A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Örökre együtt kutyánkkal – tetoválással is

2018. december 20., 06:30


Szerző: Panyi Zita


Kategória: Könnyű




18 évesen ment ki Londonba, öt évet élt kint. Amikor anno felvették az egyetemre a művészeti középiskola után, nem érezte benne azt a bizonyos kiteljesedési lehetőséget, így inkább szerencsét próbált külföldön a tiszavasvári születésű lány.



Régi vágyát teljesítette be, mikor belépett a tetováló-stúdiók világába. A gazdik örömére pedig nagy lelkesedéssel tetovál bőrükre kutyákat, farkasokat.

 

Vámosi Vivien – profizmus, ambíciózusság, kitartás. E triásszal jellemezhető leginkább a fiatal tetoválóművész. Mindössze pár hete tért vissza Magyarországra, máris szeretettel fogadta őt az egyik legkeresettebb budapesti tetováló szalon. Az Ink Man Tattoo Studio vezetőjétől, kollégáitól, mint mondja, a mai napig rengeteget tanul.

 

 „Nagyon szerencsés vagyok, hogy idekerülhettem. Imádom a munkám, akkor is bent vagyok a stúdióban és tervezek, rajzolok, figyelek, kérdezek, mikor épp nincs vendégem. Fantasztikus, pár hónap elteltével kirajzolódni látszik a saját ügyfélkör is.” Vivien realisztikus stílusban készíti a tetoválásokat a 18. életévüket betöltött személyeknek.

 

 

Vámosi Vivien tetoválóművész munka közben
Vámosi Vivien tetoválóművész munka közben

 

 

- Miért éppen ez a stílus jelent számodra kihívást?

- A technikai részét illetően élvezem az állatoknál a textúra kialakítását. Külön élmény, ha sikerül elkapnom a kutyus karakterét, a mimikájában azokat az apró jellegzetességeket, amik annyira egyedivé és szerethetővé teszik őt a gazdi számára. Tetoválásban megjeleníteni lelki alkatot, jellemet, anélkül hogy ismerném a kutyust, nehéz feladat. A realisztikus stílus nagyon látványos egyben kihívásokkal teli is. Szem előtt kell tartani a test, az emberi bőr fizikai és biológiai tulajdonságait. Nem érdemes például leheletfinom vonalkákig elkészíteni minden szőrszálat külön-külön, mert néhány év és a felvitt kontúrok, ha minimálisan is, de változnak. Akkor végzem korrektül a munkám, ha erről még a design elkészülte előtt tájékoztatom a vendégem. Tudni kell, egy vonal, egy folt, egy árnyalás meddig realisztikus, milyen vonalsűrűség mutat jól 15 év után is és hol kezdődik egy teljesen más, stilizált elemeket tartalmazó világ. Ugyanilyen felelősség a tetoválás méretének a megválasztása. Nem minden terv mutat jól piciben. Később, ha sok év elteltével egy kis touch up válik szükségessé, már most úgy kell felvarrnom a tetkót, hogy annak frissítése lehetséges legyen az idő előrehaladtával.

 

 

Vivien farkasokat és kutyákat is művészi stílusban tetovál
Vivien farkasokat és kutyákat is művészi stílusban tetovál

 

A fiatal tetoválóművész saját és hozott ötletekből is művészi tetoválást készít
A fiatal tetoválóművész saját és hozott ötletekből is művészi tetoválást készít

 

 

- A realisztikus stílus, különösen a kutyák ábrázolásánál meghatározza, milyen színekkel dolgozol?

- Először is szeretek vegán festékekkel dolgozni. Attól, hogy valaki színes tetoválást szeretne, még nem kell szenvedni az állatoknak. Meghatározó a kis kedvenc színe persze, neonos árnyalatokkal így ritkán tetoválok. A szívemhez legközelebb a pasztell világ áll, a földszínek, ezekkel érhető el természetes hatás. Ha kivételesen nem kutyákat tetoválok, akkor férfi arcot, ez a másik nagy kedvencem.

