A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhely, ami kutyabarát!

Bécsben nyílt Európa legmodernebb menhelye


2015. március 08., 19:00


Szerző: RSM


Kategória: Állatvédelem
Ezen a hétvégén nyitotta meg kapuit az az ultramodern menhely Bécsben, mely 150 kutyát, 300 macskát és több száz kisállatot tud befogadni. A telep érdekessége, hogy környezetbarát technológiával készült, a legkorszerűbb elvárásoknak megfelelően.Március első hétévégéjén adták át ezt az állatbarát menhelyet Ausztria fővárosában. 

A közel tízezer négyzetméteres területen felépített befogadó otthon kivitelezésekor az volt a cél, hogy megszüntessék a menhelyekkel kapcsolatos előítéleteket. Ezért olyan szellőzőrendszert, padozatot és energiaellátást terveztek és valósítottak meg, ami a belépőkkel feledteti, hogy menhelyen járnak. 

A szomszédos szeméttelep által kibocsájtott depóniagáz biztosítja a meleget és a melegvízet az épületben, ez energiaújrahaszosítás szempontjából jelentős előrelépés és fejlesztés. 

 

menhelybécs1
Az utolsó simítások a nagyközönség megérkezése előtt
Fotó: http://www.arabella.at/

 

menhelybécs5
Hivatalos megnyitó
Fotó: http://www.krone.at/

 

A menhelyre olyan állatokat fogadnak, melyek elkóboroltak, kidobták őket, vagy megszöktek gazdáiktól. A szakemberek segítségével rendbe teszik a beérkezőket, és maximális ellátásban részesítik őket, mielőtt új gazdához kerülnek. A rehabilitáció eszköze a hatalmas kutyafuttató és az új életre való felkészítés. Ehhez képzett állatvédőket, trénereket, orvoskat és önkénteseket foglalkoztatnak. 

 

menhelybécs3
Szakemberek foglalkoznak a rehabilitócióval
Fotó: http://www.heute.at/

 

Az állatok kiválasztásában is új rendszert vezettek be. Míg a kisállatokat és a macskákat közvetlenül a menhelyen lehet megtekinteni, addig  a kutyák esetében interjúlapot kell kitölteni és konzultációs időpontot kérni. Az adatbankból a feltöltött fotók alapján már lehet válogatni a menhelyen tartózkodó kutyák közül. 

Második lépésként a menhelyen való találkozáskor az állatgondozóval megbeszélik a leendő kutya paramétereit, és a befogadó elvárásait, és csak ez alapján javasolnak kutyát számára. 

Ezután lehet szó a személyes találkozóról. Ha minden megfelelően alakul, akkor csak egy ismerkedési szakasz után lehet aláírni a szerződést és az új családtagot hazavinni. 

 

menhelybécs4
Hazafelé
http://www.arabella.at/

 

Ezt a projektet megismerve elmondható, hogy szomszédaink valóban előbbre járnak nálunk. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Rehabportál MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát nevek Hírek - Címlapon
Kutyabarát nevek
A 3 leggyakoribb oktatási hiba, amikkel összezavarhatod kutyádat Hírek - Címlapon
A 3 leggyakoribb oktatási hiba, amikkel összezavarhatod kutyádat