A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ments meg 17.000 kutyát!

2018. december 19., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




… és macskát. A cél, bármilyen hihetetlenül is hangzik, nem elérhetetlen, és nem is szükséges olyan hatalmas ráfordítás mint hinnénk.



Tudtad, hogy Magyarország az elsők közt van az egy főre jutó kutya és macskatartásban? Kevés  olyan ország van, ahol a lakosság számához képest ennyi kutya és macska lenne... Ez nem csak azt jelenti, hogy mi ennyire szeretnénk az állatokat, hanem azt is, hogy ennyire alacsony az ivartalanítási hajlandóság. Ennek több oka is lehet kezdve a magas állatorvosi költségektől, a rengeteg tévhitig, ami az ivartalanítás kapcsán kering. Talán ez utóbbiakból is adódik, hogy sokan az állatok ösztönös szaporodását tévesen az emberi szexualitáshoz hasonlítva azt gondolják, nem vonják meg ezt az „örömöt” az állattól.

"Nem tudatosul az állattartókban, hogy egy ivaros pártól milyen rengeteg utód származhat - tudtuk meg Schmidt Csabától, a Kutyavilág Alapítvány alapítójától - A kóbor állatok száma éves átlagban 100.000 felett van. A gyepmesteri telepeken évente több ezer állatot ölnek meg helyhiány miatt."

 

A peremterületeken a legrosszabb a helyzet: sok helyen semmilyen, vagy nagyon rossz állapotú kerítés van, igen gyakori hát a “szabadon tartás”, azaz a gazdás kóbor kutyák jelensége. Ezen kutyák egyike sincs ivartalanítva, nem csoda hát, hogy ezek a területek a nemkívánt szaporulatok melegágya.

 

 

Ivartalanítás nélkül rengeteg állat születik. Mi lesz velük gazdi nélkül?
Ivartalanítás nélkül rengeteg állat születik. Mi lesz velük gazdi nélkül?

 

 

A körülbelül 250 állatvédő civil szervezetre egyenként éves szinten közel 350 kutya ellátása hárul, ez évente több mint 25 millió forint költséget jelent szervezetenként – ez összesen 6,25 milliárd Ft minden évben! És ennek az összegnek legnagyobb része lakossági adományokból jön össze. Ez a félelmetesen nagy szám is mutatja, milyen nagy szüksége van az állatvédő szervezeteknek a támogatásra.

 

Egy kutya, vagy macska ivartalanításával 5 év alatt több mint 17.000 feleslegesen megszülető kisállattal lesz kevesebb. Hihetetlen szám, igaz? És mégis… Egy ivartalanítás elvégzésével ennyivel kevesebb állat kerül lánc végére, utcára, gyepmester kezei közé, vagy elaltatásra.

 

A hamarosan megnyíló Kutyavilág Állatorvosi Rendelő nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint 100 kutya vagy macska ivartalanításának ingyenessé tétele. Így összesen 1.700.000 nehéz sorsú állattal lehetne kevesebb a jövőben.

A Rendelő nyitáskor kedvezményes ivartalanítási lehetőséget biztosít állatvédő szervezeteknek és szerény anyagi körülmények között élő állattartóknak.

"A Kutyavilág Alapítvány forrásai jelenleg féláron való ivartalanítás biztosítását teszik lehetővé - az állatbarátok segítségével azonban ez akár teljesen ingyenessé is válhat - részletezi Csaba. - Már pár ezer forint is segítség, hiszen itt tényleg igaz, hogy sok kicsi sokra megy."

 

 

 

Az Alapítvány jótékony akciójáról ide kattintva olvasható részletes információ.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Rehabportál Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Varázsolj kutyabarát fekhelyet kedvencednek! Hírek - Címlapon
Varázsolj kutyabarát fekhelyet kedvencednek!
Kutyasétáltatók figyelem! Rágcsálóirtó veszély! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók figyelem! Rágcsálóirtó veszély!