A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mennyit ér meg neked a kutyád? Eladnád 25 millió forintért?

2017. augusztus 10., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Lehet-e pénzben mérni a barátságot és hűséget? Egy chicagoi tévés csapat a kutya-gazdi közötti kötődés erősségét állította pellengérre szokatlan kísérletével.



"Semmi pénzért sem válnék meg tőle! Ő a mindenem, nincs az a pénz, amiért odaadnám bárkinek is!" - ismerős mondatok, ugye? 

 

Képzeld el, hogy kedvenceddel sétálsz a parkban, s egy váratlan pillanatban odalép hozzátok egy jól öltözött férfi, kezében egy aktatáskával. Ez még nem olyan kirívó dolog, igaz? Kedvesen köszön, majd feltesz egy kérdést, mely hidegzuhanyként ér: megveheti-e a kutyádat 25 millió forintért?

 

Elsőre megdöbbentően hangzik mindez, elvégre kinek jutna eszébe random megvásárolni egy ismeretlen kutyát ekkora összegért? A BigDaws Tv kíváncsi – és némileg provokatív - csapata azonban pont ezt a képtelen helyzetet járta körbe. Nem mindennapi kísérletükkel valójában arra a kérdésre keresték a választ, mennyire lehet erős a kutya-gazdi kapcsolat? Vajon érvényét veszti-e az örök hűség oly sokat ismételt frázisa egy csábító ajánlat hatására?

 

 

 

A videófelvételen szereplő gazdik – egy kivételével – kitűnőre vizsgáztak a teszten, egyikük sem vált volna meg imádott kedvencétől. A kivétel pedig erősíti a szabályt, remélhetőleg Bernie kutyus gazdija is pusztán poénkodásból válaszolt igennel a kérdésre. A többiek elutasító válasza viszont tökéletesen tükrözi a kutya-gazdi kapcsolat "örökkön-örökké" mivoltát:

 

„Sohasem adnám el a kutyámat, ő különleges, a családunk tagja.”

„Egy millió dollárért sem adnám oda senkinek, mert ő a legjobb barátom."

 

Az egyik gazdi pedig kijelentette, hogy nem tudna együtt élni a tudattal, hogy pénzre cserélte a kedvencét, akivel rengeteg csodálatos élményt éltek át: „13 éve él velem ez a kis csivava. Nem adom őt oda csak úgy 100 ezer dollárért”.

 

Barátság, hűség, feltétel nélküli szeretet - a kutya-gazdi kapcsolat alapkövei
Barátság, hűség, feltétel nélküli szeretet - a kutya-gazdi kapcsolat alapkövei
Fotó: tailoredpetservices.com

 

Képes lenne egy kutyáját szerető jóérzésű ember hátralévő életét leélni azzal a tudattal, hogy szeretett kedvencét lazán odaadta egy vadidegennek, mikor semmilyen oka nem volt rá?* Felrúgni egy életreszóló barátságot, darabokra törni a szívét pár köteg papírért? Miközben a kutya végignézi, ahogy szeretett gazdája elsétál, és nem érti, miért hagyta ott valakivel, akit életében most lát először...

 

Nos, ha Nektek is torokba gombócot szorító érzésetek lett a gondolattól, akkor Ti is átmentetek a képzeletbeli vizsgán.

 

A kísérletet egyébként számos kritikával illették, mivel meglehetősen nehezen hihető, hogy egy jóvágású idegen százezer dollárral (kb. 25 millió Ft) sétálgat az utcán, és éppen a Te kutyádat akarná megvenni. Az üzenet azonban kristálytiszta: a vérbeli kutyások igazi szeretettel viseltetnek kutyájuk iránt, semmi sem állhat kettejük közé.

 

Fel a mancsokkal, ha Ti is így érzitek!

 


 

*Bekövetkezhet olyan változás az ember életében (pl. egy súlyos betegség), amikor az egyetlen megoldás, ha szerető, biztonságos otthont keres kutyája számára. A megkérdezettek valószínűsíthetően nem voltak ilyen helyzetben.

Forrás: wideopenpets.com
Indexkép forrás: Youtube/BigDaws Tv

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
Mintha érezte volna, hogy most valami nagyon fontos dolog van történőben.

Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról
Álomszép fehér bunda, igéző szemek, rózsaszín orr. Semmihez sem fogható megjelenésük mellett azonban különleges odafigyelést, törődést igényelnek az albínók. Mit érdemes tudni róluk?

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor MTI Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva állatokat támogat az ország egyik legnagyobb webáruháza Hírek - Címlapon
Árva állatokat támogat az ország egyik legnagyobb webáruháza
Veszélyben vannak a huskyk a Trónok harca sorozat miatt Hírek - Címlapon
Veszélyben vannak a huskyk a Trónok harca sorozat miatt