A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hangszigetelt kutyaházat tervezett a Ford, amiben a kutyák átvészelhetik a szilvesztert

2018. december 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az autógyártó cég egy kicsit más területre tévedt: kutyaházat tervezett. Nem is akármilyet! Az ultramodern kutyaház nem csak megjelenésével, hanem praktikusságával is azonnal meggyőzi a kutyásokat: a ház ugyanis kizárja a tűzijáték hangjait, így félős kutyánk is nyugodtan átvészelheti a szilvesztert



Millió praktikát kipróbáltunk már mi, gazdik, hogy könnyítsük rettegő kutyánknak átvészelni az év utolsó napját, és az olyan ünnepnapokat, melyeknek elengedhetetlen attrakciója a tűzijáték. Van, amelyik működik, van, ami kevésbé, és persze vannak olyan kutyák, akiknél nagyjából semmilyen trükk nem használ. Kutyák és macskák ezrei tűnnek el szilveszterkor, mert pánikjukban minél messzebb szeretnének futni a félelmetes zajoktól és villanásoktól. Nagy részük soha nem talál már haza…

 

Az amerikai autógyártó cég, a Ford bemutatott egy lehetséges megoldást a félős kutyák problémájára: olyan sci-fi-be illő kutyaházat építettek, mely 100 %-osan kizárja a kinti zajokat, megóvva ezzel a rettegő négylábút. A tesztek szerint akár a saját udvarunkban is lőhetünk fel rakétát, a szobában a kutyaházban fekvő kutyánk vagy cicánk nem fogja hallani. Mindezt pedig igen stílusosan adták elő!

 

 

 

 

 

Egyelőre még nem tudni, mikor kerül forgalomba a Ford kutyaháza, és milyen árban lesz, mindenesetre nagyon izgalmas a Ford kísérlete!

 

 

Vajon a Ford vezetőségében több rettegő házikedvenc is van, hogy ilyen ötlettel álltak elő…? :)

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél
A szilveszter a házi kedvencek életében nem a féktelen jókedvről szól: rengeteg állat rohan el ilyenkor otthonról félelmében, de a lakásban tartott jószágokat is megviseli a petárdázás. A felkészültség mellett az is fontos, hogy figyeljünk a jelekre, ugyanis ha nem rohangál félelmében a kutyusunk fel-alá, még nem jelenti azt, hogy nem retteg.

A szilveszteri ünneplés legyen állatbarát! A szilveszteri ünneplés legyen állatbarát!
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra hívja fel a figyelmet, hogy bár a szilveszteri ünneplések hangos "robbanások" kíséretében zajlanak, fontos szem előtt tartani az állatok védelmét is. Az MTI-nek küldött közleményben a kormánybiztos kiemelte, hogy a tűzijátékok és petárdák okozta hangzavar és fényeffektusok jelentős stresszt és szorongást okozhatnak a háziállatoknak és a vadon élő állatoknak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Hírstart AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örökre együtt kutyánkkal – tetoválással is Hírek - Címlapon
Örökre együtt kutyánkkal – tetoválással is
Ments meg 17.000 kutyát! Hírek - Címlapon
Ments meg 17.000 kutyát!