A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat

2018. szeptember 22., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Noé bárkája csak kerekeken - szinte szó szerint. A korábban iskolabuszként használt jármű rögtönzött állatmenhellyé alakult. A jármű nagy terének hála több mint 60 kutyát menthetett meg a busz vezetője a Florence hurrikán okozta árvíz elől.Az 51 éves Tony Alsup álma, hogy egy nap saját állatmenhelyet nyithasson, minél több állatnak adva új esélyt egy boldogabb életre. Addig is ott próbál segíteni az állatoknak, ahol csak tud - különösen az olyan katasztrófahelyzetek esetén, mint amilyen a Harvey hurrikán volt, vagy az idén tomboló Florence hurrikán, mely óriási áradásokat okoz.  A természeti katasztrófa sajnos semmit nem kímél, így az állatmenhelyek is segítségre szorulnak, a négylábúakat próbálják mielőbb biztonságos helyre, más menhelyekre és ideiglenes befogadókhoz szállítani. Ebben szeretett volna segíteni Tony is, ám megfelelő járműve nem volt erre a célra.

 

 

 

 

És ekkor jött az ötlet: megvásárolt egy régi sárga iskolabuszt, amit otthon kicsit át is alakított: kiszedte az üléseket, hogy még nagyobb hely legyen a járműben. Azóta a természeti katasztrófák sújtotta területeken segít az állatok szállításában - még Puerto Ricoból is mentett kutyákat korábban.

 

 

 

 

A Florence hurrikán közeledtével ismét buszba szállt az állatbarát sofőr: a veszélyeztetett területekről 53 kutyát és 11 macskát szállított el biztonságos helyre. A buszba szállítóboxok és ketrecek kerültek be, a padlótól egészen a plafonig megtelt a busz - természetesen mind biztonságosan rögzítve lett. Az állatokon kívül azok felszerelései, eledelei is bekerültek a járműbe. Az árvíz elől kimenekített állatokat különböző menhelyekre szállította Tony, ahol biztonságban lehetnek a hurrikán ideje alatt - sőt, van amelyikük azóta már szerető otthonra is talált! 

Forrás: iheartdogs.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Ebugatta Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 vegyszer, ami viszketést okoz Hírek - Címlapon
10 vegyszer, ami viszketést okoz
50 ezer éves, jégbe fagyott farkaskölyköt találtak Kanadában Hírek - Címlapon
50 ezer éves, jégbe fagyott farkaskölyköt találtak Kanadában