A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megvárta gazdái kislányának születését a 18 éves kutya, mielőtt átkelt a Szivárványhídon

2017. november 04., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Rocky talán érezte, hogy már kevés ideje van hátra családja körében, de kitartott! Életben maradt, hogy köszönthesse újszülött "kishúgát". Felemelő történet!17 éves is elmúlt már a keverék Rocky 2015. decemberében, mikor a marylandi pár, Beth és Michael Clark úgy döntöttek, örökbefogadják a menhelyről. Nem tudtak ellenállni szomorú tekintetének, egy pillanat alatt beleszerettek:

 

„Megláttam ezt az őszülő, csont és bőr kutyát és azt mondtam a férjemnek, hazavisszük. Nem hagyhattam, hogy a rácsok mögött érje a vég a kisöreget.”

 

Így örült Rocky, mikor örökbefogadták
Így örült Rocky, mikor örökbefogadták
Fotó: facebook.com/FAACAC/

 

Bár már jócskán benne volt a korban, nagy örömmel vett rész családja mindennapjaiban bő egy éven át:

 

„Rocky teljessé tette az életünket. Szeretett velünk táncolni és a közelünkben lenni. Az idő előrehaladtával egyre nehezebben mászott fel a lépcsőn, ezért férjem cipelte fel az ölében minden este az emeletre, hogy mellettünk alhasson. A hosszú séták helyett a kertben üldögélve élveztük a nap meleg sugarait.”

 

Sajnos első babájukat elveszítették tavaly, a fájdalmas időszakban azonban Rocky jelenléte nyugalmat és kedvességet hozott a fiatal édesanya életébe. Mikor fény derült arra, hogy Beth újra állapotos, megosztották egymással boldogságukat is. Rocky segítségét is igénybe vették a nagy bejelentésnél:

 

Anya és Apa megajándékoz egy kisemberrel
Anya és Apa megajándékoz egy kisemberrel
Fotó: facebook.com/FAACAC/

 

„Rocky nem igazán vette észre a változást, míg el nem kezdett gömbölyödni  pocakom. Hihetetlenül gyengéden viselkedett velem, és nagyon szépen alkalmazkodott ehhez az egész baba-dologhoz."

 

Az idős kutyus egészsége váratlanul hanyatlásnak indult, rohamszerű tünetei lettek, mikor az anyuka a hetedik hónapban járt. Állatorvosai szerették volna bent tartani az állatkórházban, de gazdái úgy döntöttek, hazaviszik, hogy mellettük lehessen a hátralévő időben. Szeretettel és melegséggel vették körül az utolsó pillanatig.

 

Rocky nagyon várta már kishúga születését
KépaláírásRocky nagyon várta már kishúga születését
Fotó: facebook.com/FAACAC/

 

Idén április 5-én megszületett kislányuk, Hazel. Mikor a csecsemővel együtt beléptek az ajtón, Rocky összeszedte minden maradék erejét az új családtag köszöntésére. Megszaglászta a pici babát és letette mellé a fejét.

 

„Gyönyörű látvány volt, potyogtak a könnyeim.” - idézte fel a kismama.

 

Aznap éjjel Rocky rosszul lett, és bármennyire is szerették volna, ha még velük marad, nem akarták, hogy szenvedjen. Békésen szenderült örök álomra, mikor átkelt a Szivárványhídon, s most már fentről vigyáz kishúgára. 

 

Megvárta kishúga születését az idős kutya
Megvárta kishúga születését az idős kutya
Fotó: facebook.com/FAACAC/

 

„Szavakkal lehetetlen leírni, mennyire szerettük őt, nagyon nehéz nélküle.” 

 

Hű négylábú társuk elvesztésének gyászába ugyanakkor öröm is vegyül, hiszen Rocky találkozhatott kislányukkal. Igazi csodaként élték ezt meg! A menhely munkatársai is emlékeztek a különleges kutyára, szerették volna meghálálni gondoskodásukat. Egy kezeslábast ajándékoztak a kislánynak, melyen ez áll:

 

„Kedves Hazel! Egy nap Anyukád és Apukád elmeséli majd első kutyád történetét. Szerdán kora reggel megérkeztél e világra, csütörtök este pedig hazavittek büszke szüleid. Rocky, aki akkor már 18 éves is bőven elmúlt, ott volt, hogy találkozhasson Veled.”

 

Szeretetben élt az idős kutya utolsó hónapjaiban
Szeretetben élt az idős kutya utolsó hónapjaiban
Fotó: facebook.com/FAACAC/

 

A fiatal pár tisztában volt vele, hogy talán már nem sok időt tölthet el velük Rocky, mégis beengedték szívükbe és otthonukba ezt a csodálatos kisöreget. Történetük remélhetőleg sokakat inspirál majd arra, hogyha örökbefogadáson gondolkodnak, nézzenek körül az idős kutyák között is. Ezerszeresen hálálják meg a szeretetet és gondoskodást!

Forrás: facebook.com/FAACAC/, iheartdogs.com, today.com
Indexkép forrás: facebook.com/FAACAC/
Cikk első megjelenése: 2017. május 04.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Megható örökbefogadás: magához vette a 17 éves kutya a kóbor kiscicát Megható örökbefogadás: magához vette a 17 éves kutya a kóbor kiscicát
Gazdái meglepődve fedezték fel egy szép napon, hogy kedvencük nincs egyedül a teraszon: egy szürke szőrpamacs bújt hozzá szorosan. Pedig nem is volt macskájuk…

Hihetetlenül aranyos a vak husky, amikor a hónak örül - Mosolya ragadós Hihetetlenül aranyos a vak husky, amikor a hónak örül - Mosolya ragadós
Bár nem látja, de érzi a havat, és egyszerűen nem tud betelni vele. Nézzétek, milyen vidáman bolondozik!

Kényszerpihenőre kerülnek a német rendőrkutyák az új állatvédelmi törvényük miatt Kényszerpihenőre kerülnek a német rendőrkutyák az új állatvédelmi törvényük miatt
Németországban január elsején lépett életbe az új állatvédelmi törvény, ami miatt a berlini rendőrkutyák egy részét kényszerpihenőre kell küldeni. A törvény szerint ugyanis az a módszer, amivel kiképzik és vezetik a kutyákat, állatkínzásnak minősül.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Korlátozások az erdőlátogatásban - tájékozódj indulás előtt! Hírek - Címlapon
Korlátozások az erdőlátogatásban - tájékozódj indulás előtt!
Kutyás képet tett ki a Google a Halottak napja alkalmából - de mit jelent? Hírek - Címlapon
Kutyás képet tett ki a Google a Halottak napja alkalmából - de mit jelent?