A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhely, ami kutyabarát!

Bécsben nyílt Európa legmodernebb menhelye


2015. március 08., 19:00


Szerző: RSM


Kategória: Állatvédelem
Ezen a hétvégén nyitotta meg kapuit az az ultramodern menhely Bécsben, mely 150 kutyát, 300 macskát és több száz kisállatot tud befogadni. A telep érdekessége, hogy környezetbarát technológiával készült, a legkorszerűbb elvárásoknak megfelelően.Március első hétévégéjén adták át ezt az állatbarát menhelyet Ausztria fővárosában. 

A közel tízezer négyzetméteres területen felépített befogadó otthon kivitelezésekor az volt a cél, hogy megszüntessék a menhelyekkel kapcsolatos előítéleteket. Ezért olyan szellőzőrendszert, padozatot és energiaellátást terveztek és valósítottak meg, ami a belépőkkel feledteti, hogy menhelyen járnak. 

A szomszédos szeméttelep által kibocsájtott depóniagáz biztosítja a meleget és a melegvízet az épületben, ez energiaújrahaszosítás szempontjából jelentős előrelépés és fejlesztés. 

 

menhelybécs1
Az utolsó simítások a nagyközönség megérkezése előtt
Fotó: http://www.arabella.at/

 

menhelybécs5
Hivatalos megnyitó
Fotó: http://www.krone.at/

 

A menhelyre olyan állatokat fogadnak, melyek elkóboroltak, kidobták őket, vagy megszöktek gazdáiktól. A szakemberek segítségével rendbe teszik a beérkezőket, és maximális ellátásban részesítik őket, mielőtt új gazdához kerülnek. A rehabilitáció eszköze a hatalmas kutyafuttató és az új életre való felkészítés. Ehhez képzett állatvédőket, trénereket, orvoskat és önkénteseket foglalkoztatnak. 

 

menhelybécs3
Szakemberek foglalkoznak a rehabilitócióval
Fotó: http://www.heute.at/

 

Az állatok kiválasztásában is új rendszert vezettek be. Míg a kisállatokat és a macskákat közvetlenül a menhelyen lehet megtekinteni, addig  a kutyák esetében interjúlapot kell kitölteni és konzultációs időpontot kérni. Az adatbankból a feltöltött fotók alapján már lehet válogatni a menhelyen tartózkodó kutyák közül. 

Második lépésként a menhelyen való találkozáskor az állatgondozóval megbeszélik a leendő kutya paramétereit, és a befogadó elvárásait, és csak ez alapján javasolnak kutyát számára. 

Ezután lehet szó a személyes találkozóról. Ha minden megfelelően alakul, akkor csak egy ismerkedési szakasz után lehet aláírni a szerződést és az új családtagot hazavinni. 

 

menhelybécs4
Hazafelé
http://www.arabella.at/

 

Ezt a projektet megismerve elmondható, hogy szomszédaink valóban előbbre járnak nálunk. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát nevek Hírek - Címlapon
Kutyabarát nevek
A 3 leggyakoribb oktatási hiba, amikkel összezavarhatod kutyádat Hírek - Címlapon
A 3 leggyakoribb oktatási hiba, amikkel összezavarhatod kutyádat