A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát nevek

Az egyszerűtől az extrémig


2015. március 09., 20:30


Szerző: RSM


Kategória: Könnyű




A hozzánk kerülő kutyának mi legyen a neve? Könnyen megjegyezhetőt, vagy valami meghökkentőt válasszunk? A kutya fajtájához illő legyen, vagy hagyományos?
Nehéz kérdések ezek, ugyanúgy, ahogy a gyereknevek.



Hetedik osztályos voltam, és az amerikai felfedezőkről tanultunk. Ekkor mászott a fülembe Fulton neve. Akkor, ott a történelemórán eldöntöttem, ha valaha kutyám lesz - remélhetőleg egy bobtail -, Fulton lesz a neve. 

Fulton végül egy németjuhász képében érkezett hozzánk, és maradt hét évig. Fulinak becéztük, és más nevet el sem tudtam volna képzelni neki. Azóta sem találkoztam ilyen nevű kutyával. 

 

Pötyit a tenyésztő nevezte el, és mi nem változtattunk. A törzskönyvi Parraghegyi Borzas Xénia kicsit bonyolultnak tűnt. Démon Umaki néven látta meg a napvilágot, egy "U" alomból, és amikor befogadtuk dobermannos ismerős javaslatára neveztük el. 

Marcit így kaptuk. Gazdája, az öreg néni, egyszerűsített, így minden korábbi kutyáját is Marcinak hívott. 

 

A szakemberek azt mondják, hogy a kutyáknak praktikus, könnyen megjegyezhető nevet érdemes adni. Álljon két szótagól, jellemző legyen valamennyire a fajtára. A magánhangzók, mássalhangzók játékával is segíthetünk a kölyökkutyának megjegyezni a nevét. 

 

kutyanév4
Nem könnyű dönteni
Fotó: http://blog.whitepages.com/

 

A névválasztást előre lendíti, ha tudjuk a testi paramétereit az adott fajtának. A kisebbeknek választhatunk kedveskedő, alkatára utaló nevet, pl.: Picúr, Tacsi, Hópihe stb. A nagyoknak, vérmérsékletüktől függően határozott, keményebb neveket: Démon, Astor, Zeusz stb. 

 

kutyanév3
Vajon divatőrült a gazdája? 
Fotó: http://25.media.tumblr.com/

 

Persze, vicces kedvünken is lehetünk névadáskor. Ilyenkor leginkább környezetünket szórakoztatjuk a kimondásakor. Kutyánknak úgyis természetes lesz az a hangsor. pl.: Kutya Úr, Feltámadás, Cefre, Pörkölt. 

Adhatunk neki embernevet, mint Marcinál is, akit csak a Sátán kutyájának becézünk. Ilyenkor társaságban magyarázkodhatunk, hogy kinek is szóltunk. 

 

kutyanév1
Mivé válik, ha ideges lesz? 
Fotó: http://www.mydogsname.com/

 

Nem érdmes negatív töltetű nevet adni, és olyat sem, aminek nem tudjuk a jelentését. A 101 kiskutya dalmatája, Perdita, például kurvát jelent. Ne nevezzük el embercsoportról, vagy sorozatszínészről. Kerüljük a tucatneveket, vagy a külföldi trendet.

 

kutyanév5
A gazdi kedvenc filmje után elnevezve
Fotó: http://www.mydogsname.com/

 

Ha nincs ötletünk, alkothatunk mi magunk is, vagy segítségül hívhatjuk a netes kutyanévtárakat. Ahol még azt is megtudhatjuk, hogy mikor ünnepeljük névnapját!

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tavaszi szőrcsere Hírek - Címlapon
Tavaszi szőrcsere
Menhely, ami kutyabarát! Hírek - Címlapon
Menhely, ami kutyabarát!