 

 

Sok gazdi szeretné kedvencének képét magára tetováltatni
Sok gazdi szeretné kedvencének képét magára tetováltatni

 

 

- Miért tetováltatnak az emberek? Trend mostanában a kutyusunk arcképét magunkra varratni?

- Sokaknak önbizalmat ad. Van, aki soha nem szeret rövidnadrágban járni, mert van egy kicsi narancsbőre. Ez tetoválással szépen takarható. Mások hegekre készíttetnek egy megkomponált képet. A jelentés vagy a trend miatt? Ez jó kérdés. Ha velem tetováltatnak, biztosan nem trend miatt. Egy jó tetováló stúdió működési struktúrája eleve jó szűrő. Olyanok érkeznek, akik átgondolva, érzelmi kötődésből szeretnének magukra varratni. Küldenek egy mailt, aztán eljönnek egy személyes megbeszélésre, ahol fixáljuk az elképzeléseket. Foglalnak egy időpontot, érkezés előtt pedig megkapják a designt és ha kell, akkor lehet még rajta változtatni a varratás előtt.

 

 

Gyönyörű farkas portré tetováláson
Gyönyörű farkas portré tetováláson 

 

 

- Furcsán hangzik ez: varratás. Elég morbid belegondolni, hogy idegen emberek testét szurkáljátok tűvel.

- Ugye milyen jó? – huncut nevetés.

 

Vivien megjárta a szakmai ranglétrát. Két és fél évig Londonban dolgozott reggel hattól kora délutánig. Utána ment a kinti stúdióba késő estig rajzolni, segíteni, tervezni, tetoválni. Ez így zajlott évekig.

 

 

Az Álmosfelhő Kutyajólét Álmoskája is megjelent tetováláson gazdija, Panyi Zita karján
Az Álmosfelhő Kutyajólét Álmoskája is megjelent tetováláson gazdija, Panyi Zita karján

 

 

- Nem sajátom az arcoskodás. Nekem például belefér a saját design és a hozott kép is. Sőt, indokolt esetben a javítás is, ami pedig pokoli nehéz és nem túl hálás terület. Alkoss úgy egyedit, kreatívat, hogy takarjon egy méretben, színben vállalhatatlan tetoválást és lehetőleg ne egy koponyával vagy tömör fekete hollóval takarj, hanem szülessen egy esztétikájában üdítő látvány… A hozott képre visszatérve, ha valakinek ez a szimpatikus, akkor miért ne? Egy életre kapja a vendég a tetoválást, hadd döntse el ő maga, mit szeretne. Az erőszakos rábeszélésnek sosincs jó vége. Ha egy design-nal mondjuk 15-16 órát dolgozom, ám a vendégem véletlenül kész képet talál valahol, amit viselni szeretne, akkor sem volt hiába a munkám, mert egyrészt első, hogy a vendég engem tisztel meg a bizalmával és örömmel viseli a kezem munkáját, én pedig érte dolgozom, másfelől az elkészült design valakinek valamikor úgyis nagy örömet fog szerezni, hiszen egyedül ő fogja azt viselni az egész világon. Ebből fakad, hogy noha főként realisztikus stílusban dolgozom, mégsem okoz problémát elkészíteni egy vonalrajzot.

 

 

Természetesen Felhőcske portréja sem maradhatott el Zitánál :)
Természetesen Felhőcske portréja sem maradhatott el Zitánál :)

 

 

- Mi volt a leghosszabb ideig tartó munka, amit eddig készítettél?

- Egy egész karos japán öreg szamuráj, amint horgászik és éppen kifog egy halat. 6-8 alkalom volt, míg elkészült.

 

Ha szeretnétek tetoválásra időpontot foglalni, a [email protected] és a [email protected] címen tehetitek meg!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson
A négylábú szólisták 750 fős nézőközönség előtt léptek fel Koppenhágában – és mindenki imádta őket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Duplázik a MOL: már száz töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók Hírek - Címlapon
Duplázik a MOL: már száz töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók
Hangszigetelt kutyaházat tervezett a Ford, amiben a kutyák átvészelhetik a szilvesztert Hírek - Címlapon
Hangszigetelt kutyaházat tervezett a Ford, amiben a kutyák átvészelhetik a szilvesztert