A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát nevek

Az egyszerűtől az extrémig


2015. március 09., 20:30


Szerző: RSM


Kategória: Könnyű
A hozzánk kerülő kutyának mi legyen a neve? Könnyen megjegyezhetőt, vagy valami meghökkentőt válasszunk? A kutya fajtájához illő legyen, vagy hagyományos?
Nehéz kérdések ezek, ugyanúgy, ahogy a gyereknevek.Hetedik osztályos voltam, és az amerikai felfedezőkről tanultunk. Ekkor mászott a fülembe Fulton neve. Akkor, ott a történelemórán eldöntöttem, ha valaha kutyám lesz - remélhetőleg egy bobtail -, Fulton lesz a neve. 

Fulton végül egy németjuhász képében érkezett hozzánk, és maradt hét évig. Fulinak becéztük, és más nevet el sem tudtam volna képzelni neki. Azóta sem találkoztam ilyen nevű kutyával. 

 

Pötyit a tenyésztő nevezte el, és mi nem változtattunk. A törzskönyvi Parraghegyi Borzas Xénia kicsit bonyolultnak tűnt. Démon Umaki néven látta meg a napvilágot, egy "U" alomból, és amikor befogadtuk dobermannos ismerős javaslatára neveztük el. 

Marcit így kaptuk. Gazdája, az öreg néni, egyszerűsített, így minden korábbi kutyáját is Marcinak hívott. 

 

A szakemberek azt mondják, hogy a kutyáknak praktikus, könnyen megjegyezhető nevet érdemes adni. Álljon két szótagól, jellemző legyen valamennyire a fajtára. A magánhangzók, mássalhangzók játékával is segíthetünk a kölyökkutyának megjegyezni a nevét. 

 

kutyanév4
Nem könnyű dönteni
Fotó: http://blog.whitepages.com/

 

A névválasztást előre lendíti, ha tudjuk a testi paramétereit az adott fajtának. A kisebbeknek választhatunk kedveskedő, alkatára utaló nevet, pl.: Picúr, Tacsi, Hópihe stb. A nagyoknak, vérmérsékletüktől függően határozott, keményebb neveket: Démon, Astor, Zeusz stb. 

 

kutyanév3
Vajon divatőrült a gazdája? 
Fotó: http://25.media.tumblr.com/

 

Persze, vicces kedvünken is lehetünk névadáskor. Ilyenkor leginkább környezetünket szórakoztatjuk a kimondásakor. Kutyánknak úgyis természetes lesz az a hangsor. pl.: Kutya Úr, Feltámadás, Cefre, Pörkölt. 

Adhatunk neki embernevet, mint Marcinál is, akit csak a Sátán kutyájának becézünk. Ilyenkor társaságban magyarázkodhatunk, hogy kinek is szóltunk. 

 

kutyanév1
Mivé válik, ha ideges lesz? 
Fotó: http://www.mydogsname.com/

 

Nem érdmes negatív töltetű nevet adni, és olyat sem, aminek nem tudjuk a jelentését. A 101 kiskutya dalmatája, Perdita, például kurvát jelent. Ne nevezzük el embercsoportról, vagy sorozatszínészről. Kerüljük a tucatneveket, vagy a külföldi trendet.

 

kutyanév5
A gazdi kedvenc filmje után elnevezve
Fotó: http://www.mydogsname.com/

 

Ha nincs ötletünk, alkothatunk mi magunk is, vagy segítségül hívhatjuk a netes kutyanévtárakat. Ahol még azt is megtudhatjuk, hogy mikor ünnepeljük névnapját!

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretne a kutyám evés után játszani? Miért szeretne a kutyám evés után játszani?
Jóízűen elfogyasztotta vacsoráját, majd hirtelen rátör a játszhatnék. Tényleg annyira finom volt, hogy kedvencünk örömében nem tudja visszafogni magát, és ki kell mozognia jókedvét? De hát pihennie kellene...

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya
Plüssökből sosem elég! Arabella kutyus pedig azt is tudja, hogyan lophatja be magát bárkinek a szívébe. Hát nem édes?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tavaszi szőrcsere Hírek - Címlapon
Tavaszi szőrcsere
Menhely, ami kutyabarát! Hírek - Címlapon
Menhely, ami kutyabarát!