A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentőakció egy kutyáért, aki Mexikó legmagasabb hegyén ragadt - hátukon hozták le a kimerült ebet

2021. december 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Egy túrázó csoportot követhetett a kóbor eb, amikor 5600 méteren egyszercsak egyedül találta magát. Bravúros mentőakció keretében hozták le a hegyről.



Pico de Orizaba kedvelt turistacélpont azok körében, akik szeretik a kihívásokat. Elhagyva az 5 kilométeres tengerszint feletti magasságot, elképesztő panoráma tárul az ember elé: a hófödte hegycsúcsokon tükrözödő napsütés és a felhőtarkította, ragyogóan kék égbolt feledhetetlen emléket nyújtanak. Legalábbis szép időben, egy-egy kellemes nap erejéig.

 

Canelo, a kóbor kutya valószínűleg kétszer is meggondolna egy ilyen kalandot, miután egy hónapig élt odafent, teljesen egymagában. Elképzelhető, hogy egy korábbi csoportot követett fel a vulkánra, miután étellel kínálták. Hogy miért nem figyeltek arra, hogy lefelé is velük tartson, rejtély.

 

Canelo, a hegycsúcson ragadt kutya és a mentőcsapat
Canelo, a hegycsúcson ragadt kutya és a mentőcsapat
Fotó: Facebook/Layo Aguilar

 

Az éhezés miatt rettentően legyengült, mancsain fagyás nyomai jelentek meg. Mexikó legmagasabb hegycsúcsa ugyanis meghaladja az 5600 métert, ahol hosszabb időn át lehetetlen túlélni. Kész csoda, hogy egy kutya életben maradt ott, ahol az időjárás pillanatok alatt megváltozhat, és igencsak extrém mértéket ölthet. Szakadó hó, fagyos mínuszok, jeges szél… ám ez a bátor négylábú nem adta fel a reményt.

 

Hegymászók egy csoportja bukkant rá november közepén, eléggé rossz állapotban. Tapasztalt vezetőjük, Hilario „Layo” Aguilar tette közzé Facebook-oldalán a hihetetlen történetet:

 

 

„A fényképeken látszik, hogy mennyire sovány, a lába kisebesedett, szemei pedig rettentően pirosak az erős napsugárzás miatt” – írta a kutyabarát férfi. – „Ötezer méter felett az ultraibolya sugarak és a hóról visszaverődő napsugarak hatására meg is vakulhatott volna.”

 

Miközben azon tanakodtak, hogyan hozzák le a meredek hegyoldalról, Canelo jóízűen elfogyasztotta az élelmet és vizet, amit felvittek neki. Végül is arra jutottak, a legjobb, ha beteszik egy méretes hátizsákba, ahol biztonságban utazhat az egyik túrázó hátán. Más körülmények között mulatságosan mutatott volna a jelenet, ez esetben azonban nem volt más megoldás, hogy megmentsék a kutya életét.

 

 

 

A mentőakció után egy állatbarát hegymászó vette szárnyai alá a kimerült kutyát. Canelo egyetlen feladat most az, hogy kipihenje a viszontagságokat és meggyógyuljon. Eleinte minden új volt neki, de az állatorvosi látogatásokat is jól viselte, és szép lassan hozzászokott, hogy van mellette valaki, aki gondoskodik róla, vigyáz rá, és megmutatja neki, milyen lesz majd a nagybetűs gazdis élet. 

 

Egy szeretetteljes pillanat - Canelo és ideiglenes befogadója
Egy szeretetteljes pillanat - Canelo és ideiglenes befogadója
Fotó: Facebook/Fatima del Angel

 

Története bejárta a világhálót, és többen is jelezték már, hogy szívesen örökbefogadnák, ám ehhez még erősödnie kell, ideiglenes befogadójánál közben azt is felfedezheti, milyen érzés családban, szeretetben élni. Minden jót és gondos gazdit kívánunk neki mi is!

 

 

Forrás: newsweek.com
Indexkép forrás: Facebook/Layo Aguilar

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére Hírek - Címlapon
Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére
Megszavazták: január elsejétől szigorodik az állatvédelmi törvény Hírek - Címlapon
Megszavazták: január elsejétől szigorodik az állatvédelmi törvény