A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Korlátozások az erdőlátogatásban - tájékozódj indulás előtt!

2017. november 04., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Épp hogy véget ért az ősz ebzárlat miatti korlátozás, kezdődik az újabb: indulnak a társas vadászatok, így az erdők egyes részei korlátozás alá eshetnek. A vadászatok akár turistaútvonalakat is érinthetnek, így kirándulás, túra, vagy csak egy erdei séta előtt is érdemes tájékozódni!



Az ősz utolsó hónapjától egészen tél végéig zajlanak a társas vadászatok. Ez az időszak a legalkalmasabb a vadállomány szabályozására, ám a túrázóktól, kirándulóktól fokozott odafigyelést, és alapos szervezést igényel. A vadászatok helyszínei legtöbbször elkerülik a kirándulók által használt útvonalakat. Egy-egy esetben azonban mégis keresztezi egymást a két útvonal, emiatt még inkább fontos, hogy indulás előtt tájékozódjunk.

 

A vadászatok helyszíne gyakran időjárásfüggő is, így előfordulhat, hogy a pontos terület csak a vadászatot megelőző napon derül ki - így indulás előtt az utolsó pillanatban is érdemes ránézni az erdészet honlapjára, vagy telefonon utánakérdezni.

 

Az éppen zajló vadászatról a helyszínen is kaphatunk általában tájékoztatást szakembertől, és/vagy jelzőtáblák áltat. Érdemes azonban előre tájékozódni, hogy ne a helyszínen érjen bennünket kellemetlen meglepetés a lezárásról.

 

Az erdőlátogatási tilalmakról a társaságok folyamatosan töltik fel az információkat.

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. területein várható korlátozások időpontjai és helyszínei már tudhatók - ide kattintva érhetők el

 

Az ősszel zajló vadászatok több helyen november végéig is tartanak, ez esetben általában délután 15:00 és reggel 09:00 között él az erdőlátogatási tilalom - ez a hét minden napjára vonatkozik. Az adott terület illetékes erdőgazdálkodási szervezeténél pontosabb információt kaphatunk a korlátozások részleteiről. Ide kattintva találhatók linkek, melyek az aktuális korlátozásokról szóló információkhoz vezetnek.

 

 

 

Témába vág

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal
A Bükkalja festői fekvésű településeit fedeztük fel. Kirándultunk Cserépfalu környékén, majd az idilli hangulatú Noszvaj vendégszerető, hagyományait őrző látnivalóiban merültünk el, aminek a természeti környezete is felejthetetlen volt. Kutyabarát szállásunk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ottlétünk felejthetetlen maradjon.

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mindennél jobban vágyott a szeretetre a vak tacskó, aki 18 évesen maradt magára Hírek - Címlapon
Mindennél jobban vágyott a szeretetre a vak tacskó, aki 18 évesen maradt magára
Megvárta gazdái kislányának születését a 18 éves kutya, mielőtt átkelt a Szivárványhídon Hírek - Címlapon
Megvárta gazdái kislányának születését a 18 éves kutya, mielőtt átkelt a Szivárványhídon