

 

De mindketten új esélyt kaptak, és éltek vele - lelki sebeik begyógyulhattak, és bájos pofijukról lerí a hála és öröm. Természetesen Kiscica is nagyon élvezi az új helyzetet, mindenkivel megbarátkozott, de azért mégiscsak „anyukája”, Bailey az igazi, akihez szíve húzza.

 

Az idős kutya és a kiscica együtt pihen
Az idős kutya és a kiscica együtt pihen
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Testével melegítette sérült gazdáját a kutya, miután hegymászás közben 150 métert zuhantak Testével melegítette sérült gazdáját a kutya, miután hegymászás közben 150 métert zuhantak
Összegömbölyödött gazdáján, és 13 órán át tartotta melegen a dermesztő hidegben, míg megérkeztek a speciális mentők.

Ízületi gyulladás kutyáknál - Mit kell tudnunk a betegségről? Ízületi gyulladás kutyáknál - Mit kell tudnunk a betegségről?
Elsősorban időskorú kutyákat érinti a betegség, de fiatalabb korban is előfordulhat bizonyos állapotok kapcsán. Milyen tünetek utalnak ízületi gyulladásra és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Karácsony este egy táskában dobtak ki öt kölyköt – megtalálóik fogadták örökbe őket Karácsony este egy táskában dobtak ki öt kölyköt – megtalálóik fogadták örökbe őket
A karácsony szelleme a négy rendőrt is magával ragadta, ahogy meglátták a táska alján lapuló öt apróságot.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatkínzásért közérdekű munka büntetést kapott egy pár Hírek - Címlapon
Állatkínzásért közérdekű munka büntetést kapott egy pár
Minden második magyar háztartásban van kutya - Jelentősen nőtt a kutyatartók száma a vírusidőszakban Hírek - Címlapon
Minden második magyar háztartásban van kutya - Jelentősen nőtt a kutyatartók száma a vírusidőszakban